kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
zuzazg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2011 19:32
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: zuzazg »

zuzazg pisze:Oczywiscie, ze jade. Mieszkam nad morzem wiec zmiana klimatu mi sie przyda; Pozdrawiam
Zuza
Awatar użytkownika
zuzazg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2011 19:32
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: zuzazg »

Oczywiście że tak. Ja również miałam zaznaczony ,,rejon górski" i dostałam. Znam osoby które były w Szczawnie i dlatego moja rozterka. Osobiście wolałabym Szczawnicę, Ustroń, Lądek lub Polanicę. Ostatecznie zdecydowałam że jadę !!! :roll:
Pozdrawim, Zuza !
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

Witam. Jak tu czytam większość osób zbliża się w swojej kolejce do wyjazdu. Ja niestety mam dopiero nr 28110. Wniosek wpłynął do NFZ w końcu maja, więc teraz sobie cierpliwie poczekam i będę obserwować kolejkę. Pozdrawiam wszystkich.
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2011 10:13
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: kamila »

Zuza , a jaki mialas profil leczenia ? bo ja reumatologie i jakies choroby wspolistniejace . Gorski klimat ma tez rozne oblicza . Polanica ma lagodny , LAdek bardziej ostry .
gwiazdka 12
Na forum od: 26 sie 2011 16:55

Post autor: gwiazdka 12 »

Witam serdecznie! Jestem tu po raz pierwszy.Nie ukrywam że zdołowana jestem po tym co przeczytałam.Piszecie o swoich nr ......a ja mam dopiero 76 566 nr w kolejce.To będe czekać do końca świata.
Pozdrawam !
gwiazdka 12

Napisali mi że mam czekać 18 miesięcy .Jestem ze Śląskiej Kasy Chorych.A skierowanie moje dostali dopiero w czerwcu.Dlatego mam taki nr oczekiwania.Nie myślałam że jest aż tyle ludzi oczekujących w kolejce.Staram sie o wyjazd po raz pierwszy ,i nie znam sczegółów w tej materii.Dziękuję za odpowiedź :) ;)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Witaj ....wybieram się do sanatorium po raz 3 i z moich obserwacji wynika ,że przybliżony czas który oni piszą bardzo się pokrywa w życiu:)
Ja jestem na początku tej drogi i będę z Tobą cierpliwie czekać....jak dobrze pójdzie... to późną jesienią przyszłego roku pojadę:).Dodam że jestem z pomorskiego nfz.I jak się lekarz pisze góry to tak jest itp.....z obserwacji moich znajomych to widzę:).Pozdrawiam Wszystkich
gwiazdka 12

Proszę, napiszcie jak wyglada sprawa skierowań z odzysku.Obecnie mam na rok udpz ,leczę się ,więc nie miałabym problemu z wyjazdem w ramach tego urlopu.Natomiast od wrzesnia przyszłego roku wracam do pracy.Wychodzi z zawiadomienia że wyjazd moge dostać na jesień 2012 i tu może być problem.Nie będę miała jeszcze nowego urlopu wypoczynkowego.
Byłoby dla mnie korzystniejsze uzyskać skierowanie do sanatorium w przeciągu tego roku ,kiedy jestem w domu.Czyli od wrzesnia 2011 do sierpnia 2012
Czy na wiosnę mogę spróbować pytać o tzw.odzysk ? :oops:
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2011 10:13
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: kamila »

Gwiazdko ,
poniewaz kazdy nfz ma swoje reguly i rozne okresy oczekiwan na sanatorium , w tej kwestii o szczegoly powinnas zapytac w swoim nfz .
gwiazdka 12

Kamila ! Dziękuję :) na wiosnę zadzwonię i zorientuję się co i jak ?
Pozdrawiam !!
Zablokowany