eluunia pisze:Słoneczko a ile dni będzie trwała ta zabawa?Bo muszę podanie napisać i zdjęcie czarownicy wkleić do paszportu aby mnie moje władze wypuściły![]()
Kobiety z Łysej Góry
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Re: We wrzesniu spotkanie kobiet- Polek!Łysa Góra Świetokrzy
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
Każda kobieta ma zadatki na wiedźmę (czytaj:teściową) więc umiejętność latania wyssała z mlekiem matkiMask pisze:Meduza, ma już licencję na miotłę, chociaż widać, że jeszcze w czasie lotu, trochę nią rzuca (kilka lekcji u kpt. Wrony i będzie szybować).
Na swojej miotle wszystkich Was nie przewiezie.
Proponuję dla tych bez licencji, krótki kurs nauki latania. Tylko pięć lekcji:
Nauka latania na miotle
Lekcja 1.
Przygotowanie.
Do nauczenia się obsługi miotły potrzebna Wam będzie zwykła miotła (na początek nada się nawet ta stojąca obok kominka), wolna przestrzeń, najlepiej na świeżym powietrzu, w miarę luźne ubrania i dużo samozaparcia.
Lekcja 2.
Pierwsze kroki.
O konserwacji miotły i przygotowaniu jej do lotu można by pisać eseje, ale nie tego macie się nauczyć. Jako pierwszy krok zazwyczaj jest uznane odpowiednie nastawienie psychiczne - nawet zatwardziały mugol potrafi uwierzyć, że ta miotła rzeczywiście lata! Tobie, czarownico, nie powinno to sprawić większego problemu. Rozluźnij się, uśmiechnij i uwierz, że na kiju z witkami można wzbić się w przestworza.
Już? Dobrze. Możemy przejść dalej!
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

Jak o na sabatach bywało...kruszynka pisze:Mask ,my Ciebie w drodze wyjątku zabierzemy ,lecisz z nami?No może jak będziemy miałay dzień dobroci to jakiegoś przystojniaczka jeszcze zabierzemy.ktoś czarownicom
musi robić magiczne nalewki
" O tym, że nie tylko kobiety brały udział w sabatach, świadczy miniatura z piętnastowiecznego Traktatu o zbrodni waldensów, która ukazuje uczestników obu płci przybywających na zgromadzenie – niesionych przez demony lub lecących na pogrzebaczach czy ożogach. Wiadomo też, że niekiedy w sabatach brali udział przedstawiciele wszystkich stanów i niemal wszystkich profesji, łącznie z uczonymi i duchownymi. Sabat, któremu przewodniczył diabeł najczęściej w postaci kozła/capa lub psa, łączył cechy dworskiej ceremonii – składania hołdu władcy – diabłu, elementy rytualnej i/lub rozwiązłej uczty, orgii oraz profanacji mszy."
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
Ale ja nie mam licencji na miotłęSloneczko pisze:Mask..... ja instruktora muszę mieć przy swoim bokua tak nic z tego nie rozumię.... nawet jak bedziesz do mnie mówil drukowanymi literami
![]()
![]()
![]()