Czytacie książki?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Re: Czytacie książki?

Post autor: Bibi2 »

O tak, tak :lol:
Brawo Lewku ,
słuchajta czytam "Lato do wynajęcia" , książka o grupce seniorów , śmieszna, prawdziwa , szybka , na przewietrzenie głowy :)
a" sierota" jest ok
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Małgosiu nie wkurzaj mnie takimi tekstami. Ja czytam podobne książki jak Ty,
I dlatego czytam wszystko co polecasz...mamy podobne gusta...aczkolwiek z innych podpowiedzi tez korzystam...chociaż czasem muszę czekać w kolejce

Tak jak pisałam lubię kryminały i je czytam...ostatnio polecano mi Bonda :kwiat: ale nie wiem czy dam radę....

Natomiast ( może pisałam) czytam książki Katarzyny Puzyńskiej...przeczytałam całą serię ...ale ostatnio napisała Fantastykę w stylu starosłowiańskim ...Choąśba...no nie odpowiada mi zupełnie....poszła na półkę...

Teraz kończę Sparksa :kwiat: i wybieram się po książki czekam na Riley :kwiat: w księgarni już jest...mogę kupić ale po co jak biblioteka zakupiła... Jak coś będzie godne polecenia to dam znać..........Basiu :kwiat: i Lewku :kwiat: tytuły zapisane będę polować.....

No to się napisałam... ;)
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Cieszę się, że nie opuściłaś tego tematu 😁. Ja książkę Bonda przeczytałam, raczej zmordowałam jedną. Nie podchodzi mi jej pióro, choć niektórzy ją uwielbiają. Puzyńską serię o Lipowie przeczytałam, została mi ostatnia część, choć powiem szczerze ostatnie tytuły są coraz słabsze według mnie. "Chąśby" nie czytałam bo to już nie moje klimaty.
Gosia jednemu podoba się fantastyka, której ja w ogóle nie czytam, innemu biografie itp. Są gusta i guściki. Moje propozycje też mogą się komuś nie podobać, bo to są takie zwyczajne książki. Jednak zawsze znajdzie się ktoś, komu moja propozycja podpasuje. Więc czytaj i jeśli Ci się coś spodoba to podziel się tu, na tej stronie. Pozdrawiam cieplutko.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

Dobry wieczór. ☺️Ostatnio bardzo mało czytam, terminy, operacja i jakiś spadek formy. Teraz morze chłonę a wieczorem padam jak kawka.
Ale polecę Wam "Matka siedzi z tyłu" Joanny Mokosy -Rykalskiej. Daje czadu i po prostu bawi mnie do łez.
Ja wrócę to podreptam trochę poszperam w nowych kryminałach. Ta biografia Kory... też by się przydało.I Mentalistę wreszcie skończyć.
Pozdrawiam czytelników. Fajny ten temat.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Genever :kwiat: tytuł zapisałam. ..dziękuję :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Matka siedzi z tylu to faktycznie opowieści z d. wzięte. Czasem słowna zabawa, czasem suchar w stylu Strasburgera. Taki radosny odmóżdżacz.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dokładnie tak 😁. Cały dzień jestem poważna to chociaż wieczorem moge wrzucić na luz i tak czytając myślę sobie ... ale ta Aśka podobna do mnie. 😏
Ja wiele pozycji polecanych przez Was mam zapisanych. Po Mentaliscie zabieram się za"Siedem sióstr"piękne wydanie cieszy oko.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

7 sióstr przeczytane ..polecam
Autorka już zmarła ale ostatnią część napisał jej syn...ma wyjść w 2023r
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dam znać Małgosiu ale już czuję, że się spodoba. Ja lubię też sagi (oj te czasy jak czytało się Sagę o Ludziach Lodu do rana) i książki opisujące zdarzenia na dużej przestrzeni czasu jedyne czego nie jestem w stanie przeczytać to romanse, totalnie tego nie czuję. Partner mówi, że czasami dziki szczaw na polu ma w sobie więcej romantyzmu niż ja. 🤣
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Czekam Twojej opinii. ..książki można czytać w dowolnej kolejności, ale ja czytam wg spisu....kolejno.....
ODPOWIEDZ