Jakie zaświadczenie od lekarza na jedynkę?
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Re: Jakie zaświadczenie od lekarza na jedynkę?
-
forumowicz
Tak osoby będące w KRUS a mające ogromne gospodarstwa i płącące symboliczne składki to jest dopiero ewenement
Czyli podsumowując :jesteśmy zawistni? zazdrośni? bez wspólczucia? .
Pozostawiam to pytanie do przemyslenia swoich postaw.
- Ramona2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 paź 2014 18:51
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
Pozdrawiam
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
-
forumowicz
-
forumowicz
Ps ja jestem osobą wspierającą kogoś bliskiego w chorobie tragicznej.Nie zazdroszczę przywilejów z tego tytułukruszynka pisze:Dorzucę swoje 3 grosze .Wolałabym pracować ,być sprawną nawet do tej wydłużonej emerytury ,niż być niepełnosprawną osobą mającą w sobie bombę zegarową jaką jest nowotwór złośliwy,z orzeczonym znacznym stopniem.Chyba nie wiecie co mówicie .Te osoby zasypiają i budzą się z obawą o następny dzień ,wiec o czym rozprawiać? o tym że dostali pieniążki które ledwo pokryją opłaty mieszkaniowe ,a o prywatnych wyjazdach np na odpoczynek ,lepsze jedzenie ,leki ,prywatne wizyty lekarskie ,nie mają o czym nawet marzyć? Eh Polacy
jak ktoś wyżej napisał :proszę na taka sytuację się zamienić i jeżdzić ,otrzymywać pokoje 1 -osobowe i zgarniać te "zgniłe" przywileje ,na które sobie zapracowali . Dużo jest chętnych na takie zamiany z rencistami ,uwięzionymi w domach ,w swoim życiowym problemie ? Z tymi co nie mają często nóg ,może rąk ,są niewidomi etc.
Tak osoby będące w KRUS a mające ogromne gospodarstwa i płącące symboliczne składki to jest dopiero ewenementKiedy pełna składka na ZUS od młodego człowieka np zaczynającego 1 działalność gospodarczą w trzecim roku to kwota przeszło 600 zł.Nad tym trzeba się zastanowić.
Czyli podsumowując :jesteśmy zawistni? zazdrośni? bez wspólczucia? .
Pozostawiam to pytanie do przemyslenia swoich postaw.
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Ludzie, chodzi mi o to, że nfz wrzuca wszystkich do jednego worka w oczekiwaniu na sanatorium, a to czy ktoś bardziej w danym momencie potrzebuje rehabilitacji, czy jest bardziej chory, czy mniej, wg nfz przecież nie ma znaczenia, bo każdy czeka tak samo długo, prawda? Dlatego zupełnie nie rozumiem tej dyskusji~)
-
forumowicz
- I zagląda człowiek na forum i widzi same, za przeproszeniem zj****, oj, nieładnie.
Ale nagonka na nową osobę ze swoim zdaniem, nooo... to tutaj już standard:~ Tylko po co? ..."'
Jasne przeciez to takie miłe ,a inni się uczepili i dyskutują
- serendipity
- Super Kuracjusz

Ewiko: "Nie sądzę, żeby Marii777 chodziło o cokolwiek innego." To była odp. do Twojego cytatu:) Reszta dot. innych wypowiedzi.ewiko pisze:serendipity, czy możesz wskazać w którym momencie cytowanej wypowiedzi Maria została jak to ładnie nazwałaś zj.....a, bo czytam i dopatrzeć się nie mogę. Wymiana swoich opinii to to samo co dyskusja i daleko mi do obrażania kogokolwiek.
- serendipity
- Super Kuracjusz

I dysputują. Na zasadzie: moja prawda jest bardziej mojsza;)kruszynka pisze: Jasne przeciez to takie miłe ,a inni się uczepili i dyskutują
Nfz nie daje rady, nie widać tego? (już nie chce mi się o tym gadać w tym wątku, jakby ktoś, to poproszę na priv, postaram się obronić swoje zdanie).