Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
9,40
Tyle wynosi dzienna różnica do posiłkow w Wielkiej Pieniawie,
Nie ukrywam ,ze Pierwszy Obiad oraz kolacja z NFZ i to komercyjne wyżywienie jest MOCNO zróznicowane.
Natomiast dziś zaintrygowała mnie inna sprawa .
Piszecie Drodzy Państwo o wynoszeniu ok
jest jak piszecie Standardem -ale dzis na stołowce komercyjnej Pani ot tak zajumała całą skrzynke Herbat -( cała zawartość ..przesypala do torebki ).
Kolejna za Nią -która brała kawę popatrzyła się na Mnie i odeszła Ja natomiast poprosiłem o uzupełnienie bo do sniadania raczej preferuję Mocną herbatę ,która daje mi większego kopa niż nawet expresso .
Wiem może zabrakło może jest koneserem po południowej herbty w Pokoju ale czy potrzeba było brać około 100 różnych
Ok
Może kończy turnus a w domu ze względu na wolną niedzielę nie kupi
SMUTNE
Darku taką panią , nazwałabym inaczej wynoszenie , o którym piszemy dotyczy porcji , które mamy przydzielone na talerzykach ..... nie zjemy - wyrzucą ... a może Ktos ma potrzebę zjeść kanapkę ok 11
GIENIA pisze: 12 maja 2018 10:05
Darku taką panią , nazwałabym inaczej wynoszenie , o którym piszemy dotyczy porcji , które mamy przydzielone na talerzykach ..... nie zjemy - wyrzucą ... a może Ktos ma potrzebę zjeść kanapkę ok 11
Miłego pobytu
Dzis na ..sniadanie zaspałem pojawiłem się jako ..ostatni.
Pani Kelenerka zapytała czy coś potrzebuje ..bo doniesie do tzw ..Szewda
Potrawy wiadomo niedziela rano .
Jakaś kawa z Ekspresu na tzw deser posniadaniowy szukam ..herbaty
Jest Duzy termos z wrzatkiem ..ale brak torebek..
Pozwoliłem sobie poprosić Pani doniosła ...ale zastanowiła się
Panią ..Zaprosiłem na poranna kawe ..okazało się ,że ten PROCEDER jest nagminny podczas każdego pobytu pojawiają się ..wynoszacze nie tylko Herbat ,ale sztućców -tak okazał się ,że podczas jednego miesiąca zniknęły 2 zestawy a 12 sztuk x 4 czyli 2 kpl sztucców ..SUPER
.. chyba zacznę kolekcjonować ..Wazy obiadowe
dziwi mnie tylko, że przyzwalamy na takie zachowanie. Dlaczego Darku nie zwróciłeś uwagi tej Pani na takie zachowanie, co ona nie wie, że nie jest sama, że pozostali też chcą się napić herbaty. Jak sami nie będziemy wytykać palcami takich osób to znaczy, że je popieramy. po ostrej uwadze podobnych zachowań by nie było.
Nie dajmy się zwariować, na herbaty to jeszcze nas wszystkich stać i nie można pozwalać na podobne kradzieże
25.06.-poniedziałek - śniadanie :jajo gotowane, chleb j.w. , kiełbasa szynkowa 4 plasterki, masło, szczypiorek ze śmietanką, płatki owsiane na mleku,herbata.obiad: zupa selerowa z ziemniakami, gołąbki z mięsem wieprzowym,sos pomidorowy,ziemniaki, kompot owocowy. kolacja: budyń z serem twarogowym z makaronem gotowanym na gorąco, sos waniliowy, polędwica 2 lastry , pomidor 1/4 .
26.06.-wtorek- śniadanie:kawa zbożowa z mlekiem słodzona,masło, chleb .j.w. , serek topiony twardy 1/2 ,szynka wieprzowa 2 plastry, ogórek kiszony 1 szt.obiad : krupnik z ziemniakami,drugie danie - kotlet wieprzowy schabowy, kapusta zasmażana, ziemniaki,kompot owocowy. kolacja: chleb j.w., masło, boczek wędzony, kulebiaki z mięsem i kapustą, sałata,polędwica parzona,herbata.
27.06.-środa - śniadanie :kiełbasa krakowska ,ser biały twarogowy, dżem mix, pomidor 1/4 , kasza manna na mleku, herbata,pieczywo j.w.obiad: zupa kalafiorowa, drugie danie: rolada drobiowa, sos pietruszkowy,ziemniaki, sałata,kompot owocowy.kolacja: ser tarty żółty, masło, szynka ogonówka, sałatka z pomidorków i ogórków,bułka drożdżowa z makiem,herbata.
28.06- Po śniadaniu przekazanie pokoju i wyjazd busem do stacji Toruń Główny.
Nadmieniam,że pieczywo razowe i pszenne, podawane było tylko do śniadań i kolacji,dodatkowe porcje pieczywa były ułożone na
oddzielnym stoliku,kompoty z owoców , zupy komu mało można otrzymać było tzw dolewkę,na moim turnusie nie zauważyłem obżarciuchów czy wynoszących chleb ze stołówki, konsumpcja dwuzmianowa, bułeczki pieczone w kuchni sanatoryjnej bardzo smaczne , kuchnia na parterze, na stolikach stołówki zastawy porcelanowe ,plastyku zero .Osoby odwiedzające miały możliwość zjedzenia obiadu w cenie jak mnie pamięć nie myli 10 - 14 zł ? pod warunkiem zgłoszenia takiej potrzeby w recepcji do godz 10 tej.To wszystko w temacie " Wyżywienie w sanatorium". Kotek1972