Busko Zdrój 1 kwietnia

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
perelka1501
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 20 lut 2013 22:22

Re: Busko Zdrój 1 kwietnia

Post autor: perelka1501 »

Witajcie, Mix, serdeczne dzięki za cenne wskazówki. Mnie skierowano do Krystyny, nie wiem czy to dobrze czy źle,.... ale zawsze staram się dostosować do istniejących warunków. Jeżeli macie jakieś info na temat tego obiektu to proszę napiszcie. Przede wszystkim na co zwrócić uwagę:)
Max a co do humoru.:)... skąd wiesz czy nie jestem warta takich wspaniałych uczuć, więc dlaczego jesteś w szoku haha.....
Pozdrawiam licząc nadal, że przyszli kuracjusze Krystyny się odezwą.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Napiszę tak..., miarą klasy sanatorium jest posiadanie basenu do rehabilitacji. W "Krystynce" jest basen i to jest cenne. W Busku jest kilka obiektów z basenem...,mianowicie: "Wojskowy" , "Słowacki" , "Nida zdrój" i 'Słowacki". Numer 1 to "Wojskowy",ale "Krystynka" jest ok. Natomiast szeroko reklamowany i ceniony "Włókniarz" ma ten mankament że nie posiada basenu i to jest feler...!!! Ale pracują nad tym,bo dochodzenie do innych obiektów to dyskomfort. Będziesz zadowolona. Pozdrawiam.
"
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Dwa lata temu byłam w NIDA ZDRÓJ. Tam jest wspomniany basen i naprawdę wszystko było SUPER.Natomiast w KRYSTYNIE była moja znajoma na kardiologii. Tam ją odwiedziłam i wiem że pokoje mają ładne. Może troszeczkę za małe ale da się wytrzymać. Wszystkie zabiegi na miejscu (łącznie z basenem) co jest bardzo istotne. Jej opinia o tym sanatorium jest bardzo pozytywna więc wszystkim kuracjuszom życzę skutecznej kuracji.
Awatar użytkownika
perelka1501
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzięki Mix i Ewiko za szczegóły. Na pewno ta wiedza się przyda. Jeżeli znacie Busko dobrze to spróbuje zapytać czy w pobliżu Krystyny jest mozliwość wynajęcia jakieś kwatery na kilka noclegów?. Czy w Krystynie jest możliwość rezerwacji pokoju np. jednoosobowego. Mam przykre doświadczenia z innego pobytu z kuracjuszką, która nie rozstawała się z piersióweczką a wieczorem to już mnie nie poznawała...:) na dodatek dematerializowały mi się kosmetyki...ufff...
elizabet
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2012 19:37
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: elizabet »

Witaj Perelka.W Krystnie są pokoje jednoosobowe ,ja byłam na neurologi i miałam jedynkę ,z tym że nie rezerwowałam,jak dojechałam to poprosiłam była wolna to dostałam .Z rehabilitacji będziesz zadowolona ,jest na bardzo dobrym poziomie .Pozdrawiam.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Perełko, wokół nowego parku w Busku w prywatnych willach widziałam sporo ogłoszeń o wynajmie pokoi . Najbliżej KRYSTYNKI to kameralny domek przy ulicy 1-go Maja na przeciwko bocznego wjazdu do SANATORIUM NIDA ZDRÓJ. Niestety nic nie wiem o tej kwaterze ale moze inni kuracjusze coś o tym napiszą. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
perelka1501
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witaj Elizabet i Ewiko. Dziękuję za informację. Nie wiem czy to standard, że osoby wyjeżdżające siedzą cicho i tylko przeglądają wątki:) a bardziej aktywni na forum są kuracjusze, którzy wrócili już z ośrodków. Szkoda, że nie jedziecie do Buska:). Fajnie jest mieć wsparcie w kimś, kto już był w danym mieście czy ośrodku, bo wtedy mniej czasu zajmuje poznawanie. Ale dzięki takiemu forum też można dowiedzieć się ciekawych rzeczy. Szkoda tylko, że wyjeżdżający są tak mało aktywni.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

widzisz Perełko jak dbają o Ciebie,chyba już wszystko wiesz.napiszę Ci jeszcze 2 słowa o mieście Busko.
wiocha,zadupie! gdyby nie park zdrojowy to by była dziura!
Awatar użytkownika
perelka1501
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Cześć Maxiu:) Chcesz mnie zniechęcić...:).... Nic z tego. Tak naprawdę...to myślę, że miasto tworzą ludzie..... a największa wiocha, to jest w dużych miastach. I uwierz mi na słowo jako mieszkance Warszawy. Małe miasteczka mają klimat..... i ludzie są milsi..... bardziej życzliwi i spontaniczni. W takich miejscach można regenerować siły. Myślę, że Busko mi się bardzo spodoba:)
P.S.
Kraków bardzo lubię:)
elizabet
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2012 19:37
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: elizabet »

Witam Perelka.Przydział w Krystynie w Busku w kwietniu w miłym towarzystwie koleżanki z forum (jesteśmy obydwie z mazowieckiego,mieszkam 60 km od Warszawy) ,nie mam innych marzeń.Gorąco pozdrawiam.
ODPOWIEDZ