Komercjuszek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Re: Komercjuszek

Post autor: sinobrody »

Ponieważ powiedziałem, że nie będę już dyskutował w tym temacie
Więc z grzeczności króciutko. Na początek odpowiem Mari K.

Jeździłem za komuny również i wstyd powiedzieć ale trafiają się jeszcze dzisiaj
Sanatoria o standardzie jak za wczesnego Gierka.
To, że za komuny funkcjonowały??
Za komuny wszystko "funkcjonowało" aż się wyfunkcjonowało. :lol:

Napisałem wcześniej:
Przy dzisiejszej gospodarce rynkowej, bez dotacji
przetrwały by jedynie nieliczne.
Podobnie ma się sprawa z komercją. Gdyby była jedynie komercja sytuacja była by podobna.
Co tu jeszcze tłumaczyć. Uczepisz się jednego zdania i piszesz, że to bzdura.
Niech ci będzie że jest po równo. Co mi tam. Napisałem jakie mam zdanie odnośnie komercji i sanatoriów w ogóle i na tym koniec.
Twoje zdanie jest, że po równo więc ja napiszę, że to totalna bzdura.

Macie ochotę wałkować ile to dopłaciło NFZ do waszego turnusu i że powinniście mieć po równo jak komercyjni to sobie wałkujcie.

Do Felice;
.Mniemam,że jeździsz do Arki w ścisłym sezonie płacąc te 12 tysięcy.
To źle mniemasz. Pisałem o tym wielokrotnie, ale przypomnę.
Prywatnie jeżdżę w maj- czerwiec lub wrzesień i płacę 1400 do 2000 za dwutygodniowy turnus.

O Arce napisałem kilka razy dlatego, że ciągle piszecie- między innymi Maria K, że jest po równo. No to podałem przykład jak to jest po równo.
Nie ma tu nic do rzeczy, że obiekt jest nowy.
JEST TO PRYWATNY HOTEL i....

Miłe Panie: Maria K i Felice. Wam się nie podoba to co piszę, wręcz uważacie, ze piszę bzdury.
No to powiem Wam, że otrzymałem mnóstwo podziękowań za takie, a nie inne postrzeganie problemu i takie , anie inne pisanie o tym.
Naprawdę zdziwiły byście się ile tych podziękowań było, a negatywnej oceny... żadnej.
Może któraś z Pań kliknie negatywne, albo i obie??? :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2013 23:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: brrrelok »

sinobrody pisze:Macie ochotę wałkować ile to dopłaciło NFZ do waszego turnusu i że powinniście mieć po równo jak komercyjni to sobie wałkujcie.
Nie chodzi o to ile dopłaca NFZ tylko o to że CAŁKOWITE koszta pobytu kuracjusza z NFZ i "komercjusza" są bardzo podobne a często się zdarza że nie są podobnie traktowani.
Nie wyjeżdżaj już więcej z tą Arką bo to jest luksusowy hotel 4* który sobie załatwił większe obłożenie w martwym sezonie poprzez podpisanie umów z NFZ-tami.
sinobrody pisze:No to powiem Wam, że otrzymałem mnóstwo podziękowań za takie, a nie inne postrzeganie problemu i takie , anie inne pisanie o tym. Naprawdę zdziwiły byście się ile tych podziękowań było, a negatywnej oceny... żadnej. Może któraś z Pań kliknie negatywne, albo i obie??? :lol: :lol: :lol:
Możesz być pewien że wszystkie osoby tak usilnie próbujące Ci wytłumaczyć o co w tej dyskusji chodzi, także dostały mnóstwo podziękowań. Przeczytaj jeszcze raz ten wątek a zobaczysz że zebrałeś co najmniej kilku oponentów którzy się z Tobą nie zgadzają.

