Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Pokrzywa ... wczesna wiosna zbieram taka młoda, przepuszczam przez wyciskarkę do soków, mrożę w woreczkach do kostek lodowych. Wykorzystuję potem dorzucając do soków warzywnych. Tez suszę.
W tym roku jak byłem w Muszynie była pokrzywa która powinna być parząca a nie parzyła .
Jak jest młoda to też parzy, chyba że jest bardzo młoda. Jest chyba taka odmiana co nie parzy ale coraz mniej się ją w moich stronach spotyka bo zabudowują gzie się tylko da
Znajoma ma nasiona takiej nieparzącej.Wysiewa u siebie na rabatach kwiatowych w zakamarkach ogrodu.Ja zbieram w lesie obok.Tylko suszę .Jeden dzień upalny wystarczył na wysuszenie rocznego zapasu.Fakt...mało tego piję.Przyznaję się. Ale problemów nie mam z krwią.Jem bardzo dużo zielonej piertuszki.Wręcz ją uwielbiam.Szpinak też w kazdej postaci..
Duszyczka pisze: 12 gru 2018 18:43 To brudż nim przełyk! Faktycznie...łobuz niesamowity z tym brudzeniem.Ale warto go pić kto chce trochę zrzucić kilogramów i poprawić stan zdrowia.
Od jutra zaczynam pić....jak można zgubić trochę w obwodzie.
Zdążę do sylwestra?
Kwestia przyzwyczajenia.Spróbuj do masła dodawać lub kłaść listki pod wędlinę na kanapkę. Obsypuję nią porcje obiadowe na talerzu i oczywiście po wierzchu zupy.Twarożek bez pietruchy też nie istnieje. Dekorację pietruchową z półmisków też zjadam po kryjomu.
A jarmuż jest Wam bliski?