Świadczenie rehabilitacyjne - kontrole ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Świadczenie rehabilitacyjne - kontrole ZUS

Post autor: agunia3 »

Rachel masz rację - ok. 6 tygodni przed zakończeniem świadczenia składasz wniosek.
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Dziękuję "agunia3". Właśnie wczoraj przeczytałam w internecie na jakimś forum, że wystarczy miesiąc, ale wg mnie lepiej 6 tygodni tak jak w przypadku przejścia z L4 na świadczenie. To co napisał "jacky6" wydaje mi się nielogiczne. W końcu ja nie wiem jak będę się czuła za miesiąc lub dwa. Poza tym muszę zgromadzić odpowiednie dokumenty medyczne. Nie zaprzestaję wizyt lekarskich bo też mam ku temu powody. Czekają mnie badania a potem wyniki tych badań więc to będą odpowiednie "materiały" na kolejną komisję. Gdybym zbyt wcześnie złożyła dokumenty mogłabym wyjść w oczach orzecznika na nieuczciwą, a taką nie jestem. Moje świadczenie rehabilitacyjne jest podyktowane ogólnym stanem zdrowia. To nie jedna a wiele dolegliwości.
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

Rachel ja jeszcze dodam, że można i 4 tygodnie przed ale lepiej 6 bo to po prostu lepiej dla nas - Zus musi zapoznać się z dokumentacją, muszą dostarczyć do Ciebie wezwanie na komisję, potem jeszcze ewentualne 2 tygodnie na odwołanie się od decyzji. Musi być ciągłość abyś nie została przez parę dni bez niczego.
ODPOWIEDZ