ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 10 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Oglądam Bonda, a jutro się ustosunkuję ;) ....... dobranoc i kolorowych :D .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , zakupy zrobione, to do końca roku z tym spokój...... w zamrażalce też nie tylko szron widać :P :lol: .
Wcześniej czy później i tak akwarium czy domek dla zwierzaków szkolnych zostaje zlikwidowany :roll: .
Dziękuję za tak wczesne życzenia i Tobie wszystkiego najlepszego w nadchodzącym roku, balansu między pracą a życiem prywatnym, abyś znalazła czas na hobby, relaks i cieszenie się drobnymi przyjemnościami i miejmy nadzieję, że wielu ludzi i narodów będzie mogło odetchnąć spokojem :D .
Od wielu lat coraz częściej po apelach przed Sylwestrem wydaje się zakazy używania petard czy ogni sztucznych, a w zamian pokazy laserowe urządza się :) . Miedzy innymi w projekcie obywatelskim dotyczącym zwiększonej ochronie nad zwierzętami chcą wprowadzić całkowity zakaz używania fajerwerków. Już lobby petardowe miauczy, ze pójdą z torbami :roll: . To może ludzie z pourywanymi palcami czy rękoma, oszpeconymi przez poparzenie będzie domagać się od nich odszkodowań za grube miliony.
Jeden plus jest taki, że tylko w jednym dniu w roku można używać petard , a jeszcze kilka lat temu niektórzy zaczynali z początkiem grudnia :evil: .
Łapię buziaki i dmucham na słoneczko, żeby szybciutko Ci zaświeciło do porannego mroźnego spacerku :D .
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Martinka »

ANDY12345 pisze: 29 gru 2024 23:22 Oglądam Bonda, a jutro się ustosunkuję ;) ....... dobranoc i kolorowych :D .
Hejka :kwiat:
Pozdrawiam po Świętach i moich... :?: :roll: :?
Też oglądałam Spektre ,ale kawałek. który nie został obejrzany nagrałam :( Spać , bo do pracy :?:
Zablokowanego mam Facebooka, i od wszystkich :shock: , niektórych "chcę pożyczyć 500 zł na 3 dni " :shock: :shock:
Nie chcę :!: :!: :!: :!:
Głupio się z tym czuję ale , permanentna inwigilacja :oops:
Miłego dnia. :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Martinko, dzięki i nawzajem :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 74 razy

Post autor: Kleinehexe »

Witam po przerwie. Tęsknił ktoś, czy niekoniecznie? :oops:
Chałupa z lekka pogarnięta, dwie pralki prania zrobione, obchód najbliższego skrawka lasu poczyniony, zupka dyniowa nabiera smaku, to można pozwolić sobie na chwilę biernego relaksu przy herbatce. Może więc "nawiązam" ;) do przerwanej dyskusji.
ANDY12345 pisze: 30 gru 2024 10:32 Cześć Aniołku , zakupy zrobione, to do końca roku z tym spokój...... zamrażalce też nie tylko szron widać
Wcześniej czy później i tak akwarium czy domek dla zwierzaków szkolnych zostaje zlikwidowany
Dziękuję za tak wczesne życzenia i Tobie wszystkiego najlepszego w nadchodzącym roku, balansu między pracą a życiem prywatnym, abyś znalazła czas na hobby, relaks i cieszenie się drobnymi przyjemnościami i miejmy nadzieję, że wielu ludzi i narodów będzie mogło odetchnąć spokojem.
Od wielu lat coraz częściej po apelach przed Sylwestrem wydaje się zakazy używania petard czy ogni sztucznych, a w zamian pokazy laserowe urządza się :) . Miedzy innymi w projekcie obywatelskim dotyczącym zwiększonej ochronie nad zwierzętami chcą wprowadzić całkowity zakaz używania fajerwerków. Już lobby petardowe miauczy, ze pójdą z torbami . To może ludzie z pourywanymi palcami czy rękoma, oszpeconymi przez poparzenie będzie domagać się od nich odszkodowań za grube miliony.
