Jubilat Lądek Zdrój czekam na opinie
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Re: Jubilat Lądek Zdrój czekam na opinie
Do Kobrzegu nie pojadę-nawet za darmo bo to wielki kołchoz i wykorzystywanie na każdym kroku np 1 kg wędzonego węgorza 170 zł,a w Auchan 89 zł.
Jeżdżę do Ustronia i tam w w Rózy nie płacę za dodatki typu-parking,tv,internet ,ręcznik kąpielowy czy szlafrok.Basen za darmo ,a w tygodniu ponad 50zabiegów-NFZ 54 przez 3tygodnie ostatnio w Jubilacie.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
W Hotelach w Kołobrzegu, gdzie byłem prywatnie trzy tygodnie temu za dobę płacę 110 zł, i też mam szwedzki stół, za TV nie płacę, a zabiegów mam 10 w tygodniu. Jak jadę na dwa turnusy/dwa tygodnie/ to mam 30 zabiegów, dodatkowo mogę dobrać zabiegów dopłacają za nie. Nawet wtedy za dobę zapłacę dużo mniej niż w opisywanej przez Ciebie Róży.
Parking mam za darmo przed obiektem, lub płatny, ale strzeżony.
Co do powietrza, to tutaj się z Tobą nie zgodzę, bo wszyscy co jeżdżą do Ustronia w sezonie grzewczym wiedzą, że jest tam zawsze smog.
Nie wiem, czy pisząc o kołchozie w Kołobrzegu miałeś na myśli duże sanatoria jak Bałtyk, Perła Bałtyku, czy Arka. Są w Kołobrzegu też mniejsze obiekty sanatoryjne lub prywatne, a w Ustroniu też masz molocha Równicę w której byłem w okresie grzewczym.
Ceny w Róży w Ustroniu o której piszesz, to żadna rewelacja, a powiem, że jest bardzo drogo jak dla emeryta na pobyt prywatny.
Każdy z nas wybiera dla siebie odpowiedni region, gdzie mu odpowiada klimat.
Ja wybrałem na moją astmę Kołobrzeg i Świnoujście i tam wyjeżdżam, bo tam się dobrze czuję.
Ten zarząd uzdrowiska i NFZ do uśpienia.
Nie powinno się tam kierować ludzi.
Po prawie 3 latach oczekiwania pobyt w ruinie i jeszcze chcą dodatkowe opłaty za parking i nie wiadomo za co.
Powietrze skażone, ale opłata 4 zl za dzień.
Tragedia
- seti36
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 lip 2009 18:09
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 1 raz
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 51 razy
Od siebie jeszcze dodam Francowi by zrezygnował z wyjazdów NFZ a wyciągnął kaskę ze skarpety i pojechał tam gdzie chce bez narzekania.