Samotność

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Samotność

Post autor: forumowicz »

Są ta­cy,którzy uciekają od cier­pienia miłości.
Kocha­li,za­wied­li się i nie chcą już ni­kogo kochać,ni­komu służyć,ni­komu po­magać.
Ta­ka sa­mot­ność jest straszna,bo człowiek uciekając od miłości,ucieka od sa­mego życia.
Za­myka się w sobie.
forumowicz

Witam,
mądre to co napisałeś Alek, poprostu samo życie
forumowicz

nulka pisze:Witam,
mądre to co napisałeś Alek, poprostu samo życie
Witaj Nulka :kwiat:
Dziękuje. Smutne,ale prawdziwe słowa,wzięte z życia.
forumowicz

dokładnie, ważne by się nie poddawać :kwiat:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

....a ja myślę że kochać trzeba :D ale nie pozwolić aby nasze serce było nadużywane ...bo prędzej czy później poczuje się oszukane ;) :D
forumowicz

eluunia pisze:....a ja myślę że kochać trzeba :D ale nie pozwolić aby nasze serce było nadużywane ...bo prędzej czy później poczuje się oszukane ;) :D
Tylko czy ta druga osoba dostrzeże to,że Jej oddajemy swe serce i pomyśli że tylko ona jest warta bycia z nią na całe życie.
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

“ - Samotność szybko się nudzi.
- Zdziwiłbyś się, jak wielu ją lubi... ”

— Muminki
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Asik »

"W świecie, gdzie życie tak naturalnie łączy się z życiem, gdzie kwiat nawet w powiewie wiatru łączy się z innymi kwiatami, gdzie łabędź zna wszystkie łabędzie, tylko ludzie budują sobie samotność."

(Antoine de Saint-Exupery)

:kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

JAK PRZEŻYĆ ZAWAŁ SERCA GDY JESTEŚCIE SAMI?
Ponieważ wielu ludzi przeżywa zawał serca bez pomocy, warto wiedzieć, że osoba której serce bije nieprawidłowo mając udar i czuje się wyczerpana, ma do dyspozycji 10 sekund zanim straci świadomość.
# Jednakże można sobie pomóc i przedłużyć ten czas poprzez oddech i kaszel, które powinny się powtarzać bez przerwy co 2 sekundy, dopóki nie dotrze pomoc, albo dopóki ktoś nie odczuje że serce znów bije normalnie. Pomóc sobie można przez kaszel, głęboki, energiczny, powtarzający się (bez ustanku). Należy wziąć głęboki wdech przed każdym kaszlem i kasłać tak, jak by się chciało wyrzucić z głębi płuc flegmę.
# Głęboki oddech wnosi tlen do płuc a ruch związany z kaszlem ugniata serce i podtrzymuje cyrkulację krwi. Ciśnienie przez takie ugniatanie serca może wrócić do normalnego stanu. W ten sposób postępując ofiary udaru serca mogą nawet dotrzeć do szpitala. Powiedzcie o tym jak największej liczbie ludzi. # Wg kardiologa jeśli każdy kto widzi ten post i podzieli go z 10-cioma ludźmi, bądźcie pewni, że ocalicie chociaż jedno życie...
# Zamiast dzielenia tylko żartów, proszę Was, byście udostępnili tę informację, która może niektórym ocalić życie.

Nie wiedziałam gdzie to umieścić..ale chyba jest dobrze :serce: :serce:
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Małgorzato, na temat opisanej metody swego czasu było bardzo głośno. Lekarze wypowiadali się twierdząc, że można co najwyżej stracić kilka cennych minut ale to nie pomoże, lepiej więc starać się wezwać pomoc. Jestem jak najbardziej przeciwny powielaniu tego typu bajek bo tylko tak mogę je określić.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