ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

No nie wiem o jakich Ty miśkach myślałaś :roll: , w dodatku na kołach :P .
Ja miałem na myśli takie futrzaste przytulaski, a nie z kłami i pazurami....... jak Edek Nożycoręki :lol: .
Jak wychodziłem, to się ustabilizowała, a później słoneczko wyszło i przygrzewa :roll: .
Szkoła się zaczęła i zaczęły się korki :roll: ...... jakby to uczniowie samochodami jeździli :oops: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

:lol: Myślałam o moim aucie do zadań specjalnych, o którym zdrobniale mówię Misiek. :lol: :lol:
Część z tych starszych, pewnie jeździ, a resztę wożą przecież rodzice. Najpierw pędzą do szkół, przedszkoli by odstawić dzieciaki, a potem sami się przebiją do pracy. Pomyśl jak oni się irytują podczas tej drogi, to może dojdziesz do wniosku, że tylko im współczuć i cieszyć się, że się jest w lepszej sytuacji. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A mówią, że to faceci nazywają pewne rzeczy ;) :lol: .
Jeszcze nie przedstawiałaś mi go, to nie wiem jak się wabi :lol: .
Ja im wcale nie współczuję, bo to ich wybór :P . Chcieli mieszkać na obrzeżach czy za miastem, to taki jest finał. Dom na domie, pięć metrów trawniczka przed oknem, wąskie drogi tak to wygląda. Od wielu już lat obserwuję, że w samochodzie w około 90 % są tylko kierowcy i nie liczę firmowych czy ciężarowych i dostawczych. Komunikacja w mieście jest dobrze rozwinięta, są przy niej parkingi P+R, więc nie widzę powodów, żeby pchać się do miasta samochodem. Ale wygodnictwo jest na pierwszym miejscu. Dlatego nawet autobusy MPK z i do ościennych gmin jeżdżą rzadko, bo gminy muszą się dokładać do każdego kursu, a nie ma sensu wozić powietrze.
Od wielu lat mówi się o metrze czy szybkiej kolei, nawet było w tej sprawie referendum i dalej cisza.
Ja na komunikację nie narzekam i choć mieszkam na krańcu miasta, to wychodząc z domu i jadąc tramwajem jestem za 20 minut niedaleko rynku :P .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A to mówią ci, co lubią dzielić na kobiety i mężczyzn, zamiast widzieć po prostu ludzi. :D
I raczej nie przedstawię, bo mnie z miśkiem do Krakowa nie wpuszczą. :shock: ;) :lol:
Zgadzam się z Tobą w stu procentach, to ich wybory, ale nie rozumiem w takim razie czemu Ciebie korki interesują? :?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wpuszczają wpuszczają, tylko do centrum nie wjedziesz bez zezwolenia. Już od wielu lat ograniczają ruch w starej części i Śródmieściu.
Bardzo mnie korki interesują, bo jak jadę autobusem, to nie mając "buspasa" stoję w nich i się grzeję w nim :P .
Kilka lat temu jeden przystanek liczący ok. 300 metrów autobus pokonywał przez ponad 10 minut :evil: . Były takie okresy, że autobus miał ponad godzinne opóźnienie, a całą trasę powinien pokonywać w ok. 25 minut. Tę linię już zlikwidowali, a później przeją ją tramwaj. Jak widzisz korki są utrapieniem...... największym dla kierowców :P .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ano są, dlatego m.in. unikam dużych miast jak ognia. :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wszędzie są plusy dodatnie i ujemne minusy ;) :lol: . Do niektórych rzeczy można się przyzwyczaić, a inne ignorować i jakoś się żyje. Komunikacja zmienia się z roku na rok i mam nadzieję, że za jakiś czas ruch samochodowy się uspokoi. Jeszcze parę lat budowy północnej obwodnicy Krakowa i ruch tranzytowy opuści miasto :) .
A teraz może opuścimy samochody i udamy się pod kołderkę ;) ...... jutro placyk czeka :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dokładnie tak, dostrzegać właściwe plusy :lol: , resztę akceptować. :D
To nie pozostaje nic innego jak życzyć dobrej nocy. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I Tobie też kolorowych :D ....... i nie tylko miśków :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Był misiek i nie tylko, ale kto zrozumie o co chodziło? :? :lol:
Ślę buziaki na dzień dobry i zmykam do pracy. :D
ODPOWIEDZ