Sanatorium z ZUS
-
AgaC
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 mar 2016 22:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Sanatorium z ZUS
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
U mnie w Kudowie było tak samoAgaC pisze:Tak, teraz codziennie trzeba składać swój podpis na karcie zabiegowej, potwierdzający korzystanie z zabiegów i obecność w ośrodku
-
AgaC
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 mar 2016 22:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
ZUS ma takie wymogi więc praktycznie wszędzie obowiązują wpisy.beatricz pisze:W ubiegłym roku byłam w Polanicy w Pieniawie i też trzeba było mieć podpisy.
- Bozena321
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 7
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Samo pójście do oddziału prewencji ZUS to dopiero pierwszy krok trzeba napisać pismo do Głównego Lekarza orzecznika w danym ZUS o zamianę.Betina71 pisze:Owszem jest mozliwość ale najlepiej będzie jak się udasz do oddziału ZUS,porozmawiasz z Panią,która przydziela lub jest podpisana na Twoim skierowaniu i poprosisz o zmianę terminu skierowania odpowiednio mądrze motywując swoją prosbęgrzegorzgg67 pisze:Jeszcze jedno pytanie: czy jest możliwość przesunięcia pobytu o jeden turnus dalej.Sam prosiłem, ale jak to w ZUS trzeba szybko wybierać.Teraz ze względu na pracę/którą szanuję/ lepszy byłby póżniejszy termin.Do wyjazdu prawie cztery miesiące pozostało.Bardzo dziękuję, pozdrawiam.np.jakimś terminem badania na które czekałeś kilka miesięcy hi hi. Wykaż się inwencją twórczą ha ha
Pozdrawiam.
(jeśli zgodzi się gł.orzecznik )Trzeba podać argumenty dla których chce się zamiany terminu. Sama Pani wydająca skierowanie nie może zmienić terminu. gdyż stare skierowanie wędruje do centrali prewencji ZUS i tam o nim dalej decydują (czytaj zwroty)
Sam dwa razy zmieniałem miejsce więc wiem jak to wygląda . wytyczne chyba dotyczą wszystkich jednostek ZUS jednakowo. Twoje skierowanie które chcesz zamienić jest we wszystkich komputerach ZUS( w danym programie)i osoba wystawiająca musi mieć zgodę Gł. Orzecznika aby można było jedno zwrócić drugie wystawić.
W ubiegłym roku w karcie zabiegów podpisywali się tylko fizjoterapeuci . Pogadanki były nie obowiązkowe .Relaksacje tak.
Kruszynko muszę odnieść się do Twojego postu dotyczącego obowiązku pisania gdzie się jedzie . Moim zdaniem nie ma takiego obowiązku i jesto prywatna sprawa każdego ale skoro się powiedziało"" A ""to trzeba powiedzieć"" B "" Forumowicze z życzliwości trzymali kciuki . Trzeba było w ogóle tematu nie podnosić i nie pisać o komisji na forum . Pozdrawiam
Rozumiem zaistniała sytuacja ,że Koleżanka nie może napisać teraz .
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Iść prostą drogą bez bajeru a na pewno będzie pozytywne podejście i uzyskasz nowy termin .
.Gdyby zamiana była taka prosta wiele osób odwiedzało by ZUS i bez niczego zamieniało skierowanie.
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Myślę że większość z nas tak samo odczytała wpis Eluni.Felice pisze:Ja zrozumiałam,że podarł to co sam wcześniej napisał...czyli odmowę.