Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
ewiko pisze:Dlaczego Stokrotko moją wypowiedź wzięłaś do siebie. ? Otóż mój post dotyczył mojego ostatniego wyjazdu do sanatorium gdzie jak zadzwoniłam prosząc o rezerwacje usłyszałam "rezerwacji nie prowadzimy". Nie odpuściłam i po chwili rozmowy na temat tego konkretnego sanatorium (byłam tam już ostatnio) bardzo miła pani "zaklepała" mi pokoik taki jak chciałam. Opisałam tylko i wyłącznie moje próby rezerwacji a te nie zawsze kończą się pomyślnie. Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.
Odpowiadam na Twoje pytanie: otóż dlatego że zaraz po moim wpisie odpowiedziałaś Ty -w sposób jak widać.Nie wspomniałaś że to w Twoim przypadku tak było,więc każdy to czytający-(ja także ) zrozumie że ogólnie napisałaś nt. rezerwacji w sanatoriach ,jak to się załatwia.Odpowiedziałam jak odpowiedziałam, bo delikatnie mówiąc ,napisałaś to ogólnie, bez zaznaczenia że tak miałaś i dłuższą rozmową z panią recepcjonistką "zaklepałaś" sobie jedynkę.
Uważam że rezerwacja jedynek powinna być w każdym sanatorium z różnych względów.Choćby dlatego żeby nie zakłócać nocy osobie z którą mieszkamy np.swoim chrapaniem.Bo tak się też zdarza.Wiem że gros ludzi woli pokoje z towarzystwem dlatego nie chcą jedynek.Jednakże mamy warunki jakie mamy i cieszmy się że w ogóle jest możliwość rehabilitacji wyjazdowej.
Póki co ...zdrówka życzę wszystkim
Stokroteczko, moja Miła (jeśli moge tak się zwracać ). Nie załatwiłam sobie jedynki bo od kilku lat wyjeżdżam z mężem. Chodziło mi o nieco lepszy standard. I udało sie. Mój post naprawdę dotyczył ogólnego dostępu do rezerwacji, absolutnie nie negowałam Twojej wypowiedzi.....Jeśli tak to odebrałaś...WYBACZ
ewasz pisze:Witam
Polujcie, polujcie na piękną Ziemię Kłodzką
Jestem w Lądku - jest cudnie
Trzymam za Was kciuki
Pozdrawiam
Ewuś ! Wypoczywaj ,nabieraj sił i wracaj w pełni zrelaksowana.
Ja będę "polowała" na Kotlinę Kłodzką wiosną przyszłego roku.
Nie upoluję -wezmę co będzie w miarę -oczywiście Pozdrawiam -pa!
Dzięki piękne "Stokrotko"
Jeszcze ustosunkuję się w sprawie rezerwacji pokoi. W moim przypadku było tak, że jak dzwoniłam pierwsze dwa razy to rezerwacji nie było, za trzecim zostałam "wciągnięta" na listę pretendentów do jedynki a jak przyjechałam to się okazało, że niestety jedynek nie ma bo zajęte są przez komercję (byłam o 6:30) a osoba, która przyjechała po 16:00 dostała jedynkę i też ze skierowania NFZ a na listę jej nie "wciągano". Więc zgłupiałam i nie wiem co jest grane.
Pytać ani wkurzać się nie miałam zamiaru ze względu na fakt, że do pokoju dostałam fajną kobitkę
Pozdrawiam
ewiko pisze:Stokroteczko, moja Miła (jeśli moge tak się zwracać ). Nie załatwiłam sobie jedynki bo od kilku lat wyjeżdżam z mężem. Chodziło mi o nieco lepszy standard. I udało sie. Mój post naprawdę dotyczył ogólnego dostępu do rezerwacji, absolutnie nie negowałam Twojej wypowiedzi.....Jeśli tak to odebrałaś...WYBACZ
Nie ma sprawy i może nawet jej nie było.Czasem tak bywa że inaczej interpretujemy ,albo formułujemy swoje spostrzeżenia.Słonecznej niedzieli życzę
Witaj EWA,
to lada dzień możesz się spodziewać skierowania. Ostatni mój wyjazd był w kwietniu 2012r do Kołobrzegu, Przydział zobaczyłam w przeglądarce w styczniu, mając nr ok. 550.
Nawiasem , mało nas tutaj,( tzn. lubuszan ) piszących.
Pozdrawiam wszystkich piszących i czytających.
Jak dzwonisz do NFZ pytać o zwroty
Ja wczoraj też dzwoniłam i byłam mile zaskoczona , bo pani, która ze mną rozmawiała okazała bardzo miłą osóbką Polujących" na zwroty jest cała masa i dzwonią nawet 3 x dziennie . Ja postanowiłam cierpliwie czekć na swoją kolejkę.
Tobie życzę owocnych rozmów
Witam próbujących dodzwonić się o zwroty. W Małopolskim pozwalają po 18 miesiącach od ostatniego pobytu. Nabyłem takie prawo miesiąc temu.
Dzwonie co dwa dni, typowe odpowiedzi: nic nie mamy,niech pan spróbuje jutro,przecież jest lato,wie pan ile dziennie mamy telefonów.
Pewno szybciej doczekam się przydziału z kolejki,jeszcze tylko 2000.
Pozdrawiam dzwoniących i życzę powodzenia
Jak dzwonisz do NFZ pytać o zwroty
Ja wczoraj też dzwoniłam i byłam mile zaskoczona , bo pani, która ze mną rozmawiała okazała bardzo miłą osóbką Polujących" na zwroty jest cała masa i dzwonią nawet 3 x dziennie . Ja postanowiłam cierpliwie czekć na swoją kolejkę.
Tobie życzę owocnych rozmów
Witaj. Jeśli chodzi o dzwonienie, to właśnie tak to wygląda jak opisałaś, dzwonię co kilka dni. Mój nr 6666 prognozuje na jesień 2015, a ze zwrotów jest szansa wcześniej, ale pewnie dopiero jak sie lato skończy.
Ty już niedługo, więc życzę Ci super miejsca.
serendipity pisze:W dolnośląskim też, bo tu nie ma wyjazdów ze zwrotów (chyba gdzieś w kosmos "uciekają" zwrócone skierowania)
Dla zainteresowanych, dostałam z pozdrowieniami;) odp. z nfz dolnośląskiego:
"PYTANIE:
Dlaczego w innych oddziałach NFZ można skorzystać z wyjazdu do sanatorium w ramach tzw. zwrotów, a w dolnośląskim nie?
ODPOWIEDŹ:
Witam
W DOW NFZ skierowania z tzw. "zwrotów" otrzymują kolejne osoby z kolejki oczekujących.
Pozdrowienia"
Ciekawe, jak często te kolejne osoby z kolejki przyjmują takie skierowania na wyjazd na już;)