Czytacie książki?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Re: Czytacie książki?

Post autor: Leon43 »

Nieważne czy czytasz klasyczną książkę czy na tablecie. Ważne że czytasz. Ja polecam książki Lee Child o emerytowanym majorze Zandarmerii Armii Stanów Zjednoczonych Jacku Reacherze. Polecam czytać wg chronologii wydań gdyż każda książka to kolejny epizod z jego życia. Polecam
PS. W kinach jest film. Jacka gra Tom Cruise choć akurst ten aktor jest jego przeciwieństwem. Jack postawny, 195 cm wzrostu zaś Cruise jest za niski i za drobny do tej roli.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jestem w trakcie czytania trylogii Milenium, a właściwie serii Milenium , muszę trochę podzielić to czytanie czymś spokojniejszym :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Larsson to nie moja bajka,zazdroszczę ludziom,którzy się w tym odnajdują.Kryminalne thrillery ani w kinie,ani na kartach książki.Nie raz próbowałam i....?
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Kilka lat temu zaczęłam czytać Milenium będąc sama na Zadoopiu :o :shock: taaaa nie skończyłam :oops: :?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Nie mówię , że to jest mój ulubiony gatunek literacki , ale dlaczego nie ?, zaczytywać się pewnie nie będę ale od czasu do czasu porządna dawka adrenaliny przyda się . Nie czytam science-fiction , fantasy ale są tacy , którzy ten gatunek uwielbiają . Ważne , że chce się czytać czasami dla higieny umysłu warto harlequina przeczytać :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Czytam średni 3-4 książki w tygodniu.Mam tak,że jak coś mi nie leży od początku,to odkładam.Próbuję za kilka dni jak załapię to ok,jak nie to odkładam na wciąż.I tu wcale może nie tak bardzo o gatunek literacki chodzi.Dla mnie ważny jest styl pisania,dialogi,język...Hrleqiny niekoniecznie,ale prostą polską obyczajówkę już tak.Ambitne rzeczy mam za sobą ;) :lol:
jawa 53
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 gru 2013 07:17
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 2 razy

Post autor: jawa 53 »

Wracałem ostatnio z Kołobrzegu pociągiem,przede mną 10 godzin jazdy, kupiłem Angorę i jakiegoś brukowca z krzyżówkami, pomyślałem że to za mało.
Wzrok skierowałem na półkę z książkami,wziąłem do ręki " W Krzywym Zwierciadle " - Maciej Stuhr,jest to zbiór felietonów z lat 2009-2014 pisanych przez
autora dla " Zwierciadła " ,dwa felietony przeczytałem na miejscu i kupiłem książkę na drogę. Znałem Maćka jako aktora i kabareciarza,okazało się że jest
wspaniałym felietonistą. Polecam.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Poszukam.
Felietony są fajną do czytania formą,lekką,swobodną na podróż idealne.Kiedyś lubiłam czytać Kibica,Magmę....czyli Urbana.On też pisał do kilku czasopism jeszcze przed swoimi innymi działaniami.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Styl,język są dla mnie ważniejsze od rodzaju literatury. I tak jak Felice, te najambitniejsze mam raczej za sobą. I nie lubię coraz popularniejszejszego pisania o sobie - u mnie w bibliotece usłyszałam jak jakaś pani nazwała to literaturą "wsobną", takie rozwlekłe grzebanie,dla mnie grafomański bełkot.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Polecam książkę pt"Odwaga jest kobietą" Marta Szarejko ...gatunek reportaż :)
ODPOWIEDZ