ŚLĄSKI - NFZ kolejka
- Jasmina55
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 cze 2014 16:26
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Zgadzam sie , że to ŻADNA REWELACJA a dziś od wczoraj spadł JEDEN numerJasmina55 pisze:1000 numerków na tydzień w śląskim NFZ to żadna rewelacja.To wychodzi na miesiąc 4000 i jak to się ma do przewidywanego okresu oczekiwania 28 miesięcy przy numerze startowym 113000?.Oczywiście trzeba jeszcze odliczyć miesiące letnie,kiedy schodzi o połowę mniej numerków.Pozdrawiam wszystkich oczekujących.
Mnie natomiast coraz bardziej zaczyna irytować inna SPRAWA CZAS !!
Zastanawiam się nawet nad fikcyjną zmianą meldunku na region BARDZIEJ Atrakcyjny -mam już nawet pewną lokalizację -gdzie nawet Zimna woda jest dużo ,dużo tańsza a sąsiedzi używają jej do podlewania swych ogrodów koszt poniżej 1 złotego i to w ...POLSCE
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
ŚLĄSKI - NFZ kolejka
Felice pisze:...meldunku nie musisz zmieniać,wystarczy że zmienisz lekarza pierwszego kontaktu na inny rejon.
o to jest już dobra wiadomość
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Niestety Sprawdzałem To !!Felice pisze:Darek meldunku nie musisz zmieniać,wystarczy że zmienisz lekarza pierwszego kontaktu na inny rejon.
Lekarz NIC nie daje
Musi być zmiana meldunku i przepisanie do innej Kasy chorych, tylko ,że w tym przypadku utracę inne przywileje i JEST PROBLEM
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
"Zasadniczo, przynależność do oddziału jest uzależnione od miejsca zamieszkania osoby ubezpieczonej" tak określa to przepis co wcale nie jest jednoznaczne z meldunkiem.Dalej ten sam przepis mówi "Miejsce zamieszkania może być inne od miejsca stałego zameldowania pracownika".