Jeden plus jest taki, że tylko w jednym dniu w roku można używać petard , a jeszcze kilka lat temu niektórzy zaczynali z początkiem grudnia :evil: .
Łapię buziaki i dmucham na słoneczko, żeby szybciutko Ci zaświeciło do porannego mroźnego spacerku :D .
Przeważnie wcześniej, ciekawe czemu. :?
Dziękuję za życzenia :kwiat: , liczę, że będą prorocze. :)
Niech nie miauczą tylko się przebranżowią. Jak zwalniają ludzi z jakiejś firmy, bo upada, to się nikt nimi nie przejmuje, a są to często ludzie, którzy nie mają zgromadzonych zasobów finansowych, a jak dużym biznesom się dzieje krzywda, to lament, bo ich słychać lepiej.
A propos ludzi pracujących, to kiedyś, chyba na Planet+, oglądałam dokument o warunkach w fabryce fajerwerków, gdzieś w Azji. Ludzie tam siedzą w takich niezadaszonych boksach, by w razie wybuchu nie było dużych strat materialnych, a że ginie człowiek? :cry: Tym się nie przejmują, tych "zasobów " mają dostatek. O tym też powinno się mówić, że te produkty nie są Fair Trade. Do tego jeszcze można dodać zanieczyszczenie powietrza jakie powstaje podczas używania petard.
W miastach już nie tylko dużych, ale i tych mniejszych, jak moje rodzinne, władze rezygnują na rzecz pokazów świetlnych, ale to co się dzieje poza tym, to jest przerażające. To jest kanonada niczym na wojnie. Wyścig u kogo większy huk. :evil: Dla mnie całkiem niezrozumiałe, bo o ile w średniowieczu fajerwerki mogły dawać radochę, bo były czymś niewiarygodnym, zaskakującym, nowoczesnym, to w dzisiejszych czasach wydawałoby się, że to lamusiarstwo. Nie chcę brnąć dalej w te rozważania, by kogoś nie obrazić.
Nie znoszę zakazów, zawsze jest to jakiś zamach na naszą wolność i tym argumentem posługują się zwolennicy hucznych atrakcji. Jednak gdy wchodzi w grę los nie tylko jednostki, ale wielu istnień, jestem za, skoro próby przekonania do zmiany zachowań w inny sposób nie skutkują. Moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna krzywda innych. Myślę jednak, że zakaz używania to za mało. Potrzebny jest zakaz sprzedaży.
Ale zmieniając temat na przyjemniejszy, filmowy to ostatnio obejrzałam "Stowarzyszenie miłośników literatury i placka z kartoflanych obierek". To jest film romantyczny jakie lubię. Nie wiem, może dlatego, że akcja dzieje się w czasach i miejscach, których nie mogę zweryfikować własnym doświadczeniem i dostrzec naiwności jakie są tylko w bajkach? :? Tam są akceptowalne, ale w historiach, które dzieją się w rzeczywistym świecie, dla mnie niezjadliwe. :oops:
Film szczerze polecam, piękna wzruszajaca historia. Po raz kolejny mam dowód, że najlepsze filmy to te, które są ekranizacją czy inspiracją pochodzącą z książek. Jest to moje kryterium przy wyborze czegoś do oglądnięcia.
