kolejka do sanatorium 2013 rok

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
ricko1st
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 cze 2012 17:59

Re: kolejka do sanatorium 2013 rok

Post autor: ricko1st »

Witam!
Nie wiem czy piszę w dobrym miejscu, ale w temacie jest " kolejka na 2013 więc myślę, że dobrze.
Mam takie ( pewnie głupie ) pytanie: jeżeli wniosek złożyłem pod koniec kwietnia i czekam teraz :oops: na " oględziny " lekarza NFZ to ewentualny przydział dostanę dopiero na 2015 r ? :shock:
Czy jest jakiś sposób na szybszy przydział ( mam na myśli legalne sposoby )?
Wspomnę jeszcze, że nigdy nie korzystałem z sanatorium
Po wypadku w pracy," załatwiłem " sobie dosyć solidnie kolano i pousuwano mi łąkotki boczną i przyśrodkową,pomimo trzech miesięcy jakie upłynęły od zabiegu kolano boli jak diabli, a w moim zawodzie ( zespół wyjazdowy pogotowia ratunkowego ) niestety nóżki muszą być sprawne :!:
Teraz wracam już na dyżury i zastanawiam się, że chyba szybciej zrehabilituję nogę sposobem z lat 1939-1945 ( była wtedy "taka skuteczna " w/g niektórych ludzi metoda " Arbeit macht..."'
No cóż widocznie dla urzędasów z NFZ kolejka to święta sprawa.
Serdecznie pozdrawiam Wszystkich oczekujących ! ;)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj ricko1st :kwiat: na forum :)

Z jakiego jesteś NFZ :?:

Pozdrawiam :)
ricko1st
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 cze 2012 17:59

Post autor: ricko1st »

Witam !
Małopolski NFZ ( centrala w Krakowie )
Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Rachel, Ibizka, dzięki za słowa otuchy. Zaczynam odzyskiwać wiarę :) Jeżeli wiecie jeszcze coś o sanatorium Dukat to napiszcie będę wdzięczna. Pozdrrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci

6Basiu6 :kwiat: tu jest opinia o Dukacie: http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... ukat#p8505

Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

ricko1st ,,,Jeśli trafisz na dobrego lekarza z NFZ to zaliczy ci sanatorium jako poszpitalne i pojedziesz szybciej ,,Nie wiem ile u was sie czeka na pobyt poszpitalny ale to pewnie będzie góra 10 miesięcy ,,,Teraz w wielkopolsce trwa to jakieś 3 miesiące ,,,Musisz cierpliwie czekać ,,,na potwierdzenie z twojego funduszu ,,Pozdrawiam ,,,B,
Awatar użytkownika
Irena0404
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2012 11:41
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Irena0404 »

samanta pisze:Irenko ,jakby nie liczyć wszystko wskazuje na jesień ale mam za swoje bo ledwie wróciłam na początku listopada z sanatorium nie czekając od razu złożyłam wniosek na następne licząc, że w czerwcu będzie 18 miesięcy więc +,- dostanę w tym czasie a tu dostałam profil endykrynologia i nad morze gdzie na wyjazd tak długo trzeba czekać :cry: masakra .
samanta. zrobiłam ten sam błąd. po pierwszym pobycie w Ustce w październiku, zaraz po powrocie złożyłam następny wniosek i pojechałam do Ustki po raz drugi w ubiegłym roku w...listopadzie :!: było świetnie, ale te krótkie dni i zimno to nie jest to co lubię, więc w tym roku już odczekałam do kwietnia ze złożeniem wniosku :) . tylko...czy za te dwa lata też uda mi się pojechac nad morze?poczekamy, zobaczymy...na razie czekam na rejestrację skierowania:). a Tobie może uda sie wyjechać późnym latem lub wczesną jesienią czego ci życzę :) byle nie listopad :!:
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

Ricko złóż wniosek o sanatorium do ZUS-u o" przeprowadzenie rehabilitacji leczniczej w ramach prewencji rentowej " , dostaniesz w ciągu 3-4 miesięcy. W NFZ-cie spróbuj ze zwrotów , dzwoń i pytaj się , jedziesz pierwszy raz to mam nadzieję ,że terminy średnio cię obowiązują . Spróbować zawsze można.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Selene pisze:6Basiu6 :kwiat: tu jest opinia o Dukacie: http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... ukat#p8505

Dzięki Selene :kwiat: Powyższy opis podtrzymał mnie na duchu tylko żeby towarzystwo się trafiło jak ickowej :) Pozostałe przeglądałam ale to opisy mam z dziećmi i trochę przestarzałe a ja jestem troszeczkę starszy model :lol: :lol: :lol:
Zablokowany