Jakie zaświadczenie od lekarza na jedynkę?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Jakie zaświadczenie od lekarza na jedynkę?

Post autor: margot »

Darku odniosłam się tylko do wpisu Niki , że możemy sobie wszystko zorganizować nawet pracując aby poddać się pełnej rehabilitacji , w dalszych postach wyjaśniłam to dokładniej .
Pisząc , że nie znam nikogo kto zrezygnował ot tak sobie aby biegać od przychodni do przychodni na zabiegi i jeździć na rehabilitację do sanatorium nie miałam na myśli osób , dla których jedynym wyjściem jest poddanie się absolutne utrzymaniu stanu umożliwiającego samodzielne funkcjonowanie bądź ratujące życie.
Nawet widzisz w przypadku babci Twojego wnuka ostatnie słowo należało nie do Niej tylko do pracodawcy ...
W takich czasach żyjemy i pewnie lepszych nie doczekamy :(
Krótko : nie jest nam dane zapobiegać niejednokrotnie tragediom a tylko leczyć wielokrotnie to czego można było uniknąć .
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Alice ufff :roll: nareszcie :D
Super ;)
Temat można zamknąć :D
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Margot a gdzie ja napisałam o pełnej rehabilitacji? Nikomu też nie proponowałam zrezygnowania z pracy, podałam tylko kilka propozycji do wykorzystania dla konkretnej osoby, gdyż jak ona sama pisała chciałaby pojechać częściej niż proponuje jej to NFZ. A co do wyjazdu z ZUS to dobrze wiesz, że nie musisz pytać szefa o zgodę. Jedziesz na zwolnieniu i nikt Ci żadnej łaski nie robi. To tylko Twoja dobra wola dopasowanie się do pracodawcy. Za jednorazowe zwolnienie nikt nikogo nie zwalnia z pracy.
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

Witam
Odniosę się do wątku Niki że pracując można tak sobie zorganizować wszystko i skorzystać z rehabilitacji. Nie zawsze tak jest.Jestem osobą pracującą z czego bardzo się ciesze ale pomimo dobrej woli dyrektora nie mam możliwości wyjechania jak tylko w wakacje
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Sądzę,że życzliwy i empatyczny pracodawca to połowa sukcesu i można wtedy skorzystać z wyjazdu do sanatorium w dowolnym terminie. :)
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Drogi Adminie, zamknij ten wątek, bo on się rozwija w dziwną stronę. Miało być o jedynkach, wyszło na w miarę grzeczną, jak na razie, kłótnię, kto powinien jeździć, a kto nie. Kto lepszy albo komu bardziej potrzebna rehabilitacja a komu nie. Bez sensu.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

I znowu ktoś chce zamknąć temat....o rany jak komuś przeszkadza to niech nie czyta.
Jest kulturalnie więc o co chodzi????
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

No właśnie Słoneczko "jacy znawcy tematu" jak mi cos nie odpowida to nie piszę i nie komentuję.
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj, Ramona, oj Słoneczko. Wątek bardzo odbiegł od tematu i tyle, a czytać będę , bo takie mam prawo, wypowiadać też się będę , bo takie mam prawo. Możemy założyć nowy wątek. "Kto ma prawo większe, a kto mniejsze do wyjazdu do sanatorium".
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ramona2 pisze:No właśnie Słoneczko "jacy znawcy tematu" jak mi cos nie odpowida to nie piszę i nie komentuję.
No właśnie słoneczko, zaprzeczasz samo sobie. Jak ci nie odpowiada mój wpis to nie pisz i nie komentuj. Pozdrawiam.
Zablokowany