Skierowanie do sanatorium z KRUS-u

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
MUCZEK62
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10

Re: Skierowanie do sanatorium z KRUS-u

Post autor: MUCZEK62 »

krisss0070 pisze:witaj muczek62 i meduza46 :) ja wyczytałam na innym poście ze można od razu składać wniosek ale nie wiem jaka jest prawda :) ja byłam w kwietniu w sanatorium i lekarz rodzinny mi już wypisał i nic nie kombinuje:) tak się własnie zastanawiam czy iść go złożyć czy jeszcze zaczekać co proponujecie ?? :) ;)
proponuję składać i czekać (monitować)złożyć akces na pierwsze wolne
Awatar użytkownika
krisss0070
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 20:29
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: krisss0070 »

Dziękuję wam bardzo :) właśnie dzisiaj wysłałam skierowanie i będę czekać na odpowiedz :) i na pewno napisze co jak :) ;)
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

MUCZEK62 nic nie kombinuję , napisałam o swoim przypadku . W wrześniu byłam z KRUS w Szklarskiej Porębie , i pytałam kiedy mogę przynieść skierowanie od lekarza i otrzymałam odpowiedz że mogę już w sierpniu :) przynieść , i gdzie tu kombinowanie ?
W Koszalinie czeka się 6 m-c , minimum . PO pobycie sanatoryjnym z NFZ składamy od razu po powrocie 8-) , wyjazd nie częściej jak raz na 18 m-c. czas oczekiwania -u mnie w zachodniopomorskim 16 m-c. :) Pozdrawiam serdecznie serdecznie Bunia.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Muczek napisz coś więcej na temat "obchodzenia "karencji "? Bardzo chciałabym się w tym temacie "poduczyć" ;) :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