Jak śpicie?

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
forumowicz

Re: Jak śpicie?

Post autor: forumowicz »

Wracając do tematów sanatoryjnych.
Wkurzające jest w sanatoriach poranne warczenie odkurzaczy. Potrafią zacząć o 7:00 i warczą, warczą, warczą... Nie pozwalają człowiekowi pospać :roll:
Rozumiem, że sprzątanie jest potrzebne, ale żeby aż tak?
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Teodor :kwiat: o godzinie 7h spać w sanatorium...23 razy byłeś już na leczeniu i o tej godzinie to ludzie na zabiegi lecą ;) to normalne że panie chcą posprzątać...nie szukajmy problemów tam gdzie ich nie ma...jak tak bardzo lubisz się wylegiwać to zostań w domu.....z pozdrowieniami

Mam nadzieję że za ten wpis minusa od ciebie nie dostanę :)
forumowicz

malgorzatas pisze:... to normalne że panie chcą posprzątać...
A czy ja im zabraniam sprzątać? Mówię tylko o tym ich wrrr...
...jak tak bardzo lubisz się wylegiwać to zostań w domu...
Owszem, lubię się wylegiwać. Bardzo lubię rano spać, dlatego w sanatorium nie korzystam z porannych zabiegów :o
Mam nadzieję że za ten wpis minusa od ciebie nie dostanę :)
Jaki minus???
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

ewiko pisze:Święta prawda, Teodorze..... :lol:
Ja żeby nie przechwalić, od kilku dni śpię jak niemowlę 8-9 godzin bez przerwy
No i przechwaliłam, dzisiejsza noc..... KOSZMAR.... jutro tabletka, i do łóżeczka :oops:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Odnośnie rannego polegiwania w sanatorium. Ja wręcz proszę o jak najwcześniejsze zabiegi, i najlepiej żeby to była w gimnastyka w basenie. Nic nie daje lepszego KOPA na cały dzień. Jeśli nie uda mi się "załatwić" zabiegu o 7 , biorę kije i w teren. :x
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 8 razy

Post autor: Princi »

Ewiko :kwiat: też lubię poranne moczenie doopska w basenie ;) :lol:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przed chwilką wysłuchałam w radiu, " naukowcy stwierdzili, że kobiety dla dobrego funkcjonowania , potrzebują 30% więcej snu od mężczyzn". W przeciwnym razie, popadają w depresje i są bardziej nerwowe. Nic niestety nie powiedzieli, jak to uczynić, żeby być w pełni wypoczętą. :(
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Też lubię w sanatorium zacząć dzień od basenu :) nawet jeśli budzik mnie wyrywa ze snu ;)
Ewiko :kwiat: smutna prawda :(
forumowicz

Witam ,sen zależny jest od miejsca w którym akurat przebywam.Ponieważ w większości moje wyjazdy zaczynają się i kończą na Wysowej :lol: to akurat tam śpię maksymalnie 4do5 godzin i jestem w doskonałej formie .W zależności od tego czy mieszkam w ośrodku czy jestem prywatnie na kwaterach zdecydowanie wolę to drugie gdyż nic tak nie cieszy jak kawa o 5 rano i zapach budzącego się dnia :) W lipcu byłem w Polanicy i tam wręcz odwrotnie spałem nawet do 9 rano a po przebudzeniu bylem nieprzytomny ,tak samo mój organizm reaguje nad morzem ,ciągle jestem senny i zmęczony choć trochę lepiej jest poza okresem letnim.Ogólnie nie toleruję upałów i czy to na wyjeżdzie czy w domu zawsze mam problemy ze snem.
A w domu też raczej śpię niespokojnie ,budzę się często po około dwóch godzinach i potem mam problem z ponownym zaśnięciem ale tu akurat winę ponosi sama Kotlina Oświęcimska na którą niestety skarży się wiele osób.Więc jeżeli chcę odpocząć i nie narzekać na sen jadę w góry .Myślę że każdy organizm reaguje inaczej i musimy po prostu wybierać takie miejsca w których czujemy się dobrze .Pozdrawiam
Wspomniałem o tej porannej kawie dlatego że będąc w ośrodkach i czasem bez balkonu trzeba czekać do 6 rano gdy otwierają drzwi wejściowe ;)
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

To teraz już będę wiedziała gdzie jechać,aby się wyspać ;) ........do Wysowej :D
Tak na poważnie,zawsze jak jestem w górach.....nigdy nie miałam problemu ze snem.Kładę się i śpię całą noc :D
Miło Cię widzieć Janusz :D Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