Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: margot »

Tak , korzystam od 2010 roku z wyjazdów mając po drodze różne sytuacje związane z terminami czy miejscem , ale dzięki uprzejmości Pań zawsze jestem zadowolona z terminów i z miejsc ...w tym roku również :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Milenista , w Krakowie jest podobnie jak pisze Margot :)
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Gieniu bo my jesteśmy milutkie to i dla nas są mili :D ;)
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

margot pisze:Gieniu bo my jesteśmy milutkie to i dla nas są mili :D ;)
.. cos w tym może i jest. Ja przy okazji korespondecji z NFZ w sprawie wyjazdu mojej mamy grzecznie podziękowałam za uwzględnienie moich próśb co do terminu i miejsca wyjazdu. Może ktos się uśmiechnie jak przeczyta :) :)
Bogutka
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Bogutko ja to zrobiłam telefonicznie po uwzględnieniu mojej prośby :D
Pogratulowałyśmy sobie wzajemnie i z uśmiechem życzyłyśmy sobie udanych wakacji :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Z Mazowieckim dotychczas również nie miałam problemu.Zazwyczaj dołączam miły liścik składając wniosek.Termin dla mnie akurat nie jest najważniejszy więc na wybrane przez siebie ośrodki czasem muszę poczekać nieco dłużej,bo są oblegane.Wydzwaniałam zwrot dla kogoś i też jakoś udawało mi się i dodzwonić i mieć jakiś wybór.Może po prostu mam szczęście?
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Hana51 »

A więc tak. Zadzwoniłam o 14.00 tak jak mi kazano. W słuchawce: jesteś 5 w kolejce, jesteś 4 , jesteś 3, jesteś 2, jesteś 1 :D i 1 byłam przez dobre 10 min :o . W końcu pani odebrała. Nie mogę nic złego na nią powiedzieć, bo była bardzo miła dla mnie. Niestety zwrotów brak :( :( . Powiedziała mi że ciężko będzie bardzo latem, gdyż bardzo mało oni sami wydają skierowań(dziś zeszło tylko 20 numerków). :( A ja 2 zwroty, to istny cud by musiał się zdarzyć. No, ale kazała mi dzwonić jutro znów od 14.00. Nie tracę nadzieii i jutro znów kolejna próba.
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Mnie już pani po głosie rozpoznaje :lol: tak było dzisiaj po 14 i niestety nadmorskich nie ma .My mieszkamy prawie w górach,więc tych zwrotów własnie w góry jest więcej.
Poczytałam i muszę powiedzieć ,że z dodzwonieniem się nie ma takich okropnych problemów,wiadomo nie od razu sie dodzwonimy,czasem trzeba kilka razy wybierać ,ale jest to mozliwe trzeba cierpliwości.I tak jak wczesniej napisałam rozmowy są nagrywane i to jest też powód że jest miło i uprzejmie.
Jutro kolejna próba.
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40

Post autor: Mask »

ata62 pisze:Witam wszystkich z Mazowsza. Mam pytanie czy komuś udało się dodzwonić o zwroty przez ostatnie 10 dni w wyznaczonych godzinach.
Mimo mojego uporu w dzwonieniu telefony albo są zajęte albo nikt nie odpowiada.
Proszę podzielcie się swoimi "wiadomościami" na ten temat. Czy tylko w mazowieckim nie jest mozliwe dodzwonienie się czy też nie ma zwrotów czy panie zmęczone są udzielaniem informacji.
Jeśli wiecie dokąd były zwroty lub jak się do NFZ dodzwonić podzielcie się tymi "skarbami".
Pozdrowienia dla wytrwałych i szczęśliwców.
Tak, udało się dodzwonić trzeciego dnia :evil:
Cytuję wpis z 31.05.2016:
Teraz tylko potrzebuję fajny zwrocik w góry :D , tylko jak się dodzwonić do funduszu :evil: :?:
Zaczynam polowanie :twisted:

Dzisiaj upolowałem fajny zwrocik :D
Szczawnica, Nauczyciel, od 09.06.2016.
Muszę zrobić remont roweru bo będzie gdzie jeździć :D
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40

Post autor: Mask »

ewiko pisze:Nigdy do tej pory nie dzwoniłam o zwroty, więc nie wiem czy można się dodzwonić. Tak się ułożyło. Jednak czytając Wasze posty sądzę że o tej porze roku po prostu tych zwrotów nie ma. A miłe panie z NFZ-tu, nie chcąc tracić jakże cennego czasu , telefonów nie odbierają. Gdyby nas i nasz cenny czas szanowano, nagraliby na sekretarkę że aktualnie ZWROTÓW BRAK. Oczekujący po jednym wykonanym telefonie, próbowaliby następnego dnia, zamiast tracić wiele godzin ze słuchawką w dłoni.... To takie moje przemyślenia, ale może jestem w błędzie :oops: .
Zwrotów jest kilkadziesiąt dziennie.
Cytuję wpis z 01.06.2016:
Wczoraj gdy dodzwoniłem się do zwrotów, po sprawdzeniu, że mogę z nich skorzystać, pani zapytała gdzie chcę jechać :o :?:
Zaskoczyło mnie to trochę, powiedziałem, że w góry.
Była zadowolona, że wreszcie ktoś nie chce nad morze :twisted:
Dzisiaj gdy odbierałem skierowanie w funduszu i zobaczyłem pokaźny plik skierowań do odbioru, tak ze 40 sztuk :shock: to zrozumiałem wczorajsze zapytanie pani od zwrotów.
Dowiedziałem się, średnio dziennie jest kilkadziesiąt zwrotów :?
Tyle tego jest a tak ciężko dodzwonić się :evil:
I tak miałem szczęście, bo mnie udało się już trzeciego dnia dzwonienia dostać to co chciałem :D
ODPOWIEDZ