Nie widzisz czy nie chcesz widzieć że nie można stawiać "negatywów" ? a szkoda że ich nie ma bo wtedy zebrałbyś ich sporą ilość :lol: :lol: :lol:

Teraz już naprawdę bez odbioru

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: margot »

Od roku 2016 wszyscy kuracjusze NFZ i ZUS -u będą mieli zagwarantowany transport na plażę w lektykach , a w górach dorożki na żądanie oczýwiście bez dodatkowych opłat . Natomiast opłata za parawany pomimo , że są niezbędne do skutecznej rehabilitacji pozostaje bez zmian .
Myślę , że wreszcie wszyscy będą szczęśliwi 8-)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Margotko zapomnialas o serwisie do pokoi i oFondarserach na baletach :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nagana :!: :!: :!:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Sinobrody, bardzo Cię proszę - czytaj moje posty ze zrozumieniem.Jak mogę mieć negatywne nastawienie do komercji, skoro sama w ten sposób też wyjeżdżam? ?Za poradę dotyczącą założenia firmy dziękuję. Skąd wiesz,że takiej nie prowadzę? Przy wysokości odprowadzanych składek postawa,że "biedota "powinna się zadowolić ochlapem zwyczajnie mnie mierzi. Drażni mnie marnowanie publicznych pieniędzy.
Ad plusów - cieszę się, że są dla Ciebie radością. Mnie ani ziebią ani parzą
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

No to jeszcze dwa słowa brrrelokowi i znikam.

brrrelok, nawet nie wiesz jak mnie ucieszyłeś, że nie ma negatywów. Już się martwiłem, że się zaczerwieni, a tu taka ulga.

Człowieku. Pisz sobie co chcesz. Masz ochotę wyliczać te dopłaty, sprawdzać w ZIP -ie ile ci przelali tych środków to sobie sprawdzaj, porównuj.
Tylko nie masz prawa mi niczego zakazywać, nakazywać (Arka). Ja mam prawo pisać, że mnie takie porównania śmieszą ponieważ wiedza o tym
w niczym nie zmieni twojego statusu jako kuracjusz. NFZ wyśle gdzie będzie chciało, a sanatorium również zapewni ci taki standard jaki przysługuje
kuracjuszom z NFZ. Możesz się obruszać Ty i inni którzy mają podobne zdanie. Co mi tam. Mam zdanie jakie mam. Mnie jest wszędzie dobrze i na turnusie z NFZ i na komercyjnym,
nie dostaję czkawki gdy przechodzę koło szwedzkiego stołu komercyjnych, aja z NFZ, nie zazdroszczę im innych bonusów, nie zazdroszczę ludziom niczego.
Lubię ludzi. Oczywiści tych, którzy się dadzą lubić, a czasami to bywa trudne. :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam wszystkich życzliwych, również serdecznie pozdrawiam oponentów i znikam.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: margot »

Sinobrody bo Szczawnica działa pozytywnie na ludzi i dlatego jesteśmy zawsze zadowoleni :D
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Sinobrody, to ja zapytałam Felice o koszt turnusu ZUS, nie miałam żadnych podtekstów ani złych intencji, a tu takie larum. Sam napisałeś, że to forum i się dyskutuje, więc i pytanie chyba można zadać, nie uważasz. Nie widzę nic złego w tym, że dowiedziałam się, ile w całości kosztuje taki turnus (NFZ plus moja dopłata). Mam po prostu rozeznanie, a to chyba nie jest karalne. Ja te jeżdżę i z NFZ-u i komercyjnie. Dobrze się czuję i tu, i tu. Nigdy nie zazdrościłam komercyjnym ani nie czułam się gorzej na turnusie ZUS. A na 3tygodnie prywatnie w Arce mnie nie stać, ale z tego powodu absolutnie nie czuję się gorzej. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Maria K
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 maja 2015 14:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Maria K »

Miałam się już nie wypowiadać w tym temacie,ale chodzi o wyjazd komercyjny do osławionej tu Arki.
Moja lekarz szukała wyjazdu nad morze z rodziną,poleciłam jej Arkę,bo wszyscy się wypowiadali pozytywnie.
Wróciła bardzo zawiedziona,trafili na złą pogodę,cały tydzień padało.
Cały czas siedzieli w hotelu,Arka nie miała nic do zaoferowania,wszędzie daleko,z dwójką małych dzieci nie mieli co robić.
Wrócili znudzeni,bardziej zmęczeni niż przed wyjazdem,i powiedziała nigdy więcej wyjazdu do Arki.
Nie pytałam ile zapłaciła za tydzień pobytu,ale przed wykupieniem pobytu mówiła że ceny są porównywalne a nawet w Arce niższe jak w innych hotelach.
Nigdy więcej nie polecę czegoś gdzie nie byłam i sama się nie przekonałam jak jest. :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Maria K pisze:
Nigdy więcej nie polecę czegoś gdzie nie byłam i sama się nie przekonałam jak jest. :)
Tak trzymać :)
Zablokowany