Słowacki Spa Busko Zdrój
Re: Słowacki Spa Busko Zdrój
-
wandzia
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 06 maja 2012 15:57
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
-
astrid
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 25 lut 2013 11:38
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 9
Czytając tę opinię mam wrażenie,że Elfik pomyliłaś sanatoria!Czy to na pewno opinia o Słowackim w Busku????Byłam w nim kilkakrotnie właśnie z NFZ-U.Nie odczułam gorszego traktowania niż kuracjuszy prywatnych.Pokoje duże i przestronne(mówię o trójkach).Owszem jedynki niezbyt duże,ale wystarczająco dużo miejsca dla jednej osoby,z pełnym węzłem sanitarnym i balkonem.Dwa razy miałam jedynkę w najstarszej części budynku,raz z widokiem na piękny ogród i raz z balkonem wychodzącym na ulicę.Gdy byłam z dwiema koleżankami w trójce w nowszej części budynku(pokój obok windy) nasz pokój był ogromny-nawet można było potańczyć.Kuchnia serwuje doskonałe,dosmaczone posiłki,a wszystkie zabiegi na miejscu:basen,kriosauna,kąpiele itd.A oddziałowa ani razu nie zajrzała do pokoju...ani rano ani wieczorem.Pozdrawiam malkontentów i serdecznie wszystkich zadowolonych.elfik pisze:Witam wszystkich
W słowackim byłam w 2010 r, i dziękuję więcej nie chce.
pochlebne opinie, to pewnie przez płacących. Pacjenci z NFZ - II kategoria, pokoje ciasne z 2 zrobione 3, masakra., a Pani przełożona - porażka.
Personel pozostały miły i kompetentny. Jedzenie - nie dla diety lekkostrawnej.
A ta przełożona to jeszcze pracuje?. wpadał babsztyl do pokoju ani dzień dobry ani jednego miłego słowa, potrafiła od razu otworzyć pokój kartą, kapo jakieś.
Dziwię się, że biorą kuracjuszy z funduszu a potem nimi pomiatają. My nie jeździmy za pieniądze?,Tak się zraziłam, że nawert jak prywatnie miałabym pojechać to na pewno nie do tego sanatorium. pozdrawiam
- MARIOLA69
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2013 21:16
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
-
Krzysztof Kordeusz
- Na forum od: 14 lip 2016 12:44
Słowacki Spa Busko Zdrój
Moja Mama miała od dwóch miesięcy zarezerwowany pobyt w Sanatorium Słowacki. Zgodnie z regulaminem, zwrot zaliczki przysługuje jedynie przy rezygnacji na nie mniej niż 28 dni przed terminem wyjazdu. Jednakże, 2 tygodnie przed planowanym pobytem okazało się, że Mama musi poddać się pilnej operacji i wyjazd jest niemożliwy. Bez wielkiej wiary zwróciłem się do dyrekcji Sanatorium o rozważenie zwrotu zaliczki ze względu na "stan wyższej konieczności". Bez wielkiej wiary, bo w dzisiejszych czasach z reguły wszystkie firmy zdecydowanie dochodzą swoich praw, rządzi pieniądz.
Tymczasem, z sanatorium otrzymałem bardzo miłą odpowiedź z życzeniami powrotu Mamy do zdrowia i potwierdzeniem, że praktycznie cała zaliczka zostanie zwrócona (koszty manipulacyjne pomijam).
Na podkreślenie zasługuje także wyjątkowo miła obsługa w recepcji - zarówno przy rezerwacji jak i rezygnacji.
Tak się buduje uznanie i zaufanie Klienta. Jestem pewien, że moja Mama ponownie wybierze to sanatorium, kiedy tylko stan zdrowia jej na to pozwoli. Tym bardziej, że była już w nim raz wcześniej i wróciła zachwycona.