Nie miałam renty czasowej w tym momencie, ale od ponad dwóch lat czekałam na operację biodra, a przez ostatnie pół roku to już nawet chodzenie sprawiało mi kłopot. Chciałam rentę do czasu operacji...Betina71 pisze:
Jaki powód odebrania renty podali,jak motywowali decyzję? Na jaki czas miałaś rentę czasowa?
Sanatorium z ZUS
- Malgi
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 cze 2012 22:04
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 6
Re: Sanatorium z ZUS
- okkasia1

- Na forum od: 13 lut 2016 14:13
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
- okkasia1

- Na forum od: 13 lut 2016 14:13
- Oddział NFZ: Małopolski
- Malgi

Przecież na czas wyjazdu do sanatorium z ZUS dostajesz L-4, więc nie musisz tracić urlopu.wiesniaczkaela pisze:To nie jest pocieszające .Mnie chodziło o to czy mogę np. po tygodniu uciec.Wiem np. że nie licząc urlopu zdrowotnego tj. 10 dni , mogą mnie w ważnych sprawach odwołać z urlopu.
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
- Malgi

Dlaczego chcesz uciekać z takiego miejsca i w takim fajnym czasie?wiesniaczkaela pisze:Malgi , mnie nie chodzi o urlop , tylko szykuję drogę ucieczki .Tak na wszelki wypadek.W mojej firmie mają alergie na L-4a na dodatek zwolnienie to 80 % z pensji.Urlopu na dzień dzisiejszy mam 67 dni.Jest czym dzielić
Darmowe wczasy z wyżywieniem i bazą rehabilitacyjną - przecież po tym turnusie wrócisz wypoczęta, naprawiona i z dużo większym animuszem do pracy.
A chyba nie jesteś "niezastąpiona", więc dadzą rady bez Ciebie!
Wiem, że ZUS mógłby Cię obciążyć kosztami za "zablokowanie" miejsca, gdybyś się nie stawiła. Może podobnie by było gdybyś skróciła pobyt?
Dopytaj lepiej w ZUS, żebyś potem nie była zawiedziona?
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
wiesniaczkaela pisze:Czy z turnusu można wyjechać przed upływem 24 dni
Witaj. Z turnusu rehabilitacyjnego ZUS nie ma możliwości wcześniejszego wyjazdu bo ZUS płaci za Ciebie za każdy dzień no chyba,że ze względu na bardzo ważne i poważne sprawy rodzinne ale i to musi być solidnie udokumentowane. Jeśli kogoś wyrzucają natomiast z powodu naruszenia regulaminu jest zmuszony zwrócic,zapłacić za niewykorzystane dni swojego pobytu.
Pozdrawiam.