Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
bibi pisze: 13 lut 2020 16:44
Pani Jax u mnie też na tapecie, czytam Białe róże Petersburga i cały czas mam wrażenie, że już ją czytałam
Muszę "przelecieć się" po Waszych propozycjach bo czas coś zamówić
Bibi Ja również przeczytałam tę książkę i jestem przekonana, że ten wątek już gdzieś o uszy mi się obił, albo o oczy.. zaczęłam nawet posądzać autorkę, że się inspirowała...
""Syn zakonnicy'' to była pierwsza moja książka tej autorki.Właśnie skonczyłam "Dziedzictwo von Becków"-prawdziwy wyciskacz łez.W kolejce już czekają"Piętno von Becków"i "Podróż do krainy umarłych'
Też zaczęłam od von Becków Felice ... A właśnie mogłabyś przeczytać "Syna zakonnicy".. ciekawa jestem Twojej opinii. Jednej z forumowiczek się podobała. Ja to się chyba uprzedziłam do głównej bohaterki, bo kompletnie nie zgadzam się z jej postępowaniem. Pomimo świadomości w jakich czasach żyła bohaterka, to uważam że załatwiła sprawę w najgorszy możliwy sposób.. założyła habit i udawała świętą i uciemiężoną zamiast zająć się własnym dzieckiem. Z drugiej strony widać w książce jaki kler jest zakłamany.