Jubilat Lądek Zdrój czekam na opinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Jubilat Lądek Zdrój czekam na opinie

Post autor: zbigniew165 »

Mylisz pojęcia, bo pacjenci, to są w przychodni lub szpitalu. W Ośrodkach Sanatoryjno-Wczasowych są goście, którzy płacą wszystkie koszty swojego pobytu i nie korzystają z żadnych dopłat. Pozdrawiam
olka44
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 paź 2019 15:11
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 4 razy

Post autor: olka44 »

Zbigniew dokladnie rozumiem i dlatego to napisałam...
Franz
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2020 09:06
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Franz »

Ostatnie " notowania"jaakosci powietrza ma poziomie Pekinu-to nie sanatorium tylko zakopcone spalinami zadupie
Franz
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Drogi Zbigniewie.
Do Kobrzegu nie pojadę-nawet za darmo bo to wielki kołchoz i wykorzystywanie na każdym kroku np 1 kg wędzonego węgorza 170 zł,a w Auchan 89 zł.
Jeżdżę do Ustronia i tam w w Rózy nie płacę za dodatki typu-parking,tv,internet ,ręcznik kąpielowy czy szlafrok.Basen za darmo ,a w tygodniu ponad 50zabiegów-NFZ 54 przez 3tygodnie ostatnio w Jubilacie.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Franz Co do Róży w Ustroniu, to na naszym forum jest reklama tego obiektu i po wejściu na stronę mamy cennik, a w nim doba w sezonie niskim, czyli teraz to kwota 210 zł w pokoju dwuosobowym od jednej osoby. :shock:
W Hotelach w Kołobrzegu, gdzie byłem prywatnie trzy tygodnie temu za dobę płacę 110 zł, i też mam szwedzki stół, za TV nie płacę, a zabiegów mam 10 w tygodniu. Jak jadę na dwa turnusy/dwa tygodnie/ to mam 30 zabiegów, dodatkowo mogę dobrać zabiegów dopłacają za nie. Nawet wtedy za dobę zapłacę dużo mniej niż w opisywanej przez Ciebie Róży. :o
Parking mam za darmo przed obiektem, lub płatny, ale strzeżony.
Co do powietrza, to tutaj się z Tobą nie zgodzę, bo wszyscy co jeżdżą do Ustronia w sezonie grzewczym wiedzą, że jest tam zawsze smog.
Nie wiem, czy pisząc o kołchozie w Kołobrzegu miałeś na myśli duże sanatoria jak Bałtyk, Perła Bałtyku, czy Arka. Są w Kołobrzegu też mniejsze obiekty sanatoryjne lub prywatne, a w Ustroniu też masz molocha Równicę w której byłem w okresie grzewczym.
Ceny w Róży w Ustroniu o której piszesz, to żadna rewelacja, a powiem, że jest bardzo drogo jak dla emeryta na pobyt prywatny.
Każdy z nas wybiera dla siebie odpowiedni region, gdzie mu odpowiada klimat.
Ja wybrałem na moją astmę Kołobrzeg i Świnoujście i tam wyjeżdżam, bo tam się dobrze czuję. :D
Franz
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Jubilat to ruina-z wyjątkiem części zabiegowej, którą wyremontowano z kasy unijnej.
Ten zarząd uzdrowiska i NFZ do uśpienia.
Nie powinno się tam kierować ludzi.
Po prawie 3 latach oczekiwania pobyt w ruinie i jeszcze chcą dodatkowe opłaty za parking i nie wiadomo za co.
Powietrze skażone, ale opłata 4 zl za dzień.
Tragedia
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: seti36 »

Franz uczepiłeś się tego Lądka Zdroju jak rzep psiego ogona na powietrze narzekasz na warunki bytowe też .Z tego co widać to masz Śląski NFZ to tu masz powietrze bez smogu nie zanieczyszczone i nie skażone? A może ty w domu chodzisz w Op1 a do Lądka zapomniałeś go ze sobą zabrać i dla tego szkodzi Tobie tamtejszy klimat i powietrze ?? To jedź do Goczałkowic tam też zapłacisz klimatyczne
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Seti, jak tylko zobaczyłam, że znowu Lądek na tapecie to chciałam napisać to samo co i Ty. Wyręczyłeś mnie - dzięki :D
Od siebie jeszcze dodam Francowi by zrezygnował z wyjazdów NFZ a wyciągnął kaskę ze skarpety i pojechał tam gdzie chce bez narzekania.
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: seti36 »

Ewasz to już jest taki typ człowieka że wszędzie będzie szukał dziury w całym i tego już nie zmienisz .
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

To prawda Seti36, taki charakterek :lol: :lol: