ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 74 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Przecież się nie przejmuję, tylko z tego śmieję, to staje się coraz zabawniejsze. :mrgreen:
Jak dzień świstaka? :? :roll: Przecież jakbyś nie pamiętał, to byś nie wiedział, że znów to samo robisz jak codzień. :D
Poza tym, nie mówię by nie pamiętać, a jedynie by na tym się nadmiernie nie skupiać. Nie można żyć przeszłością, bo teraźniejszość ucieka, a działać możemy tylko tu i teraz, wyciągając wnioski z tego, co już było (tu się pamięć przyda 8-) ). :)
To Ty mi znajdź, bo to ja zauważyłam, że każde narzeka. 8-) Rozum każdemu potrzebny, ale czasem każdy go traci, czyż nie? :P Po drugie, czas rozumu trochę się wyczerpał, a może teraz sercem powinniśmy zacząć myśleć? :D Rozum, bywa bezwzględny, serce okazuje zrozumienie. :D
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A co do pogody, to u mnie dalej mglisto i wszystko ocieka kroplami wody, ale to mnie na kanapie nie zatrzymało. Las zawsze jest piękny i radosny, kruki znów dokazywały :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 10 razy

Post autor: ANDY12345 »

I od nowa wszystkiego ponownie się uczysz :roll: , czyli stoisz w miejscu :P :lol: . Wszystko co żywe ma pamięć i się uczy. Jedni szybciej, drudzy wolniej, ale wciąż podążają do przodu. Choć wiele przymiotów i zachowań posiadamy już od urodzenia.
Rozum i serca powinny tworzyć jedność, bo bez serca można być wyrachowanym, a bez rozumu łatwowiernym :roll: :oops: .
U mnie słoneczko rozkwitło w całej okazałość :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W miejscu stoi ten kto uczepił się historii i nie dostrzega, że to już było, minęło, że życie jest całkiem w innym miejscu. Ale to oczywiście jest jego wybór, niech tam zostanie, byle innym nie kazał zostawać w tej kozie na nauki niepraktyczne, a umysłowe tylko. :D
Oczywiście, że równowaga jest najlepsza, ale jeżeli szala rozumu jest na samym dole, to czego trzeba dołożyć by zapanowała ta równowaga? 8-) Od czasów rewolucji przemysłowej dokładamy głównie na szalę z rozumem, a na tę z sercem, to tak od czasu do pory, bo to mało rozsądne i pozornie nieopłacalne, a dla wielu frajerskie :roll:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czyli nauczyciele historii......... to skamieliny ? :lol: .
"...... ale jeżeli szala rozumu jest na samym dole, to czego trzeba dołożyć by zapanowała ta równowaga? ......" może jin albo jang ;) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czyli nauczyciele historii......... to skamieliny ? :lol: .
Czasem i tak bywa, ale nie musi. Nie trzeba patrzeć na wszystko tak jednostronnie. Są nośnikami pamięci i jeśli robią to z pasją, to uczą następne pokolenia, by nie popełniały błędów przodków. A jak to wychodzi? Sam oceń. :P
I sam sobie odpowiedz, czy yin czy yang, bo to nie moja bajka. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak to czasami jest, że dobrze jak się umie wiedzę przekazać :) ...... sama wtedy wchodzi :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Umiejętność, o której wspominasz jest wielce ważna i pożądana, ale żeby wiedza wchodziła sama, to należy zadbać o brak przymysu i strachu. W innym wypadku wchodzi, ale niekoniecznie sama. :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj niekoniecznie niekoniecznie :roll: . Sama mi wchodziła, tylko nauczyciel umiał prowadzić :) .
https://www.facebook.com/KabaretMlodych ... 396572019/
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Taa, bo czarny pan uczył cię robić bimber w termomixie to wchodziło ;) :lol: :lol:
ODPOWIEDZ