kolejka do sanatorium 2013 rok

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Irena0404
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2012 11:41
Oddział NFZ: Małopolski

Re: kolejka do sanatorium 2013 rok

Post autor: Irena0404 »

Samanta, w małopolsce czeka sie od 22 do 24 mies. w przypadku wyjazdu nad morze. Z innych województw zdążą obrócić dwa razy zanim my doczekamy sie wyjazdu :) U Ciebie to juz niedługo, z moich obserwacji wynika że co dwa miesiące spada średnio 3tys. numerków więc pewno załapiesz sie na wyjazd jeszcze w lecie. powodzenia :)
Awatar użytkownika
Irena0404
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2012 11:41

Post autor: Irena0404 »

ups...coś z tym moim wyliczeniem nie tak chyba :oops: Samanto 9 tys. numerków to około pół roku wiec bliżej jesieni niż lata niestety :roll: pozdrawiam
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Witam.
Moje skierowanie w zeszłym tygodniu zostało wysłane przez NFZ do weryfikacji. Dzisiaj właśnie byłam na wizycie lekarskiej po czym Pani doktor oddała mi moje skierowanie mówiąc tym samym abym odesłała sama do funduszu. Oczywiście wypełniając wcześniej "cokolwiek". Mam w tej chwili przed sobą to skierowanie. Doktor kierująca mnie do sanatorium 05.09.2011 zaznaczyła miejscowość nadmorską, zaś w ocenie celowości skierowania na leczenie uzdrowiskowe wpisane są 4 proponowane miejscowości: Świnoujście, Sopot, Wieniec i Inowrocław. Najprawdopodobniej otrzymam skierowanie latem, wszak numer z którym odesłano do weryfikacji wynosił 7000. Obawiam się, że złośliwość ludzka weźmie górę i nie otrzymam do miejscowości nadmorskiej tylko do jednej z dwóch: Inowrocław lub Wieniec-Zdrój.
Czy ja mogłabym zadzwonić i poprosić o skierowanie mnie nad morze, wszak moja Pani doktor właśnie miejscowość nadmorską napisała. Czy ktoś był w podobnej do tej sytuacji? Także nie wiem czy powinnam zadzwonić gdyby dajmy na to skierowali mnie w czerwcu lub lipcu a ja chciałabym w drugiej połowie sierpnia.
:)
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Spróbuj ale nie dzwoń tylko idż osobiście ,,,I dobra rada stań na głowie nie daj sobie przydzielić Wieńca Zdrój ,,,masakra jestem po pobycie w tym przybytku ,,,Jesli chodzi o bazę to ok ,,,ale reszta taka sobie ,,zero ko na turnusie ,,,czas wolny jak zorganizujesz tak masz ,,,Tylko piękne lasy ,,jezioro jakieś 5-6 km od Wieńca ,,,jesli możesz chodzić i to dość sprawnie ,,,ja Wieńca nie polecam ,,,
anka23_07swkrzyskie
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 kwie 2013 13:06
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: anka23_07swkrzyskie »

to sa uroki zycia czekamy tyle czasu na upragnione sanatorium liczymy na upragnione morze a tu klapa Rachel walcz o swoje nie wolno sie poddac chodzi o nasze zdrowie przeciez po to wyjezdzamy a jesli ktos sie czuje dobrze nad morzem to tak ma byc Zycze powodzenia i głowa do góry
samanta
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2012 16:55
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: samanta »

