Czytacie książki?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Czytacie książki?

Post autor: Lewek »

Adela ja jak mam dobrą książkę to ... inne sprawy nie istnieją ;)
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

U mnie niestety podobnie :? ale tym razem mam tyle rzeczy i pilnych na dodatek......pewnie mocno nie dośpię :lol: :lol:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Właśnie skończyłem czytać "" Pogromcę Lwów"" Kamili Lackberg . Lubię jej kryminały.Następna to "" Młode ciemności "" trzecia część Syberiady Polskiej - Zbigniewa Domino. W kolejce czeka przysłana przez autorkę "" Prowincja pełna złudzeń "" będę nieskromny ;) oczywiście z autografem . Jak wcześniej pisałem P. Kasia Enerlich dotrzymała słowa i na jesieni książka się ukazała. .Ciekawe jak potoczą się dalsze losy Ludmiły z Prowincji i Staszka Doliny z trylogii Pana Domino.Milej lektury :)
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Kiedy Wy te książki czytacie????? Codziennie godzinami na forum, robią biznesy, w domu mężusiowi-żonusi dogadzają , w sanatoriach dwa razy do roku.....coś mi tu nie gra!!!!!!! ;) :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Aniu mniej TV codziennie a czas na czytanie zawsze się znajdzie choć by 30 minut dziennie :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Czasami mam jakąś przerwę w czytaniu, ale jakoś nie mam problemu, żeby wygospodarować chwili na książkę. Np. wykorzystuję podróż autobusem do pracy, a w domu też się da . W tej chwili czytam poleconą z półki Sztaniego .

pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Anka_K pisze:Kiedy Wy te książki czytacie????? Codziennie godzinami na forum, robią biznesy, w domu mężusiowi-żonusi dogadzają , w sanatoriach dwa razy do roku.....coś mi tu nie gra!!!!!!! ;) :lol: :lol: :lol: :lol:
Widocznie nie czytamy....tylko tak się chwalimy... ;)
Jestem w sanatorium 9 dni i już kończę trzecią książkę.Tak jak Sztani pisze,mniej telewizji,mniej gadania przez telefon jeszcze dodam.Ja czytam wszędzie...w podróży,jeżdżąc miejską komunikacją,czekając gdzieś w kolejce...da się.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Felice Twoje pozycje książkowe, które wzięłaś do sanatorium bardzo mi odpowiadały. Widziałaś, że pierwsze co , jak weszłam do pokoju ro rzuciłam się na książki, a potem ... ;) Uwielbiam czytać :D
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

Skończyłam właśnie "Żniwo gniewu" Lucie Di Angeli-Ilovan,amerykanki polskiego pochodzenia.Książka oparta na wydarzeniach z życia jej przodków.
Bardzo polecam! :)
Od kresowych miasteczek i okupacji sowieckiej, przez wsie i napotkanych w lasach partyzantów, po przymusową pracę na folwarku niemieckiego arystokraty i osadnictwo na Ziemiach Odzyskanych - oto historia tułaczki dwóch sióstr, Kaszmiry i Maruszki. Te nieprawdopodobne, ale jakże typowe dla mieszkańców Kresów losy stały się osnową Żniwa gniewu. To opowieść o kobietach wprzężonych w tryby wojny, o ich sile i woli przetrwania, o oddaniu dla drugiego człowieka i pielęgnowaniu tradycji rodzinnych. O pięknie miłości w podłych czasach, o poświęceniu, gdy nikt nie widział jego sensu, i wreszcie... o wierności.
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

A teraz w czytaniu "świeżynka" :) "Silva rerum" litewskiej pisarki Kristyny Sabaliauskaite.
Wciąga,oj wciąga :) poczytajcie w recenzjach.
A co do czasu na czytanie,on po prostu musi się znależć i już.Nie ma innej opcji :lol: Nie mam telewizora,jak już coś baaardzo mnie pociąga,to jest dekoder i ekran komputera.Bo,przepraszam,ale co mam w tej telewizji oglądać?Dobre filmy,które bardzo lubię,mam z netu,a z książką i z muzyką relaksuję się najbardziej. :D
ODPOWIEDZ