I gdzie te zapowiadane mrozy? :? Odwilż i błoto pośniegowe, ale to nic, bo i przy takiej pogodzie można dostrzec wyjątkowe zjawiska. Na gołych gałęziach drzew i krzewów, w miejscach, gdzie znajdują się zalążki pąków liściowych, zgromadziły się krople wody. Idąc pod słońce i patrząc w górę, wydawało się, że gałęzie są obwieszone diamentami czy kryształami. Cudne to był widok o od razu nie ważne się staje, że pod butami robi się błotko. :D
I kończy się przedłużony okres świąteczny, czas jutro wracać do pracy. :o Cóż, wszystko co dobre, szybko się kończy, ale przecież wszystko jest stanem naszego umysłu i każdy dzień może być świętem. :D
Albert Einstein powiedział: "Ucz się wczoraj, żyj dla dziś, miej wiarę w jutro". Mądrego aż miło posłuchać. :D To tak trochę do wcześniejszych pogawędek naszych się odnosi.
Się rozpisałam, ale trzebabyło nadrobić zaległości. :lol:
Miłego spędzania "Święta Sześciu Króli". ;) :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No cześć Aniołku :D , już myślałem że wyjechałaś na odludzie, aby od noworocznych fajerwerków odizolować się :oops: .
W nocy były w nocy :P . U mnie nawet do -10 dochodziło, ale tylko przez trzy dni. Za to śnieżek jeszcze się w cieniu utrzymuje, choć jest siedem na plusie. Na szczęście wykorzystałem mroźną noc i pobudkę o czwartej zrobiłem....... i zamrażalka jest jak nowa :lol: .
Słoneczko przez te parę dni też ślicznie operowało i piękna pogoda była :) .
A ja wykorzystałem na oglądanie Davida Attenborough i jego cuda natury. Postępy w wykorzystaniu najnowszej techniki w badaniu zachowania zwierząt i wpływ różnych zjawisk fizyczno-chemicznych jest ogromny i wiedza ciągle się poszerza. Ciekawe zjawisko zostało zaobserwowane dotyczące owadów zapylających...... a chodzi o zjawisko elektrostatyki i przyciąganiu ładunków różnoimiennych. Ciekawe czy innych gatunków też to dotyczy ;) :D .
Dziękuję i nawzajem :kwiat: , od jutra kolejne sprawy do załatwienia........ po tak długim weekendzie :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Taa, to chyba bym musiała wyjechać do Patagonii :roll: , ale nie pogardziłabym taką wyprawą. :D
Trzy dni nocnych mrozów, ale Panie zima! :P :lol:
To pouczająco spędziłeś ferie świąteczne. :)
Moja pani od fizyki w podstawówce ciągle mi tłumaczyła, że nie mogę siadać w jednej ławce z kolegami, bo przeciwieństwa się przyciągaj i to źle wpływa na koncentrację uwagi, zwłaszcza u płci męskiej. :P Ale co miałam zrobić, jak do mnie, jak w karnecik na balu karnawałowym, zapisywali się kandydaci do pary ze szkolnej ławki. Nie wiem, jakie to było przyciąganie i co tak działało, ale wcale nie uroda, bo ładniejsze wokół były kandydatki. Chyba posiadam wewnątrz magnes neodymowy. ;) :lol: Tego tak łatwo nie odczepisz. :o Zmora kurierów. :lol:
Mnie już dzisiejszej nocy prześladowały głupie sny związane z jutrzejszym planem dnia i sprawami do załatwienia. We śnie to były same katastrofy. :shock: :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nieważne gdzie, ważne żeby była cisza :lol: .
Jeszcze oglądam, bo to długie serie są :P . Następne w kolejności "Najwspanialsze rzeki świata" czekają.
Może za długo w tomografie leżałaś ;) :lol: .
Jutro wędrówki po lekarzach czekają, to pewnie spokojniej będzie :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Na codzień nie ma sprawy, można znaleźć może niezupełnie odludne, ale ciche miejsce, ale w noc sylwestrową, dużo trudniej. Jak znajdziesz w pobliżu daj znać. :D
W tomografie nigdy nie miałam okazji być, ale w rezonansie i owszem. :D
Święty spokój to cenna rzecz, niech wszystkich nas będzie na niego stać. :)
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Martinka »

W rezonansie wcale nie jest cicho :roll: