Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Skoro ktoś o mnie wspomniał...
Na moich zdjęciach z 2011 fontanny dolnej brak, czyli pewnie jej nie było, a Pani z Placu Dietla jest... biała .
Pamiętam że wówczas rozpoczęto rewitalizację Zdrojowej i można było sobie popatrzeć na spodziewany efekt na wizualizacjach.
Dawno to było...
Dzisiaj byłem na wycieczce autokarowej w wąwozie Homole. Dałem się na nią skusić, bo program przewidywał zahaczenie o dawną cerkiew grekokatolicką, obecnie kościół katolicki w Szlachtowej. Biuro turystyczne ma układ z księdzem i kościelnym, i wpuszczają do środka, nawet za ikonostas.
Wąwozem Homole w górę, a w dół przez bacówkę z oscypkami, albo dla zmęczonych zjazd wyciągiem krzesełkowym.
Była cerkiew, a obecnie kościół w Szlachtowej.
20250626_143613.jpg (63.99 KiB) Przejrzano 220 razy
Ikonostas
20250626_141946.jpg (68.83 KiB) Przejrzano 220 razy
Otwarte drzwi carskie, a w środku tabernakulum.
20250626_143317.jpg (73.6 KiB) Przejrzano 220 razy
Tabernakulum za ikonostasem
20250626_143340.jpg (55.32 KiB) Przejrzano 220 razy
Tabernakulum za ikonostasem
20250626_143340.jpg (55.32 KiB) Przejrzano 220 razy
Kazalnica. Podobno przeniesiona ze starego drewnianego kościółka
20250626_143515.jpg (47.72 KiB) Przejrzano 220 razy
I jak zwykle super zdjęcia z pięknymi widokami . Miło sobie przypomnieć.... .
No widzisz Nuteczko a nie mogłaś zatęsknić za Szczawnicą wcześniej ? Chętnie do tej inspekcji bym się dołączyła No ale może innym razem ....
Kuruj się Andrzej , odpoczywaj i zawsze pamiętaj drogę powrotną aby nie pobłądzić na tych swoich wędrówkach