Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Dotychczas nie spotkalam się z opłatą za TV sanatorium, to zależy chyba od osrodka.
Jak juz pisalam, nie oglądam, ale w pokoju raczej nie będę sama, i nie chcialabym narazic współlokatorki na podwójne doplaty, z tego tytułu, że ja nie jestem zainteresowana.Jesli oplata liczona jest od pokoju, to oczywiście lojalnie podziele sie kosztami.
Ale dziwoląg ze mnie, prawda ? Bez telewizora w dzisiejszych czasach
Pozdrawiam wszystkich, w tym namiętnych kinomanow
Dlaczego dziwoląg?
Ja bardzo mało oglądam,ale akurat na wyjazdach telewizor biorę,bo lubię jak coś czasem gada,sprawdzę wiadomości,pogodę.
Generalnie jestem czytająca
iwcia pisze:Dotychczas nie spotkalam się z opłatą za TV sanatorium, to zależy chyba od osrodka.
Jak juz pisalam, nie oglądam, ale w pokoju raczej nie będę sama, i nie chcialabym narazic współlokatorki na podwójne doplaty, z tego tytułu, że ja nie jestem zainteresowana.Jesli oplata liczona jest od pokoju, to oczywiście lojalnie podziele sie kosztami.
Ale dziwoląg ze mnie, prawda ? Bez telewizora w dzisiejszych czasach
Pozdrawiam wszystkich, w tym namiętnych kinomanow
Iwcia, nie martw się na zapas. Może trafi Ci się współlokatorka, która również nie będzie miała ochoty na tv .Ja akurat taką miałam Wcale nie jesteś dziwolągiem
Na moim ostatnim pobycie w sanatorium przy meldunku ,zostałam zapytana czy chcę korzystać z telewizora.Bo starają się dobierać do pokoi w podobnym wieku i chęci korzystania z TV.Zamieszkałam z panią o 4 lata starszą która też nie chciała TV.Chyba dużo zależy od obsługi .Telewizor wisiał na ścianie i w każdej chwili można było zmienić zdanie , bo opłata była skalkulowana tak za cały turnus jak i za ilość dni .Można było kupić kartę do TV np.na jeden dzień , tydzień .I wiem że niektórzy kupowali tylko sporadycznie np.panowie na mecz Każde sanatorium jak widać rządzi się w tym temacie swoimi zarządzeniami .Pozdrawiam i życzę każdemu takiego podejścia do tematu TV
Smuga takie podejscie do sprawy przez obsługę santorrium. bardzo mi sie podoba
Zobaczymy jak bedzie tym razem Poki co, barazie nie dostałam przydziału
Pozdrawiam
Ps. Miło mi,że nie jestem odosobniona
Iwcia Nie jestes odosobniona. Nie oglądam tv w domu i nie widzę powodu, żebys ktoś zmuszał mnie do oglądania tv w sanatorium. Byłam w Kujawiaku w Inowrocławiu, przy dokonywaniu zapłaty recepcjonistka chciała doliczyć mi opłatę za tv. Nie zgodziłam się, bo tv ogladać nie miałam zamiaru, miałam ze soba laptopa i mi wystarczył do kontaktu ze światem. Chociaż wiem, że inne osoby były zmuszane do opłaty za tv: jeżeli jedna osoba w pokoju chciała ogladać tv, to druga tez musiała wnieśc opłatę - obie osoby po 26 zł za turnus. Widocznie za mało stanowcze były te osoby. Moja współlokatorka zapłaciła 26 zł za turnus, ja nie płaciłam wcale.
a i są ośrodki ,które opłaty za korzystanie z TV mają w swym STANDARDZIE za darmo!!
Wszak jest taki paragraf KRRiTV ,że ośrodki są zwolnione z opłat.
Dużo po prostu zależy od PAZERNOŚCI -właścicieli
Przykład Kołobrzegu -w każdym ośrodku inna CENA za ten sam PAKIET
Ja rozumiem, że płacą abonament , ale te programy to zazwyczaj standard tv naziemnej więc rozumiem gdyby opłata wynosiła ok 20 zł. A koszt parkingu 120- 150 zł to tez lekka przesada , tym bardziej w sytuacji gdy nie ma możliwości innego postoju..