Irenko ,jakby nie liczyć wszystko wskazuje na jesień ale mam za swoje bo ledwie wróciłam na początku listopada z sanatorium nie czekając od razu złożyłam wniosek na następne licząc, że w czerwcu będzie 18 miesięcy więc +,- dostanę w tym czasie a tu dostałam profil endykrynologia i nad morze gdzie na wyjazd tak długo trzeba czekać :cry: masakra .
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Macie rację dziewczyny. Czekamy dwa lata albo i dłużej, lekarz w zaleceniach pisze "morze" a oni jako niby mądrzejsi inaczej. Ja rozumiem, że wiele osób by chciało morze, ale skoro skierowanie mam otrzymać latem i w dodatku na schorzenie które morze także może wyleczyć to czemu mam pojechać gdzieś gdzie nerwy sobie mogę zepsuć :) Mogłabym wyjechać w góry wszak mieszkam na nizinach, ale nie do Inowrocławia czy też Wieńca. Ani w jednym ani w drugim NIGDY nie byłam, ale też być nie chcę. Jeśli chodzi o "chodzenie" to akurat uwielbiam i zamierzam w sanatorium także dużo chodzić (bez kijków) ale gdybym tak o świcie spacerowała brzegiem morza... uuummmm ależ marzenie, prawda? A ileż jodu bym się na wdychała. O, i tu sobie przypomniałam dlaczego moja doktór nie wpisała mi chorób tarczycy? Przecież na tarczycę miałabym zalecenie nad morze, prawda? Dobrze, że jeszcze nie wysłałam skierowania. Jutro polecę do lekarza i poproszę o dopisanie chorób tarczycy, co o tym myślicie? Czy doktor mnie nie przepędzi? W końcu dzisiaj byłam i miałam zaraz wysłać skierowanie :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Rachel ja miałam podobnie. Lekarz wyznaczył mi morze a dali mi Rabkę Zdrój. Załatwiłam od razu zaświadczenie od lekarza rodzinnego, że mam nadciśnienie i zmienili mi na Dąbki /bo tak bardzo chciałam to morze/, no i chyba ta zamiana nie wyjdzie mi na dobre. Nikt na tym forum nie pisze o tym miejscu i nie ma osoby która by w tym terminie jechała /04.06.-25.06./ mimo, że wysłałam posty z zapytaniem. Jestem teraz zniesmaczona i nie mam już ochoty na wyjazd. Z tego co wiem to te Dąbki to mała wiocha :( Pozdrawiam i życzę szybkiego i udanego przydziału :serce: :kwiat:
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Basiu, to że nikt nie pisze o Dąbkach to nie znaczy, że nie będzie cudownie. Sama miejscowość jest super. Pomyśl tylko jakie cudowne spacery będziesz odbywała brzegiem morza, i to aż 3 a może nawet i 4 tygodnie :) Ja chwilę temu dzwoniłam do mamy o powiedziałam jej o tym. Ona się zdziwiła, że ja mając nadciśnienie i choroby tarczycy nic w skierowaniu nie mam na ten temat. Owszem mam i dolegliwości kręgosłupa na które głównie jestem skierowana, ale w końcu na tarczycę choruję od dziecka. Wprawdzie nie biorę leków bo wole jest "spokojne" ale mam też guzki. Jutro pobiegnę do lekarza, który dzisiaj weryfikował moje skierowanie i powiem aby stanowczo jako zasadniczą chorobę wpisał choroby tarczycy bo one istotnie są, a udokumentowane jest to w tej samej przychodni u endokrynologa. Zobaczymy co da się zrobić. Trzeba zawczasu myśleć bo później będzie za późno. Tobie życzę cudownego wypoczynku nad morzem :)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

6basia6 pisze:Rachel ja miałam podobnie. Lekarz wyznaczył mi morze a dali mi Rabkę Zdrój. Załatwiłam od razu zaświadczenie od lekarza rodzinnego, że mam nadciśnienie i zmienili mi na Dąbki /bo tak bardzo chciałam to morze/, no i chyba ta zamiana nie wyjdzie mi na dobre. Nikt na tym forum nie pisze o tym miejscu i nie ma osoby która by w tym terminie jechała /04.06.-25.06./ mimo, że wysłałam posty z zapytaniem. Jestem teraz zniesmaczona i nie mam już ochoty na wyjazd. Z tego co wiem to te Dąbki to mała wiocha :( Pozdrawiam i życzę szybkiego i udanego przydziału :serce: :kwiat:
Basiu, Dąbki to cudowna miejscowość, przepięknie położona. Och jak ja Ci zazdroszczę. Tak bardzo chciałabym tam wyjechać. To niedaleko Darłowa, miejscowości w której w dzieciństwie często bywałam. To nie jakaś tak Zatoka, to otwarte morze, mikroklimat :)
Zablokowany