Komercjuszek
Re: Komercjuszek
Patrzysz na problem jednostronnie, a to błąd.
Cały czas mówisz: ja, ja, ja, chcę chcę, chcę.
Tak naprawdę kogo to obchodzi co Ty chcesz?
Bez urazy, ale taka jest brutalna prawda.
Forum??? Wylejesz te swoje żale i na tym się skończy.
Pojedziesz do sanatorium z NFZ i... i będziesz traktowana różnie.
Raz lepiej, raz gorzej i nic na to nie poradzisz.
Napisałaś, że podczas pobytów walczysz>>>
Ja uważam, że nie tędy droga. Agresja rodzi agresję, a atak na kogoś powoduję,
że ten przypuszcza kontratak. Generalnie kuracjusz jest na straconej pozycji.
Jeżeli chodzi o Arkę to nie są to ceny z kosmosu, a z cennika.
Wkradła się pewna nieścisłość bo te 15000 zł to jest za cały pokój dwuosobowy,
a 10000 zł za turnus jest za jedynkę. Też fajnie.
Wyobraź sobie, że to Ty wybulasz te 10000 zł, a ja tak jak napisałem 345 zł i...
mamy mieć to samo???
Nie chodzi o jakieś ostentacyjne inne traktowanie, ale jakieś zróżnicowanie powinno być.
W przypadku Arki komercja miał lepsze pokoje tzn. z widokiem na morze, a z fundusz z widokiem na parking,
darmowy basen i stół szwedzki. To takie luksusy? Nie czułem się wcale gorszy z tego tytułu, że nie miałem stołu szwedzkiego.
-
forumowicz
Myślę ,ze patrzę realnie. Niestety, właściciele prywatnych sanatoriów próbują nam wcisnąć,ze jesteśmy u nich praktycznie za free, a to nieprawda
I ja będąc na turnusie z ZUS i NFZ nie czuję się gorzej. Nie robi na mnie wrażenia to,ze ktoś ma na talerzu kotleta a ja kaszankę
Powiem więcej, sama bedąc komercyjnie zwyczajnie niezbyt dobrze się z tym czułam. To nie działa tylko w jedną stronę- wg mnie
-
forumowicz
A teraz już zmykam spać, bo jutro będę brzydko wyglądać. A tego to akurat nie chcę
A z drugiej strony, jeśli ktoś jedzie za naprawdę duże pieniądze, to niech się cieszy, że ma super wypasiony pokój i posiłki w bufecie szwedzkim. Na zdrowie.
-
forumowicz
Jetem też osobą co zareklamuje cosik nawet na pobycie z ZUS (co to niby daje nam darmo wyjazd)
Ubolewać trzeba tylko nad tym ,że składki jakie od nas pobiera się latami nie przekładają się potem na standard zamieszkania wyżywienia czy zabiegów podczas pobytów w sanatoriach.
Oczekiwałaby by tenże standard różniący się od standardu osoby komercyjnej ,był mimo wszystko na wysokim poziomie ,bym nie musiała czuć się upokorzona ,porównując stół szewdzki do którego zmierza niemiecki kuracjusz ,od śniadania czy kolacji ,jaką dostaje polski kuracjusz w Arce np.
Jest to poniżające po latach haraczy składkowych .nijak mających się procentowo do otrzymywanych pensji.
Ponieważ system jest CHORY i na razie na nic innego się nie zanosi ,pozostaje nam być mimo wszystko pozytywnie nastawionymi w naszych "wyczekanych" po 30 miesięcy sanatoriach
-
forumowicz
A ja byłbym zadowolony z takiego traktowania. Byłoby mi miłoAgaC pisze: I nie, nie wymagam tragarza i kłaniania się w pas.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Wszyscy wpadamy w zachwyty ochy,achy n/t Arki -ok
Arka jako jedyny ośrodek w Kołobrzegu może pozwolić sobie na nie pobieranie dodatkowej opłaty za:
-Parawany
-Leżaki
-RTV nawet z HBO czy C+
-Klimatyzacje w pokojach
-czy inne usługi ( dodatkowa wymianę pościeli czy ręczników) czy bonus wypożyczenia szlafroków
ARKĘ stać na to jak również na to ,aby kuracjusze z NFZ pojawiali się w każdy wtorek
Pytanie TYLKO ilu pojawia się na turnusach ??
jest to REKLAMA.
