Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Beamari jeszcze parę lat i stwierdzisz, że szkoda przesypiać kawałek życia . Mnie wystarcza 4-5 godzin, bo sukcesem
jest jak tyle uda mi się przespać .
Prawdopodobnie na większość zabiegów będziesz chodziła do BIAWENY. Tam też, jeśli warunki pogodowe pozwalają
dla chętnych o 7.00 gimnastyka na zewnątrz. Wcześniej po 6.00 możesz zaliczyć spacer do żródła na "świeżego" Henryka.
Są miejsca parkingowe dla kuracjuszy przy Beskidzie. W 2009 płatne 50 zł . Dobrze, że jedziesz samochodem, ale chyba nie
cysterną ? . A tak poważnie to możesz zabrać pojemniki na wodę źródlaną. Będziesz miała do wyboru chyba 8 źródeł.
O ile pamiętam to Henryk i Józef I dostępny bez opłat. Na miejscu będą opisane właściwości lecznicze poszczególnych wód.
Smacznego .
Witam! Czy lekarz rodzinny wystawia wniosek do NFZ`u na uzdrowiskowe leczenie szpitalne dorosłych? To samo pytanie odnosnie tego samego leczenia tylko ze sanatoryjne. Dziekuje za odpowiedz
Zgadza się. Mi lekarz napisał wniosek o sanatorium skierowano mnie do szpitala. Na sanatorium czeka się nawet 2 lata, natomiast do szpitala kierują w ciągu bywa, że i miesiąca.
Witam serdecznie,
proszę o wyjaśnienie sprawy formalnej związanej z pobytem na: " rehabilitacji w szpitalu uzdrowiskowym/w ramach zwolnienia lekarskiego" -tak napisano na skierowaniu.
Czy zwolnienie wystawia lekarz rodzinny czy lekarz w szpitalu uzdrowiskowym ?
Jeżeli lekarz w szpitalu uzdrowiskowym, to czy jest wysyłana informacja do zakładu pracy o moim pobycie. (Jak usprawiedliwić nieobecność przez 28 dni ?) .
Wg Kodeksu Pracy o nieobecnosci nalezy poinformowac Zaklad Pracy.
Zaleznym jest jakie panuja "Stosunki u Ciebie w Pracy " ,ale osobiscie od zawsze informuję o Mojej nieobecności odpowiadając jaki Jest powód Mojej NIEOBECNOŚCI
Mając skierowanie na leczenie Poszpitalne sa w takim wniosku-skierowaniu zawarte Wszystkie informacje dot pobytu czas nieobecności oraz forma L-4 ,w przypadku sanatorium musisz wynegocjowac urlop
Wracając do leczenia Poszpitalnego w pierwszym-drugim dniu podczas I wizyty u lekarza Prosisz o wystawienie zaświadczenia ,że jestes w danym osrodku od i planowany Twoj pobyt jest do.
Ośrodki maja takie Druki. udajesz się na pocztę i wysyłasz informacje ,najlepiej ..poleconym priorytetem -ostatnio w TV pokazano ,że Poczta zgubia swoją Przesyłkę
a po powrocie dajesz stosowne Zwolnienie.
Wiele firm rozlicza sie do ostatniego każdego miesiąca możesz miec problem i naleznosc za L-4 otrzymasz z poślizgiem