Bransoletki-opaski
-
forumowicz
Re: Bransoletki-opaski

- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
No ale jak w tytule Napisałeś o Bransoletkach.
Ja przyznaję się zapomniałem ,że ten temat kiedyś był nawet przypomniałem sobie jakie były odczucia Osób z forum Kilka z Nich już nie ma z Nami ale wpisy pozostały.
Pamietam jak Selena wspomagała Mnie w tej kampani pamietam chyba ze 2-3 razy chciałem zamykać wykasować .
Ale efekt dziś jest taki ,że widzi sie ogromną ilość Osób z Bransoletami zwłaszcza tymi dotyczącymi Kariowerterów Rozruszników .
Wiem że akcje wśród Ratowników Medycznych bardzo im pomogły bo zaczęli zwracać Uwagę na to co nosimy na nadgarstkach .
Stowarzyszenie Diabetyków też mocno weszło w akcję i noszone są bransolety.
Fakt nie są złote nie są srebrne są nieraz tandetne ale POMAGAJĄ i kilka Żyć uratowały
-
forumowicz
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
- smuga
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 sty 2017 21:57
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
- darek
- Przyjaciel forum

Pochodną akcji ,która prowadziłem kilka lat temu było przekazanie materiałów Dwu Firmom materiałów ce,em opracowania owych o których wspomniałaś BRANSOLETOM .
Sa one połączone jak wspomniałaś siecią wi-fi i przekazują centrom informacje.
NIESTETY na dziś ów proces został zawieszony - BRAK środków w budżecie na PROFILAKTYKĘ
Stąd prekursorzy -lekarze ,którzy pracowali nad tym systemem zmienili Miejsca pracy ze śląska górnego -Zabrze- Katowice na Ośrodki Kardiologiczne we Wrocławiu .
Obecnie CENTRUM Kardiologiczne jest w Klinice Wrocławskiej i tam ma być kontynuacja tego programu.
Na marginesie powiem Ci ,że ten system spełnia swe wymagania w tzw Domach Kawalera -czyli Naszych Domach Spokojnej Starości na zachodzie Europy.
95% Seniorów Samotnych ma te Bransolety i są One monitorowane przez Specjalne Centra wsparcia Seniorów .
Niestety u Nas zlikwidowano nawet Niebieską Linie ze względów budżetowych .
Dziękuję Smużko
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
- smuga
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 sty 2017 21:57
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
- darek
- Przyjaciel forum

Nie mam zamiaru wchodzić w p.....
Niestety inicjatywa oddolna w postaci Bransolet NIKOGO nie kosztuje bo to Prywatne Podmioty wydają swe fundusze celem Pomocy Służbom Ratunkowym .
Pamiętam w związku z Kampanią wspomagającą Osoby z Rozrusznikami Kardiowerterami zorganizowano w Polsce około 1 000 spotkań ,które kosztowały min wynajęciem sal kateringiem materiałami .
Firma wydała okrągłą sumę , od ponad 7 lat Każdy lub PRAWIE Każdy pacjent po wszczepieniu urządzenia otrzymuje zestaw Paszport z informacją o Stanie zdrowia nr, urzadzenia i danymi , otrzymuje 2-3 bransolety
Zależy to od Lekarza czy "Chce mu się Bawić"
Znam ośrodki gdzie zestawy schodzą na bieżąco bo są w zestawie z urządzaniem wszczepianym a są gdzie zalegają i lądują w śmieciach .
Ale program o ,którym wspomniała Smuga miał własnie wspomagać Osoby samotnie mieszkające nie tylko z Problemami kardiologicznymi ale bardziej Diabetyków gdy występuje hipoglikemia -czyli niedocukrzenie /
A wiadomo podczas hipoglikemii w ust wydobywa się zapach ACETONU czyli dla 90% ludzi Cukrzyk to pijak bo czuć go Alkoholem i to jest największy Problem aby szybko POMÓC
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
Darek, te opaski to super sprawa. Nosił mój mąż i nosi mój wnuk (cukierki)