Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Betina71 »

W śląskim rozmowy też nie są nagrywane więc panuje samowolka wśród odbierających :o telefony
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

U mnie nie wiem czy rozmowy są nagrywane czy nie ale ja zawsze dodzwaniałam się 2 razy dziennie, zawsze dostałam odpowiedź, zawsze cierpliwie - same zachęcały do telefonowania i pytania.
Bogutka
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jeśli wniosek oddany 27 kwietnia czeka do 9 maja na zarejestrowanie to też świadczy o nieudolności i lenistwie urzędników rejestrujących i kierujących dalej korespondencję do balneologa... :o :shock:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Wienia pisze:Oby Aniu,bo numerki spadają" na łeb na szyję" i wczesniej pojawi się w przeglądarce przydział- już mam numer 5600.Również pozdrawiam. :kwiat:
Wieniu , czyli czas na skorzystanie ze zwrotu mamy od upływu magicznych 18 miesięcy , aż do czasu otrzymania przydziału ?

A ja mam trudny orzech do zgryzienia , a czas szybko biegnie .
O zwrot mogę dzwonić tuż po grudniowych świętach , zapewne będą ciekawe , mogłabym pojechać w region jaki mi odpowiada , no ale będzie to styczeń lub luty .
Według numerka , wyjazd będe mieć maj , może czerwiec . Pewnie w marcu przydział dostanę . Wtedy pojadę tam , gdzie mnie wyśla . Jeśli np. do Wysowej , umrę tam z nudów :cry: :cry: i będzie po Gieni :shock: ;)

I co tu robić :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Jasmina55
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 cze 2014 16:26
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Jasmina55 »

Betina71 pisze:Panie w NFZ czują się jak tzw.księżne udzielne :o i pracują tam chyba za karę.
Ja mam inne zdanie o paniach pracujących w naszym oddziale NFZ-tu.Dzwoniłam kilkanaście razy aż do skutku i za każdym razem była grzeczna odpowiedź.Ja jestem zadowolona z obsługi .
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Gieniu musi upłynąć 18 miesiecy od ostatniego powrotu z sanatorium.U mnie zbiegło się to z weryfikacją i musiałam odczekać aż wrócę do przeglądarki.
Wszyscy boją się tej Wysowej ,teraz była znajoma w Wysowej w Biawenie też nie do końca zadowolona .
Ja próbuję dalej o zwroty na razie dzisjaj tylko Lądek i Swoszowice.Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wieniu czyli znów te same miejscowości ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Betina71 pisze:Jeśli wniosek oddany 27 kwietnia czeka do 9 maja na zarejestrowanie to też świadczy o nieudolności i lenistwie urzędników rejestrujących i kierujących dalej korespondencję do balneologa... :o :shock:
Betina proponuję Ci udać się na jeden cały dzień do NFZ i popatrzeć na ich pracę,ja mam nieco inne zdanie bo z tego co wiem praca do najłatwiejszych nie należy.
Ludzie są coraz bardziej żądaniowi "płacę składkę,więc mi się należy wszystko w luksusie".Dziennie więcej czasu trzeba poświęcić na wyjaśnianie skargi typu "zupa na obiad była za chłodna",albo "sąsiadka utrudniała ;) pobyt,bo chrapała".Ponadto jaką różnicę robi zarejestrowanie wniosku,jak czas i tak liczy się od wpłynięcia? Będziesz wcześniej wiedzieć że zostałaś zarejestrowana? Nie ma to i tak wpływu na termin wyjazdu.Myślę,ze łatwo się ocenia innych tak do końca niewiele wiedząc o szczegółach. :roll:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Chodzi mi o odpowiedz i ewentualne zakwalifikowanie,nadanie numeru a na to mają ustawowy termin 30 dni więc od samego początku jest to sztucznie wydłużane. ( wpłynięcie a rejestracja potem dalsza droga ).
Co do łatwości pracy...hm...sama pracowałam w urzędzie,firmie prywatnej i do łatwych nie należała a terminów trzeba było się trzymać zawsze. ;) Stąd moje poirytowanie :(
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

To wcale nie jest sztucznie wydłużane,taka duża ilość wniosków wpływa.A z tego co napisałaś to chodzi o 12 dni (tyle jest od 27 kwietnia do 9 maja).
ODPOWIEDZ