Przydział sanatorium a numerki
-
forumowicz
-
forumowicz
Re: Przydział sanatorium a numerki
-
forumowicz
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Skierowania ustawiane są w odrębnych kolejkach z uwagi na wskazany przez lekarza balneologa rodzaj leczenia.
Dlatego tez nie napinajmy się na numerki
Kolejak kardiologiczna jest inna a Nowotworowa inna zdziwimy sie DLACZEGO !!!!!!!!
Ma to się równiez do innych schorzen sa ludzie ,którzy dzieki Swym chorobom czekaja na skierowania nawet i do ..6 miesięcy a sa tacy którzy czekają ponad 24 i się stresuja cóz choroba nie wybiera i chciałbym czekać te 24 miesiące
czekam ...krocej
Bardzo dużo się dowiedziałam,bo Ty jako 5 gwiazdkowy to się znasz ,ja jestem dopiero początkującą.Jako,że jesteś z Śląskiego-NFZ to już wiesz jakie tu stosują procedury,a która kolejka krótsza
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Jednostek chorobowych jest wiele ,kryteriow do przydziału Leczenia mamy Generalnie 2 Nurty NFZ i ZUS NFZ dzieli z kolei na kojejne sanatorium i leczenie poszpitalne .
Ale aby kandydat na wyjazd na leczenie został zakwalifikowany musi przejść Wstepna Weryfikacje u Pani/Pana doktora Balenologa w NFZ Katowice jest ich nie wielu i to od ich decyzji i nie tylko zalezy Nasze Skierowanie.
Od roku 2000 wszystkie wyjazdy są zewidencjonowane Nikt nie wrzuci ściemy wszystko jest Czarno na Bialym gdy w 2011 pojawilo się w moim przypadku Nowe schorzenie i na nie chciałem jechać dostałem do uzupełnienia wniosek!.
Wierz mi ilosc .."gwiazdek "nie zalezy od ..Starzu choć w moim przypadku moglbym się licytowac co do ilosci i lat wyjazdów !! zalezy tylko od ilosci wpisow.
Dlatego też tak jak napisałem Wszyscy musimy uzbroic się wcierpliwosc.
Ilosc miejsc od kilku lat jest na tym samym poziomie a wniosow ze względu na "starzenie się społeczeństa niestety przybywa " dodatkowo musimy pamiętac ,że wiele osrodków w okresie Maj-Wrzesien swe osrodki Oddaje pod Komersje !
A nowych nie stety nie oddaja
- mario63
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 sie 2013 12:52
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 9