Kołobrzeg Etna - Weneda

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
lukas385
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 mar 2012 15:54

Re: Kołobrzeg Etna - Weneda

Post autor: lukas385 »

Właśnie mineła mi połowa turnusu w Sanatorium "Etna-Weneda" w Kołobrzegu. Jest super. Pokoje bardzo fajne, nie za małe, nie za duże, a jak komuś się trafi pokój zrobiony z apartamentu, tak jak mi to już wogóle luksus. W każdym pokoju czajnik i telewizor. Fakt, że więcej kanałów niemieckich niż polskich, ale kto noramlny siedzi w pokoju nad morzem w lipcu. Do plaży pzez park i obok Sanatorium Bałtyk to około 3-5 minut spaceru. Naprzeciwko wyjścia sklep, ale ceny troszczkę drogie. Około 8-10 minut spaceru od Etny-Wenedy jest Biedronka :D Obsługa miła, począwszy od Pań i Pana Leszka z Recepcji, Pań i Panów Rehabilitantów, Obsługę restauracji/jadalni/stołówki a skończywszy na Paniach Sprzątaczkach i Panach Konserwaorach. Zabiegi wykonywane profesjonalnie z dbałością o Pacienta/Kuracjusza. Poi prostu jest super, i kiedy nadaży mi się jeszcze okazja żebu tutaj przyjechać to na pewno z niej skorzystam. A komu nie się nie podoba tutaj to niech nie przyjeżdża, nie pisze głupot i idzie w okolice kołobrzeskiego Mola i udusi się w wielkim, zasolonym, bałtyskim stawie! Koniec ;D
Graziaa
Na forum od: 03 lip 2012 18:32

Post autor: Graziaa »

Witaj blondi! Miło że ktoś dał znak że jedzie w tym samym terminie co Ja. Właśnie dostałam skierowanie do WENEDY. Jak przeczytałam te złe opinie to ...... załamałam się!!! Czyż naprawdę może być tam aż tak zle? Ale szukałam szukałam i jak się okazałao to chyba naprawdę niektórzy ludzie myśla ze jadą do spa :lol:
sewa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2011 19:38

Post autor: sewa »

Lukasz 385 proszę odpisz na moje pytania
Czy jest jakiś sprzęt plażowy?
Na jakie zabiegi i w jakiej ilości można liczyć?
Telewizor płatny ?
Nie wiem co zabrać ze sobą,oczywiście oprócz dobrego chumoru.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Hejka Graziaa,a skąd jedziesz?
ewa5010
Na forum od: 13 mar 2011 09:05

Post autor: ewa5010 »

Witam , ja mam jeszcze trochę czasu do wyjazdu , ale to nie przeszkadza by popytać , jadę z Konina w pazdzierniku , może ktoś jedzie z moich okolic, pozdrawiam, Ewa
Awatar użytkownika
lukas385
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 mar 2012 15:54

Post autor: lukas385 »

sewa pisze:Lukasz 385 proszę odpisz na moje pytania
Czy jest jakiś sprzęt plażowy?
Na jakie zabiegi i w jakiej ilości można liczyć?
Telewizor płatny ?
Nie wiem co zabrać ze sobą,oczywiście oprócz dobrego chumoru.
Ze sprzętu plażowego to w każdym pokoju jest parawan. Zabiegi są różne i różniste. Jeśli wiesz jakie byś chciała mieć to poinformuj o tym na pierwszej wizycie u lekarza. Mnie Pani doktor zapytała, a ja wybrałem sobie dwa zabiegi, które mi pomagają. Do tego lekarz sam dorzuci jeszcze kilka. Ja łącznie mam 90 zabiegów, które co najważniejsze pomagają mi dochodzić do siebie po operacjach. Telewizor jest za darmo, tylko od pokoju zależy jakie kanały w nim będą. Warto poszukać, bo zawsze dojdzie kilka programów. Szklanki są w pokojach. Co ze sobą możesz jeszcze zabrać? Ze dwa ręczniki, bo na turnus otrzymujesz tylko jeden, a jak dostaniesz basen i pogoda dopisze to na plaże nie starczy. Dobry humor w Etnie-Wenedzie gwarantowany. Nie ma godziny policyjnej jak w innych sanatoriach, które odwiedziłem, ale wiadomo, porządek musi być :D Serdecznie pozdrawiam z Kołobrzegu i życzę udanego wypoczynku. A ja za tydzień już do domu :(
sewa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2011 19:38

Post autor: sewa »

Dziękuję Lukasz-Twoje informacje i moje pozytywne nastawienie chyba mi gwarantują udany wyjazd. :D Jeszcze tylko trzy tygodnie pracy i pakowano :lol:
Graziaa

Hej blondi. Jadę z Radomia-będę mieć trochę km do pokonania :(
Jutro koleżanka idzie na komisję i może Jej tez uda się w tym samym terminie i do Kołobrzegu dostać.
Zaczekamy hihihi, byłoby już Nas trzy!!!!
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Helo Graziaa ,ja to mam już wstępnie pokój(3 osobowy),duży zarezerwowany,jako stała kuracjuszka,ha,ha,ha.
Graziaa

No no no-trzy osobowy pokój? To nazywa się-mieć układy!!!!!!!!!! hihihihi Jak dostanę współlokatorkę która chrapie to spać będę albo na korytarzu albo w gabinecie zabiegowym :lol: Kumpelka dostała Polanice Zdrój-cóż jadę Sama. Blondi, jako stała kuracjuszka to orientujesz się jaka jest dobra jedynka albo dwója bym mogła Sobie zarezerwować?
ODPOWIEDZ