Wyjazd ze zwrotów
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
Re: Wyjazd ze zwrotów
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Tak jest u nas w śląskim NFZ od wyjazdu do kolejnego mija niestety 4 lata. Można jeszcze w tym czasie starać się o wyjazd z ZUS w ramach prewencji dla podratowania zdrowia ale z kolei nie każdy też może sobie na to pozwolić ze względu na pracę.milenista pisze:Stokrotka 4 lata ?to Ty powinnaś jechać x2 do sanatorium słowo daje .Mimo,że czekam połowę twojego terminu a w życiu słabo mi się finansowo wiedzie zbieram na wyjazd prywatny bo inaczej jak człowiek sam o siebie nie zadba to kto?
- Betina71
- Super Kuracjusz

Stokrotko a czy jest jakiś inny specjalny numer do zwrotów czy tylko ten 1 ogólny? Tam się dodzwonić graniczy z cudemstokrotka pisze:ata 62 na Śląsku jest to samo.
Tak jest od wielu lat,albo zajęte ,albo nikt nie odbiera.Chociaż? są szczęśliwcy którzy wydzwonili zwrot.
Ja zacznę dzwonić za 10 dni -ze względu na urlop,ktorego w tym roku inaczej nie dostanę.Wszystko jedno gdzie pojadę byle załapać się w czasie urlopu.
-
MagdaWielkopolska
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 01 cze 2016 15:49
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 2
Witaj, ja mogę wypowiedzieć się jak wygląda sprawa w Wielkopolsce - panie (i u nas tez Pan) pracujący w dziale uzdrowisk odbierają nie tylko telefony dotyczące zwrotów, ale również innych ważnych bądź mnie ważnych spraw. Do tego też przyjmują interesantów stąd też nie zawsze te telefony są odbierane. Oczywiście do NFZ-tu dodzwonić się jest bardzo trudno ale trzeba być cierpliwymewiko pisze:Nigdy do tej pory nie dzwoniłam o zwroty, więc nie wiem czy można się dodzwonić. Tak się ułożyło. Jednak czytając Wasze posty sądzę że o tej porze roku po prostu tych zwrotów nie ma. A miłe panie z NFZ-tu, nie chcąc tracić jakże cennego czasu , telefonów nie odbierają. Gdyby nas i nasz cenny czas szanowano, nagraliby na sekretarkę że aktualnie ZWROTÓW BRAK. Oczekujący po jednym wykonanym telefonie, próbowaliby następnego dnia, zamiast tracić wiele godzin ze słuchawką w dłoni.... To takie moje przemyślenia, ale może jestem w błędzie.
- Adela
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 12 lip 2014 15:10
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
- Betina71
- Super Kuracjusz

GIENIA pisze:Gdy tak tu czytam o różnych oddziałach , jak tu nie kochać mojego oddziału![]()
![]()
![]()
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 4 razy
Wysłana prośba co do terminu wyjazdu uwzględniona.
Wysłana prośba o zmianę profilu wyjazdu mojej mamy uwzględniona.
Oby tak dalej.
Bogutka
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
kontakt telefoniczny bez problemu
kontakt osobisty nawet z Panią Kierownik bez problemu
i najważniejsze , że zawsze starają się znaleźć rozwiązanie nawet drobnego problemu oczywiście na naszą korzyść