Kolejka NFZ ZACHODNIOPOMORSKIE -Reumatologia

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: Kolejka NFZ ZACHODNIOPOMORSKIE -Reumatologia

Post autor: Bogutka5 »

Super. Lubię Dąbki. W sanatorium tam nie byłam bo zbyt blisko ale cudne miejsce spacerowo relaksowe. Dąbki mijamy zawsze w drodze do Darłowa.. jeżeli będziemy jechać, pomacham do Was, hihi.
Miłego pobytu.
Bogutka
Awatar użytkownika
Gabriela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2013 15:00
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Gabriela »

Bogutka5 nic nie stoi na przeszkodzie nawet się zatrzymać i poznać.
Aż jestem ciekawa miejsca.
Wszystkich pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I ja jestem ciekawa Waszego zdania o Dąbkach. Bo to miejsce spokojne, ciche, urokliwe. Są też opinie, że nuda.
Jeżeli będzie nam po drodze to zatrzymamy się w Dąbkach. Życie pokaże.
Pozdrawiam
Bogutka
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Już mi się ta zima nie podoba. Nasz ogród nieprzyjazny jak kraina lodu. Do tego nie możemy nigdzie jechać więc planowane Duszniku Zdrój i Ziemowit spadły z planu.
Oby do wiosny wszystkim.
Bogutka
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2020 00:29
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: nula »

Witajcie :)
Gabrysia korzysta z zabiegów w Dąbkach, a ja dziś rozpoczynam oczekiwanie na termin i miejsce " uzdrowiskowego leczenia sanatoryjnego dla dorosłych " na
"reumatologię" z numerkiem na dzień dzisiejszy: 3280.
Pierwszy wniosek poszedł 20.01.2026.
Po kilku dniach oddział NFZ wysłał do uzupełnienia i lekarz rodzinny wystawił nowy w dniu 06.02.2026.
Dziś: 16.02.2026 w przeglądarce internetowej oraz mailem widnieje informacja o zatwierdzeniu przez balneologa.
Przybliżony czas oczekiwania- 9 miesięcy.
Zobaczymy jak będą schodzić numerki ;)

Pozdrawiam serdecznie wszystkich z naszego oddziału i oby jak najszybciej przyszła wiosna
:kwiat: :serce: :kwiat:
N
Awatar użytkownika
Gabriela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witajcie kochani. Powiem w skrócie, Dąbki są cudowne dla mnie. Mam tutaj to co mi potrzeba. Cisza, spokój, dobre jedzonko (Polonez bardzo się stara) i komfort. Tak komfort w pokojach jak w hotelu 4*
Pozdrawiam cieplutko,
mimo ze dziś -8°
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ile tu fajnych wiadomości. Nula w kolejce, niedługiej kolejce. A jakie marzenia, jakie plany? Czekasz co NFZ przydzieli czy chcesz sama mieć wpływ, zwroty? Będziemy kibicować, trzymać kciuki.
Gabi fajnie pisze o Dąbkach. Cieszę się. Sama bym się tam na turnus nie wybrała choć Dąbki lubię. Po sezonie kiedy wszystkie spacerowe ścieżki są ciche i spokojne.
Ciekawe jak wygląda komfortowy pokój.... hihi
Pozdrawiam
Bogutka
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2020 00:29
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: nula »

To bardzo miłe, gdy człowiek ma doping w tym oczekiwaniu.
Dziękuję Bogutko :kwiat:
Mam cichutką nadzieję na fajny wiosenny "zwrocik" ale nie chcę się za bardzo nastawiać.
9 miesięcy do wyjazdu to raczej długo jeżeliby porównać do 4-6 miesięcy w innych oddziałach.
Pamiętamy też jakiego " figla" spłatał los zeszłego roku, gdy tak wczesny przydział ( z półrocznym wyprzedzaniem ) zablokował Gabrysi plany na zwroty.
Mam napięty harmonogram na ten rok:
zabiegi lecznicze, plany rodzinne, przygotowania i plany artystyczne.
Oby się to wszystko udało pogodzić i jeszcze wcisnąć wyjazd sanatoryjny :P
Gabrysia narobiła mi chętki na te Dąbki, ale jeżeli miałabym wybór, to wolałabym Interferie Argentyt. Jedynie mam obawy co do pokoju w którymkolwiek obiekcie. Mąż mi nie będzie towarzyszył, więc szanse na komfortową "dwójkę" raczej mam malutkie :roll:
Mam też inne upatrzone kierunki, ale póki co - o tym "sza" 8-)

Dobrej , spokojnej nocy dla Was 🌠
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witajcie.
Nula pojedyncze zwroty bywają często. Fakt, trzeba pilnować u nas kolejki aby NFZ nie był szybszy z przydziałem. Bo potem to już nie pogadasz. Inne NFZ są bardziej elastyczne, przychylne do zmian. Ja dlatego w ubiegłym roku tak cyrklowałam terminami aby wydzwonić zwrot na październik. Udało się.
Teraz powinniśmy być w Zimowicie, w Dusznikach, taki był plan. Moja siostra prywatnie bardzo zadowolona jak zwykle. Tym razem bez nas.
Gabrysiu z mężem, odpoczywajcie dalej.
Bogutka
Awatar użytkownika
Gabriela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witajcie kochani. Oficjalnie jesteśmy od wczoraj w domu :lol:
Powiem tak, Dąbki dla mnie odczarowane, Polonez to sprawił. Baza zabiegowa: wszystko mają w jednym miejscu, nigdzie nie trzeba błądzić. Stołówka uuu miodzio, przez 3 tygodnie ani razu nie powtórzył się obiad (tylko rosół-ale to wiadomo) Szwedzki stół na śniadania i kolacje. Jak ktoś jest na jakiejś diecie, naprawdę da radę bo jest w czym wybierać. Warzyw, serów, wędlin, past, surówek, makreli wędzonej, salatek wszelakich. Nie zapominając o czymś na gorąco: jajecznica, kiełbaski, Franfurkterki, grzanki z ciasta Francuskiego, gulaszem, leniwe kopytka, pierogi, kaszotto. Mogła bym wymieniać...
Do budynku mieszkalnego jest około 100 kroków, policzyłam (ja mam dalej do śmietnika pod domem) :? Zapomniałam dodać są 2 budynki. W ośrodku jest kawiarnia, tańce 3x w tygodniu (wtorek, czwartek, niedziela)
Bardzo blisko jest sklep Polo, ciut dalej Biedronka. Kilka czynnych punktów gastro, ale nie miałam potrzeby korzystać, więc nie mam opini. Wiadomo w sezonie Dąbki żyją, teraz była cisza, spokój. Aaa jest już poczta czynna, z końcem stycznia otwarta, dla tych ta informacja co nadają torby pocztą, a nie kurierem. I jeszcze najważniejsze, wszyscy rehabilitanci są tak super, przyjdziesz za wcześnie nie ma problemu, za późno nie wiem, nie chodziłam ;) chodzi mi o to że dałaś kartę, czekało się na krzesełku chwilę i zawsze gdzieś sie dostało :kwiat: Jedynie kąpiele, tego nie przeskoczysz.
Gdybym się starała za 2 lata, to napewno tam.
ODPOWIEDZ