Czytacie książki?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Re: Czytacie książki?

Post autor: Nutka »

C » Paulo Coelho » Jedenaście minu

"Po pros­tu niewiary­god­ne! A jed­nak możli­we, bo człowiek może wyt­rzy­mać tydzień bez pi­cia, dwa ty­god­nie bez jedze­nia, całe la­ta bez dachu nad głową, ale nie może znieść sa­mot­ności. To naj­gor­sza udręka, naj­cięższa tor­tu­ra. Tym mężczyz­nom i wszys­tkim ludziom, których spot­kała, sa­mot­ność dot­kli­wie da­wała się we zna­ki. I oni mieli poczu­cie, że nie liczą się dla nikogo."
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

Odkryłam fantastycznego autora :D Douglas Kennedy-czyta się świetnie,kapitalny styl,niebanalne tematy-po prostu cud,miód! :lol:
Jestem już po lekturze: "Ta chwila","Grzęzawisko","Posada"-lektura z wielką przyjemnością :D
Kolejne jego książki:"Kobieta z V dzielnicy"/jest też dość nowy film na podstawie,nie widziałam,zresztą zawsze najpierw książka :) /
"Pokusa" i jego największy betseller"Fotografik",na którą zaczajam się bardzo :) Na szczęście wszystkie dostępne w bibliotece :)
Naprawdę polecam !
Acha!namierzyłam "Bat na koty"! :D po przeprowadzce,inna dzielnica,inne biblioteki i bach!jest!mała rzecz,a jak cieszy :lol:
Miłej lektury i piszcie coś :lol: wszak latem nadrabia się książkowe zaległości :)
Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

ja to w czasie wakacji nie mam za duzo czasu na czytanie, przełknęłam "Cukiernię pod amorem" , ale nie wiem czy to moja ksiązka - chyba nie, na te "baty" czekam , miałam już 3 podejścia w bibliotece i za każdym razem ....,
Teraz wzięłam jakieś dwie , zobaczymy :) ,
Zobaczę czy coś z Twojej rozpiski będzie :kwiat:
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ałbena Grabowska "Stulecie Winnych" - 3 tomy rodzinnej sagi /bardzo przeze mnie pożądany rodzaj literatury :) /
Lektura ciekawa,czyta się lekko i przyjemnie,mnie pochłonęła bez reszty :D
Rodzina Winnych na przestrzeni wieku,od czasu I wojny,po terażniejszość.
Pozdrawiam i polecam :)
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Właśnie sprawdziłam katalog biblioteki z której korzysta moja siostra,mają większość książek których szukałam,w tym sporo nowości.Dużo lepiej zaopatrzona niż te z mojej dzielnicy :o Chyba przyjdzie mi jeździć przez pół miasta :roll: ale to nie w ten ****** upał 8-)
Miłego czytania :D
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nareszcie jest polskie wydanie! "Dynastia" Graham Masterton.Niecierpliwie czekam,będę miała w poniedziałek :D saga Corneliusów,ponad 700 stron,mniam :lol:
Z podobnych gatunkowo Mastertona/bo pisze on głównie trochę dziwaczne thrillery/powieści historycznych,sag,dość niedawno wyszło "Imperium".Całkiem,całkiem. :D
Pozdrawiam i czekam;co czytacie? :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Wzielam kredyt :lol: :lol: :lol: i kupilam .W bibach brak.Biografie tworcy firmyApple - pioraWaltera Isaacsona.Swietna- polecam.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Nieźle...
Arni kolejny raz na tapecie " Zbrodnia i kara ", a następnie " Idiota " - też po raz wtóry :)
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

wiesniaczkaela pisze:Wzielam kredyt :lol: :lol: :lol: i kupilam .W bibach brak.Biografie tworcy firmyApple - pioraWaltera Isaacsona.Swietna- polecam.
Ja się zapożyczyłam :lol: :lol: :lol: ale Steve Jobs w bibliotece odnaleziony!przy okazji odkryłam,tego samego autora"Einstein.Jego życie,jego wszechświat".
Podobno równie świetna. :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

W pracy Dziewczyny podsunely mi Mrocznego ksiecia z Mrocznej Serii Christine Feehan-calkim leciutko sie czyta, akuracik do pracy.Oczywiscie w czasie przerwy sniadaniowej ;)
ODPOWIEDZ