Polska jest piękna...,perełki - co warto zwiedzić ?
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 1
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Re: Polska jest piękna...,perełki - co warto zwiedzić ?
Jednym słowem zabawiłaś się w ,,Jasia Wędrowniczka "smuga pisze:Taką sentymentalną podróż zrealizowałam jakiś czas temu , zaczęłam na wschodzie ,Hrubieszów , Lublin , Częstochowa ,Warszawa , Szczecin .Ciężko było poznać miejsca swojego dzieciństwa .Miasta się rozbudowały , ale i tak w pamięci z dzieciństwa wydawało się wszystko większe .Jednak takie spojrzenie już jako dorosła osoba jest inne .Zwraca się uwagę na zupełnie inne rzeczy .Wspomnienia jednak są bardziej kolorowe
-
forumowicz
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
A ta "perełka" jest na samym dole promowana w dziale uzdrowiskowym.Rachel pisze: Wprawdzie nie jestem "towarzyszką" (i nigdy nią nie byłam) ale chętnie przeczytam jakąż to perełkę sobie wybrałeś, bo rozumiem, że chcesz się nią pochwalić. Może chociaż imię nam zdradź jak więcej nie możesz lub nie chcesz
Na razie tylko zarysem tekstów.
Zdradzać nie muszę - do zgadywania - może i zachęcam...
Tym bardziej, że powracam do miejsca, po wielu latach, gdzie mocno się podkurowałem...
Odreagowalem postresowo...
Ale też i przeżyłem swoją pierwszą "sanatoryjną milość"...
Jak to dobrze, że moja ślubna nie jest skomputeryzowana ...
...
-
Rachel
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
Taka miłość jest potrzebna, popieram w stu procentach. Ja także mam swoją "perełkę" i też mi pomogła, oj pomogła. Gdy dziś wspominam pobyt w Ciechocinku od razu czuję się lepiej i też się cieszę, że mój mąż nie jest skomputeryzowany. Pozdrawiam wszystkie perełki - te sanatoryjne i te krajobrazowe
- margot
- W naszej pamięci

Nika ja również , a do tego dodam jeszcze Przemyślnika731207 pisze:Moim ulubionym miasteczkiem do którego lubię wracać jest Kazimierz Dolny . Uwielbiam tę atmosferę podobnie jak tę z Krakowskiego rynku. Po drodze można zahaczyć o Janowiec lub Czarnolas
Przemyśl to mam nadzieję zwiedzić w maju. Minęło ponad 20 lat jak byłam tam ostatni razmargot pisze:Nika ja również , a do tego dodam jeszcze Przemyślnika731207 pisze:Moim ulubionym miasteczkiem do którego lubię wracać jest Kazimierz Dolny . Uwielbiam tę atmosferę podobnie jak tę z Krakowskiego rynku. Po drodze można zahaczyć o Janowiec lub Czarnolas![]()
![]()
- to oczywiście ze ściany wschodniej
- margot
- W naszej pamięci

Jeśli będziesz w pałacu to słuchaj uważnie przewodnika i zwróć uwagę na genialną szafę , a On powie dokładnie o co chodzi
W Krasiczynie niedawno byłam, zwiedziłam pałac tylko szafy nie pamiętammargot pisze:To mam nadzieję , że Krasiczyn również .
Jeśli będziesz w pałacu to słuchaj uważnie przewodnika i zwróć uwagę na genialną szafę , a On powie dokładnie o co chodzi![]()
![]()
![]()
Ale za to dobrze zapamiętałam salę tortur i piękny park