Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
peone56 pisze:Witam, piszecie o tym ,że nie korzystacie ze zwolnienia lekarskiego wyjeżdżając w ramach prewencji rentowej ,,,dlaczego ? ,,, czy to coś złego, ja ksero skierowania przedłożyłam szefowi i po sprawie , mało tego życzył mi miłego wypoczynku i poprawy zdrowia . Pozdrawiam
Pewnie dziewczyny się boją kłopotów w pracy...nie wiem ale może tak własnie być
Różne są niestety układy,sytuacje no i szefowie w dzisiejszych czasach w firmach .Nie powinno tak być by robili jakieś trudności czy problemy lecz zdarza się to nagminnie z tego co słyszę i zaobserwować mogłam.
Dziewczyny ależ ja też byłam w ramach zwolnienia lekarskiego. Pisząc , że udaje mi się zdrowotnie nie przebywać na zwolnieniach, nie oznacza to , że tak będzie zawsze. Oby jak najdłużej. I nic mi do tego jak ktoś z Was bywa na zwolnieniach wyjeżdża, rzadziej, częściej. Należy korzystać, póki można. A Szefa mam wyrozumiałego, choć jak wiecie fajnie jest jak pracujemy, nie wiemy jak byłoby gdybym tak częściej była nieobecna w pracy.
Miłego wypoczynku
Zazdroszczę Wam takiego szefostwa.W mojej firmie mają alergię n druki l-4.Jak to przy alergii bywa robi się wszystko aby jej nie było.Na szczęście mam 36 dni urlopu w roku i ogrom godzin do odbioru , więc jakoś daję radę .
Właśnie tak się zastanawiałam co zrobić w moim przypadku... ponieważ jadę w sierpniu z ZUSu. Czy L4, czy urlop.?
Zwolnienia pierwsze przez 1 miesiąc i tak płaci pracodawca, dlatego niecheć do nich.
Ja chyba jednak na urlopie będę miała tą rehabilitację
sorki ania1701 ja bardzo rzadko korzystam ze zwolnień lekarskich i dlatego skorzystam z tej możliwości , dobrze że mamy wybór w tej kwestii i każdy może postąpić według własnego uznania. Natomiast mój szefuncio jest fajnym człowiekiem dla odpowiedzialnych pracowitych ludzi a bumelanctwo i cwaniactwo tępi i nie ma zmiłuj się
Myślę że jeżeli bym nie miała tylu wolnych dni to pewnie raz w roku nikt by mi głowy nie urwał.Ja na początku roku miałam aż 67 dni do wykorzystania.Byłam 2 tyg w Kołobrzegu z naszymi Dziewczynami ,potem 24 dni w Dziwnówku a na dzień dzisiejszy mam jeszcze 38 dni do szaleństwa
Pracując w szkole jest dokładnie inaczej. Urlop nie jest gumowy , powiedziałaby jest sztywny Nie mozna go przesunąć kiedy się chce i kiedy loty są tańsze np. na maj lub wrzesień. Musi być w lipcu i w sierpniu. Pozdrawiam