kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
jawa 53
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 gru 2013 07:17
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: jawa 53 »

ewasz pisze:
jawa 53 pisze:Ja właśnie wróciłem od lekarza po weryfikacji skierowania odesłanego po 18 miesiącach.Przed weryfikacją miało nr 6600 więc myślę że niedługo przydział. :)
No to chyba pojedziesz na narty, powodzenia :D :twisted:
Jeżdżę na nartach ,ale myślę że wyjazd będzie wcześniej ;) :) :)
mariola561
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2014 19:44
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: mariola561 »

Witam :kwiat:
Masakra dzien stracony,a na zlosc numerki stoja dfzis 1475 :(
-pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Zastanawia mnie to podniecanie się wszystkich spadającymi lub nie numerkami. :lol:
Ludziska rachunek jest prosty,każde sanatorium ma określoną ilość umów,NFZ podpisało umowy na konkretną ilość łóżek,miejsca niewykorzystane bywają zazwyczaj tylko w styczniu więc o co chodzi?W każdym turnusie wyjeżdża określona liczba osób do określonych sanatoriów,więcej nie pojedzie mniej może się zdarzyć,ale to dosłownie parę osób mniej w skali miesiąca.A okres oczekiwania się wydłuża....bo coraz więcej osób składa wnioski.Najgorzej jest tam gdzie są duże miejskie aglomeracje,czyli Śląsk i Mazowsze.
himera86
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2014 12:30
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: himera86 »

Alice pisze:Zastanawia mnie to podniecanie się wszystkich spadającymi lub nie numerkami. :lol:
Ludziska rachunek jest prosty,każde sanatorium ma określoną ilość umów,NFZ podpisało umowy na konkretną ilość łóżek,miejsca niewykorzystane bywają zazwyczaj tylko w styczniu więc o co chodzi?W każdym turnusie wyjeżdża określona liczba osób do określonych sanatoriów,więcej nie pojedzie mniej może się zdarzyć,ale to dosłownie parę osób mniej w skali miesiąca.A okres oczekiwania się wydłuża....bo coraz więcej osób składa wnioski.Najgorzej jest tam gdzie są duże miejskie aglomeracje,czyli Śląsk i Mazowsze.
Skoro Cię zastanawia nasze podniecenie, spadającymi lub nie numerkami, to po co wchodzisz na takowy wątek. Jak mamy ochotę to się podniecamy, nasza sprawa.

Tydzień zakończony z nr 1566, i jakby nie było, strasznie się tym jaram ;)
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

Alice pisze:Zastanawia mnie to podniecanie się wszystkich spadającymi lub nie numerkami. :lol:
Alice - cyt.'' Zastanawia mnie to podniecanie się wszystkich spadającymi lub nie numerkami '' - jak już dojdziesz do jakiś konkretnych wniosków - to napisz co wymyśliłaś - a mnie zastanawia po co ta prelekcja, żyjemy w dobie internetu,media,tel. itd... wiec każdy wie jak działa system lecznictwa uzdrowiskowego, gdziekolwiek się nie pojawiasz tam wszystkich pouczasz - czyżbyś się chciała w ten sposób ''dowartościować ''- wydaje mi się że to nie jest najlepsze miejsce ... forum jest po to żeby się dzielić informacją , radością , smutkiem, wymienić poglądy, pomóc..... a ja Twoim postem czuję się urażona .......
przedszkolanka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2012 10:18
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: przedszkolanka »

jawa 53 pisze:Ja właśnie wróciłem od lekarza po weryfikacji skierowania odesłanego po 18 miesiącach.Przed weryfikacją miało nr 6600 więc myślę że niedługo przydział. :)
Witam...moje skierowanie wróciło 5 maja do weryfikacji (prawie po 23 miesiącach), w poniedziałek wróciłam do kolejki a w środę bodajże, dostałam przydział do Krynicy, Ty pewnie też lada chwila dostaniesz, czego życzę Ci z całego serca, jadę 27.06 po 25 miesiącach oczekiwania... pozdrawiam serdecznie :D :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

himera86,Beataa2702 nie było moim zamiarem absolutnie ani urażenie kogokolwiek,ani pouczanie.Tak po prostu napisałam,że bez względu na liczbę z danego dnia to i tak ilość wyjazdów nie ulega zmianie.Napisałam to z lekkim przymrużeniem oka,ale jeżeli miłe kobiety nie macie ochoty mnie czytać to zróbcie blokadę na mój nick.Pomagam jak umiem,wskazuję możliwości jeżeli źle to odbieracie to już nie mój problem.
Beato,a co w moim poście Ciebie konkretnie uraziło? Uświadom mnie,naprawię błąd.Dowartościowanie się przez pouczanie....przemyślę to.
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: hala5102 »

Ja ten tydzień zakończyłam 4335, ale...wczoraj dzień zakończony numerem 4337, dziś rano rozpoczęty numerem 4339 :o, a zakończony numerem 4335. Fajnie, co?
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

a co ja mam powiedziec ,moj numerek to 28250 i tyle czekania ,jeszcze przedemna ,a co do wypowiedzi alicji ,ja uwazam ze wlasnie fajnie jest jak tak sie tu podniecamy i wszyscy czekamy tu razem ,informujemy siebie nawzajem co i jak ,a czym blizsza kolejka to podniecenie wzrasta i super tak trzymajmy kciuk w gore :D :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

aniag pisze:a co ja mam powiedziec ,moj numerek to 28250 i tyle czekania ,jeszcze przedemna ,a co do wypowiedzi alicji ,ja uwazam ze wlasnie fajnie jest jak tak sie tu podniecamy i wszyscy czekamy tu razem ,informujemy siebie nawzajem co i jak ,a czym blizsza kolejka to podniecenie wzrasta i super tak trzymajmy kciuk w gore :D :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Ale ja również uważam,ze tak jest fajnie jak się czeka razem......co innego miałam na myśli pisząc ten post.Myślałam o tym skrupulatnym zliczaniu,sumowaniu i tylko napisałam,ze to nic nie zmieni...tak z lekkim w moim pojęciu humorem.Matematyka jest nieubłagana niestety,a radość ze zbliżającego się wyjazdu jest fajna i ja wszystkim kibicuję.Naprawdę nie chciałam być zołzą,co poucza :roll:
Zablokowany