Rehabilitacja poszpitalna

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 19:38
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 10

Re: Rechabilitacja poszpitalna

Post autor: bozenkagr »

Alice widocznie wszystko zależy od lekarza. Ja zwykłe sanatorium uzdrowiskowe miałam na kręgosłup a szpitalne na złamaną nogę. Był tylko dopisek lekarza kierującego do starego wniosku, który odesłali. :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ja miałam na astmę,a szpital na przewód pokarmowy.To nie lekarz,tylko NFZ sobie zażyczył nowy wniosek :lol:
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jesteśmy Alice w różnych NFZ więc i różne życzenia mają, pozdrawiam :)
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

Dziękuję Wam za odpowiedzi..ale myślałam że mogę i jechać na poszpitalne w tym roku..a tamtego wniosku mi nie ruszą i za rok bym jechała na zwykłe sanatorium. :| Ale cóż chyba zrezygnuję z poszpitalnego i pojadę w 2015 ..mam obecnie numerek 30975 więc tak liczę lipiec sierpień 2015 rok.Pozdrawiam Was.
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Składaj kasiula na poszpitanle, a za rok znowu złożysz z ZUS i na pewno dostaniesz. :)
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

bozenkarg..tak myślisz?Ale ja z ZUS nie mogę chyba bo jestem na rencie i na 1/2 etatu pracuję.Pozdrawiam.Sama nie wiem..Do szpitala idę 5 maja a 6 ma mieć powtórkę operacji z ubiegłego roku....Jeszcze pomyślę ale wielkie dzięki. ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

kasiula nie rezygnuj z kolejki,a wyjedź na rehabilitację szpitalną.Weź od specjalisty skierowanie do szpitala na oddział rehabilitacyjny i wyślij z dokumentami do wybranego przez siebie szpitala.Wiele sanatoriów ma takie oddziały.
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

kasiula, jeśli pracujesz na 1/2 etatu to na pewno możesz z ZUS, ale skoro masz wątpliwości zadzwoń do miejscowego oddziału ZUS i będziesz wiedziała na pewno :) pozdrawiam
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alice a orientujesz się które i gdzie sanatoria takie mają?!Ale to muszę chyba mieć skierowanie do szpitala uzdrowiskowego prawda?!Wiesz nigdy nie myślałam że mogę sobie sama wybrać sanatorium...Ostatnio odsyłałam do NFZ..i dopiero oni mi przydzielili.....nie wiedziałam że można od razu do wybranego sanatorium samemu sobie wysłać....Dziękuję za podpowiedż Alice i pozdrawiam gorąco
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Re: Rehabilitacja poszpitalna

kasiula napisz jaki rejon Ciebie interesuje to podpowiem.Powinien być też wykaz na stronach NFZ.
W Busku ma "Włókniarz" i Wojskowe,w Lądku PPU i Wojskowy.Zresztą o ile się nie mylę (pewna nie jestem)te co mają w nazwie Szpital Uzdrowiskowy.Ma Zakopane,któreś w Iwoniczu,któreś w Cieplicach,MSWiA w Kudowie,na razie tyle kojarzę.Ale postaram się sprawdzić.
ODPOWIEDZ