Przydział sanatorium a numerki

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Przydział sanatorium a numerki

Post autor: forumowicz »

Anusiaa ja śląski,składałam marzec 2011,wyjazd luty 14 :shock:
forumowicz

a :idea: prawda numer miałam na początku 72000,przydział przy 6900 :)
Awatar użytkownika
Jasmina
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2012 23:06
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Jasmina »

Witam KRYSIA678 Życzę owocnej rehabilitacji.Ja składałam koniec marca 2011 i miałam nr 72800 dziśiaj po 22 miesiącach oczekiwania mam2300 i jeszcze czekam ale myślę,że to już finisz.Pozdrawiam. :)
forumowicz

Jaśminko napisz jak dostaniesz, będziemy się razem cieszyć to tak fajnie miec towarzystwo radosnych ludzi,jakaś to też rehabilitacja psychiczna ;) zalecana :)
Awatar użytkownika
Jasmina
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam oczekujących i :x zniecierpliwionych jak ja mój nr 2150 i od początku lutego :shock: bardzo powoli się posuwa do przodu,tylko 150 nr.Już nie tak szybko jak to było w grudniu i w styczniu. :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Każda Osoba ,która ma nadany Numer ze swego NFZ w przegladarce ma taki zapis...

Skierowania ustawiane są w odrębnych kolejkach z uwagi na wskazany przez lekarza balneologa rodzaj leczenia.

Dlatego tez nie napinajmy się na numerki
Kolejak kardiologiczna jest inna a Nowotworowa inna zdziwimy sie DLACZEGO !!!!!!!!
Ma to się równiez do innych schorzen sa ludzie ,którzy dzieki Swym chorobom czekaja na skierowania nawet i do ..6 miesięcy a sa tacy którzy czekają ponad 24 i się stresuja cóz choroba nie wybiera i chciałbym czekać te 24 miesiące
czekam ...krocej :cry:
Awatar użytkownika
Jasmina
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzięki darek za info.
Bardzo dużo się dowiedziałam,bo Ty jako 5 gwiazdkowy to się znasz ,ja jestem dopiero początkującą.Jako,że jesteś z Śląskiego-NFZ to już wiesz jakie tu stosują procedury,a która kolejka krótsza :?: Pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Jaśmino

Jednostek chorobowych jest wiele ,kryteriow do przydziału Leczenia mamy Generalnie 2 Nurty NFZ i ZUS NFZ dzieli z kolei na kojejne sanatorium i leczenie poszpitalne .
Ale aby kandydat na wyjazd na leczenie został zakwalifikowany musi przejść Wstepna Weryfikacje u Pani/Pana doktora Balenologa w NFZ Katowice jest ich nie wielu i to od ich decyzji i nie tylko zalezy Nasze Skierowanie.
Od roku 2000 wszystkie wyjazdy są zewidencjonowane Nikt nie wrzuci ściemy wszystko jest Czarno na Bialym gdy w 2011 pojawilo się w moim przypadku Nowe schorzenie i na nie chciałem jechać dostałem do uzupełnienia wniosek!.
Wierz mi ilosc .."gwiazdek "nie zalezy od ..Starzu choć w moim przypadku moglbym się licytowac co do ilosci i lat wyjazdów !! zalezy tylko od ilosci wpisow.
Dlatego też tak jak napisałem Wszyscy musimy uzbroic się wcierpliwosc.
Ilosc miejsc od kilku lat jest na tym samym poziomie a wniosow ze względu na "starzenie się społeczeństa niestety przybywa " dodatkowo musimy pamiętac ,że wiele osrodków w okresie Maj-Wrzesien swe osrodki Oddaje pod Komersje !
A nowych nie stety nie oddaja
Awatar użytkownika
mario63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2013 12:52
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: mario63 »

...poprzednim razem też miałem numer około 2150 i otrzymałem skierowanie..., bo liczy się schorzenie , a nie numer w kolejce!... :)
ODPOWIEDZ