Hana, wydzwaniaj po 5 razy dziennie, jakby dawali Ciechocinek, ale od 20 lipca, to bierz !!! Razem byśmy sie zjechałyHana51 pisze:Witam. No ja dalej nic. Choć drgnęło coś , bo dziś w wielkopolskim mieli Ciechocinek. Trochę za szybko dla mnie bo od 20.06, a ja mogę najwcześniej 24.06. Ciut dni zabrakło. Po kolejnych godzinach pani w NFZ poinformowała mnie że na pulmonologię nic nie ma. Więc już coś się podziałało. Lepsze takie informacje jak w zeszłym tygodniu dwa razy dziennie słuchałam ''nie ma nic, nie ma nic''. Jutro dzwonię od nowa pełna nadziei. Pozdrawiam
Wieniaa co u Ciebie? wydzwoniłaś coś?
Wyjazd ze zwrotów
- Celinka52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2016 14:26
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Wyjazd ze zwrotów
- Hana51
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2015 22:17
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
Będę od jutra znowu dzwonić. Celinko któż to wie?! Może?Celinka52 pisze:Hana, wydzwaniaj po 5 razy dziennie, jakby dawali Ciechocinek, ale od 20 lipca, to bierz !!! Razem byśmy sie zjechałyHana51 pisze:Witam. No ja dalej nic. Choć drgnęło coś , bo dziś w wielkopolskim mieli Ciechocinek. Trochę za szybko dla mnie bo od 20.06, a ja mogę najwcześniej 24.06. Ciut dni zabrakło. Po kolejnych godzinach pani w NFZ poinformowała mnie że na pulmonologię nic nie ma. Więc już coś się podziałało. Lepsze takie informacje jak w zeszłym tygodniu dwa razy dziennie słuchałam ''nie ma nic, nie ma nic''. Jutro dzwonię od nowa pełna nadziei. Pozdrawiam
Wieniaa co u Ciebie? wydzwoniłaś coś?
- Celinka52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2016 14:26
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 2
- andr58
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sie 2013 11:53
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 8
Mnie też coś tutaj nie pasuje bo ja teraz jechałem z NFZ 4 raz i ostatnio byłem w marcu 2015 i zaraz po powrocie złozyłem następny wniosek a pojechałem teraz ze zwrotów do Ustki na przełomie kwietnia i maja.Także nie wiem jak to u Was jest .Może lepiej potrafię rozmawiaćAnka_K pisze:Może jestem jak św Tomasz, ale Betina w to co piszesz nie wierzęPo 22 miesiącach jeżeli nigdy nie byłaś??????
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 16 razy
no cóż nie kazdy ma znajomosci w NFZandr58 pisze:Mnie też coś tutaj nie pasuje bo ja teraz jechałem z NFZ 4 raz i ostatnio byłem w marcu 2015 i zaraz po powrocie złozyłem następny wniosek a pojechałem teraz ze zwrotów do Ustki na przełomie kwietnia i maja.Także nie wiem jak to u Was jest .Może lepiej potrafię rozmawiaćAnka_K pisze:Może jestem jak św Tomasz, ale Betina w to co piszesz nie wierzęPo 22 miesiącach jeżeli nigdy nie byłaś??????
![]()
![]()
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Gdzie jest ustawowe 18 miesięcy przerwy pomiędzy ostatnim dniem, ostatniego pobytu, a pierwszym dniem kolejnego?
Czy na pewno poprzedni i ten wyjazd były z NFZ-u, a nie z ZUS-u? Jeśli tak to znaczy, że ktoś w oddziale zrobił małe
niedopatrzenie. Te 18 miesięcy przerwy to dla pracowników NFZ-u jest "świętość". Normalnie jeśli ten czas nie minie
to nikt nie chce z Tobą rozmawiać o żadnym wyjeździe ze zwrotów.
- Wienia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lis 2015 16:00
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
andr58 no masz chłopie szczeście i co byłeś marzec 2015 i już na przełomie kwietnia maja tego roku byłeś ze zwrotów,a gdzie magiczne 18 miesięcy
chyba,że byłeś w innej kolejce na specjalnych zasdach.
W ub. piątek udało mi się dodzwonić -na spokojnie zapytałam o zwrot (nie ważne gdzie, byle w pasującym mi terminie z powodu odgórnie narzuconego urlopu wypoczynkowego).Zostałam poinformowana że jest zwrot -nawet miejscowość super tylko? no właśnie od 23 czerwca
Niestety nie dla mnie.Z powodu jak wyżej.Dowiedziałam się również że są osoby dzwoniące nawet po 4 razy w ciągu dnia dlatego tak trudno się dodzwonić.
Mogę podziękować właśnie tym, którzy mają czas bez ograniczeń i siedzą ze słuchawką w ręce przez wiele godzin.
Mam nadzieję że za kilka dni dodzwonię się !!!!! i trafię na zwrot w pasującym mi terminie .W przeciwnym razie albo zrezygnuję całkowicie z wyjazdu po 3 letnim oczekiwaniu ,albo (jeśli w NFZ się zgodzą ) przesuną mi wyjazd na wiosnę przyszłego roku-jak nabędę prawo do nowego urlopu wypoczynkowego.
Gdyby każdy z nas dzwonił jeden raz dziennie -nie tylko ja miałabym większe prawdopodobieństwo dodzwonienia się do NFZ.
Jednak są osoby które do upadłego dzwonią po kilka razy dziennie ,nie licząc się z innymi.
Wiem że każdy chce "upolować" fajną miejscowość ale nie za wszelką cenę.
Życzę Wam pomyślnie załatwienia skierowania -nie mniej pamiętajcie o tych co też chcą się dodzwonić.
- Wienia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lis 2015 16:00
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
Życzę pomyślnego dodzwwonienia się i udanych polowań.
Wienia -dokładnie tak. Mnie pani b.uprzejmie poinformowała .Dodam że gdyby to do mnie wydzwaniali po kilka razy dziennie te same osoby pytające o zwrot to nie wiem czy byłabym tak "spokojna"Wienia pisze:A u mnie panie są miłe i od razu mówią kiedy zadzwonić następnym razem.Podajemy swoje dane więc nie było by sensu dzwonić i nękać ileś razy dziennie.