Sanatorium z ZUS
Re: Sanatorium z ZUS
Kochani Forumowicze czy miał Ktoś doświadczenie z zus w temacie zmiany miejsca rehabilitacji?czy zus jest przychylny na takie zmiany?Podanie zostało złożone i kazali czekać na odpowiedź do miesiąca.w podaniu podałam tylko że ze względów rodzinnych. Nie opisywałam szczegółów. Skierowanie też oddane. Jeżeli zus nie wyrazi zgody to odesla mi to stare skierowanie? Pozdrawiam
nie wiadomo jaki termin wyznaczyłby ZUS, a sierpniowy wybrałem sam.Pozdrawiam.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowano: 93 razy
xzibi, nowy74 zadał pytanie i ja mu na to pytanie odpowiedziałem zgodnie z tym co myślę.xzibi pisze: Nie żebym się czepiał ale nowy 74 zadał pytanie o staż sanatoryjny bo ma wpisany 1 i chce zsumować turnusy rehabilitacyjne co ja bym uczynił bo przeglądający forum po tej cyferce będą widzieli, że jego podpowiedzi podparte są osobistym doświadczeniem zdobytym na wyjazdach a ilość postów niekoniecznie może być miarodajnym miernikiem wartości forumowicza. Nie atakujmy się, nie tutaj.Moja odpowiedź to nic osobistego.
Nie biorę Twojej odpowiedzi jako coś osobistego, ani tym bardziej jako atak.
Ale gdzie Ty się tego (ataku) dopatrzyłeś w moim poście to nie mam pojęcia.
Napisałem tylko, że moim zdaniem ta cyferka nie najmniejszego nawet znaczenia
tak samo jak ilość napisanych postów czy tez ilość otrzymanych podziękowań.
(swego czasu wybuchła tu na forum ostra dyskusja na temat staży sanatoryjnych
i wtedy wiele osób zmieniło swój wpis: "staż sanatoryjny - zero"). Trzeba po prostu
samemu oceniać posty pod względem merytorycznym; czy są napisane rzeczowo,
rzetelnie, konkretnie, wiarygodnie. Proszę przyjrzyj się tutaj na forum wpisom pewnych
osób. Np. staż sanatoryjny dwucyfrowy z dwójką z przodu, a odpowiedzi w ocenie sanatorium
w stylu: "fajne miejsce" czy "są niedogodności, ale ogólnie może być". Czy tego typu
odpowiedzi spełniają tu na forum swoje zadanie? Chyba nie. A równocześnie jest tu bardzo
wiele wpisów osób, które były raz czy dwa na turnusie i aż miło i przyjemnie jest przeczytać
ich opisy. Czy mam im nie dawać wiary tylko dlatego, że ich staż wynosi zero lub jeden?
Sumując; oceniając przydatność wypowiedzi innych osób (podkreślam to raz jeszcze)
to moim zdaniem nie możemy się sugerować żadnymi cyferkami. Nikogo się nie czepiam.
Każdy ma prawo do własnego zdania i do oceny merytorycznych wypowiedzi innych forumowiczów.
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
-
graza
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 sty 2011 19:37
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Graza pismo wraca do Gł. Orzecznika oddziału i on decyduje.(choć tu przyznaje to też lekarz)
- Hana51
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2015 22:17
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
Miejsce pobytu zostało to samo-Kudowa Zdrój.
Składała wniosek po raz pierwszy i wszystko "poszło po jej myśli."
Mnie termin odpowiada , miejscowość też ( Lądek ), ale ze względów rodzinnych próbuje zmienić na inną miejscowość.( termin taki sam lub podobny). Problem w tym,ze jest to 500km ode mnie i nie wiem czy Główny Orzecznik przychyli się do mojej prośby.? Podanie złożone...czekam na odpowiedź. Ma to nastąpić w ciągu miesiąca. Pani w Zus mówiła, że to daleko i nie ma w komputerze. Ze strony internetowej ZUS wiem,że mają podpisaną tu umowę z 3 ośrodkami. Pozdrawiam