Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: darek »

To JEST PRAWDA
Święta Prawda

Dziś coś mnie cknęło i sprawdziłem skrzynkę pocztową 2 awiza z piątku i dzis .
Cholera wyszedłem dopiero około 15,10 ze śmieciami no i sprawdziłem ową skrzynkę .
Jako że Pocztę mam około 500 metrów pozwoliłem sobie na spacerek
Pytanie o to w jaki SPOSÓB dostaję Awizo skoro cały dzień siedzę w domu nawet odebrałem kuriera :)
Oczywiście sugestia abym napisał SKARGĘ
oczywiście coś to da.

Do MERITUM

W drodze powrotnej obok Poczty znajduje sie Moja przychodnia Zdrowia
Fakt na kilka Gabinetów światło w jednym oknie przechodzę obok drzwi wejściowych vis a vis Recepcja Pusta Ciemno.
Ok
Próbuję klamkować Echo obok przechodzi Pani ,która stwierdza że Obecnie Najlepiej być chyba właścicielem Gabinetu bo wszystko zdalnie.

Czyli nalezy rozpocząć poszukiwanie Szeptunki :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Do mojej przychodni wchodzą tylko ci co do dentysty i do prywatnych gabinetów specjalistycznych. Inni tacy jak ja do lekarza rodzinnego wejścia nie mają. Chore, chore, chore...
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

U nas GOZ od marca bada przez telefon ... pozostałe póki co działają :)
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

darek pisze: 26 paź 2020 16:05 To JEST PRAWDA
Święta Prawda

Dziś coś mnie cknęło i sprawdziłem skrzynkę pocztową 2 awiza z piątku i dzis .
Cholera wyszedłem dopiero około 15,10 ze śmieciami no i sprawdziłem ową skrzynkę .
Jako że Pocztę mam około 500 metrów pozwoliłem sobie na spacerek
Pytanie o to w jaki SPOSÓB dostaję Awizo skoro cały dzień siedzę w domu nawet odebrałem kuriera :)
Oczywiście sugestia abym napisał SKARGĘ
oczywiście coś to da.

Do MERITUM

W drodze powrotnej obok Poczty znajduje sie Moja przychodnia Zdrowia
Fakt na kilka Gabinetów światło w jednym oknie przechodzę obok drzwi wejściowych vis a vis Recepcja Pusta Ciemno.
Ok
Próbuję klamkować Echo obok przechodzi Pani ,która stwierdza że Obecnie Najlepiej być chyba właścicielem Gabinetu bo wszystko zdalnie.

Czyli nalezy rozpocząć poszukiwanie Szeptunki :)
Darku,
Poczta ostatnio tak funkcjonuje, u mnie było podobnie wszyscy w domu czekali na listonosza,
nawet do drzwi nikt nie dzwonił, a tu z nawyku zaglądam do skrzynki i jest awizo, no i poszłam na Pocztę
odebrać "polecony", spacerek mi się udał, bo jeszcze po ciastka wstąpiłam i na obniżkę w Rossmanie się załapałam, czasami "nie ma tego złego, co by nam na dobre nie wyszło" ;) 8-)
A z telefonicznymi poradami do lekarza ogólnego to też się zastanawiałam, ale tak sobie tłumaczę, że to grupa lekarzy, która jest najbardziej narażona na wirusa, więc są najbardziej odizolowani od potencjalnych zarażonych, żeby oni ich nie zarazili, bo to wszystko poszłoby dalej, więc później to nie miałby nas może kto leczyć :roll:
Darku jak znajdziesz dobrą Szeptunkę :P to daj znać, może i nam się namiar "odpukać w niemalowane" może przydać ;) 8-)
Gieniu, tak na takiej telefonicznej poradzie to naściemniać teraz można lekarzowi, oj trochę fantazji tylko wystarczy :P ;) 8-)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Dzwoniłam dzisiaj do Poradni Alergologicznej z zapytaniem w jaki sposób będzie wizyta. Niestety tylko tele porada :( A miałam nadzieję, że odbędzie się normalnie biorąc pod uwagę, że ta sama pani doktor (wspaniały lekarz) w innej przychodni normalnie przyjmuje dzieci. Z tego wynika, że wszystko zależ od kierownictwa danej przychodni.
A co tam mają się przejmować pacjentami, niech zdychają :evil: Mogą jak ich stać iść na prywatną wizytę ...
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Ja rozumiem że jest taka a nie inna sytuacja, że lekarze to też ludzie i każdy się obawia o swoje zdrowie i życie a także rodzinę, ale to teraz jak nigdy wcześniej poznajemy swoich lekarzy właśnie od tej drugiej strony. Jak widać Judymów praktycznie nie ma albo muszą się podporządkować przełożonym i stąd taki kłopot z leczeniem i poradami. Ja jak na razie nie mam większych problemów czy z rodzinnym czy ze specjalistą. Obostrzenia są wszędzie i czy chcemy czy nie musimy się do nich stosować.
W pracy nierzadko działałem pod wpływem impulsu i jakoś się udawało, ale szczęście mi dopisało i jestem... uważajcie RUTYNA nas gubi, pośpiech czasami też, dlatego pewne sytuację rozumiem i się zgadzam, ale nie ze wszystkimi choć mogę się mylić .
Gość

Post autor: Gość »

Ciekawe, czy przez telefon da się wypisać wnioseczek...
Przecież w kwietniu lub maju trzeba na fajny zwrot zapolować, oczywiście mając nadzieję na unormowanie sytuacji.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Rodzinna mi wypisywała i nie tylko do nfz. U mnie nie widzą problemu żeby telefonicznie załatwiać takie sprawy, nawet chcą. W karcie jest wszystko , a jak coś więcej to zostawiam w rejestracji i po krzyku.
Gość

Post autor: Gość »

Też tak sądzę, że nie powinno być problemu - te same schorzenia, dane osobowe bez zmian...
Lada dzień się przekonamy ;)
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Gość pisze: 27 paź 2020 14:23 Ciekawe, czy przez telefon da się wypisać wnioseczek...
Przecież w kwietniu lub maju trzeba na fajny zwrot zapolować, oczywiście mając nadzieję na unormowanie sytuacji.
Wiem,że jest taka możliwość...Nie było problemu.Takie czasy....
ODPOWIEDZ