Kto jest właścicielem .
Grupa mocno powiązana z Energetyką
Każda ew.strata zostanie SZYBKO wyrownana
Darku, może masz informację bardziej wiarygodną niż moja bo z tego co ja wiem to
Arka była powiązana z energetyką, ale obecnie jest to hotel całkowicie prywatny.
Ba, słyszałem nawet, że są tam pewne "tarcia" ponieważ współwłaściciele podzielili się tym "tortem" i jeden ma restauracje,
inny część hotelową, a jeszcze inny część rehabilitacyjną i SPA. Skoro chodzą takie gadki to może być coś na rzeczy.
Druga rzecz to taka, że właśnie po to podpisali kontrakt z NFZ aby mieć niejako zagwarantowane te 50% obłożenia w martwym sezonie.
I tu możemy wrócić do tej tak nielubianej komercji.
Dzięki komercji i ludziom którzy są skłonni zapłacić takie horrendalne ceny również my nieboraki z NFZ możemy zakosztować
odrobinę luksusu za naprawdę śmieszne pieniądze. Wcale nie tak mało tych kuracjuszy z NFZ w Arce przebywa bo jest to około 40-50% co w liczbach
daje 400-450 ludzików.
Teraz do Agi.
Aga, jesteś strasznie naładowana emocjami, ale cóż, jesteś jaka jesteś.
Ja wyznaje zasadę: jak się nie ma co się chce to się lubi co się ma i
jeżeli nie mam na coś wpływu, na istniejącą rzeczywistość to akceptuję fakty i tyle.
Na sytuację w NFZ, na cały system zdrowotny, na praktyki w sanatoriach nie masz żadnego wpływu.
Więc psioczenie, narzekanie, pisanie że się nie zgadzasz na to czy tamto???
No popsioczysz sobie, ponarzekasz i może ci lżej na duszy.
Nie rozumiem dlaczego tak strasznie narzekacie na sanatoria, jesteście źli, a wręcz wściekli na komercję?
W dużej mierze komercja niejako wspomaga system i to, że możemy jeździć do sanatoriów z NFZ.
Jeżdżę do sanatoriów od jakichś 25-30 lat i byłem w różnych, nie zawsze takich wypasionych jak Arka.
Zawsze byłem zadowolony i nigdy nie czułem się kuracjuszem gorszej kategorii.
Spożywa komercja posiłki przy osobnych stolikach lub za parawanikami, mają szwedzki stól, no to co.
W ogóle nie zaprzątam sobie tym głowy.
Odnośnie cen w Arce wystarczy wejść na stronę hotelu i tam wszystko jest jak na dłoni.
Są tam podane różne pakiety 7 dniowe i ceny są od 3000 zł do 4500 zł x 3 tyg. =9000 zł -13500 zł
Zapewniam was, że mimo takich cen podczas mojego pobytu było chyba pełne obłożenie.
Są ludzie, których stać na takie wydatki, ale można wypocząć w całkiem przyzwoitych warunkach za dużo mniejsze pieniądze.
Pisałem o tym i tylko wspomnę: za 1400 zł- 1700 zł jedyneczka, ładna jedyneczka za dwa tygodnie to chyba można sobie pozwolić
od czasu do czasu.
- Narewka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 33
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 16 razy
-
forumowicz
A to Twoje subiektywne odczuciesinobrody pisze:Teraz do Agi.
Aga, jesteś strasznie naładowana emocjami, ale cóż, jesteś jaka jesteś.
NIe lubię dziubdziusiania forumowego, zazwyczaj mówię to co myślę. I dobrze mi z tym