Jakie zaświadczenie od lekarza na jedynkę?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Jakie zaświadczenie od lekarza na jedynkę?

Post autor: forumowicz »

Sztani, należy temat jak widzisz wyjaśnić łopatologicznie, można też inaczej: jak chłop krowie na rowie , a jak nie pomaga pytanie należy zignorować
forumowicz

Myślę ,że pytania w tym temacie są całkiem uzasadnione ,tak jak zapytania o karty parkingowe ,wyjazd z ZUS i tym podobne. :kwiat: :)
Awatar użytkownika
Robeo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2012 10:56

Post autor: Robeo »

barbara-g1 pisze:Sztani, należy temat jak widzisz wyjaśnić łopatologicznie, można też inaczej: jak chłop krowie na rowie , a jak nie pomaga pytanie należy zignorować
Ja od początku ignoruję :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

kruszynka pisze:Myślę ,że pytania w tym temacie są całkiem uzasadnione ,tak jak zapytania o karty parkingowe ,wyjazd z ZUS i tym podobne. :kwiat: :)
Kruszynko,ale na tak postawione pytanie nie ma odpowiedzi.
Jak napisano w pierwszym poście,odpowiedź recepcjonistki brzmiała "lekarz będzie wiedział"....i myślę,że to jest właśnie tak.Lekarz doskonale będzie wiedział i jak napisać i co napisać.W końcu on najlepiej swojego pacjenta zna.
forumowicz

A mnie się wydaje, że w dużej mierze chęć "posiadania" jedynki, oprócz uzasadnionych wskazań medycznych, wynika z lęku, obawy przed mieszkaniem z obcą osobą przez cały turnus. Przecież nigdy nie wiemy na kogo trafimy. Może chrapie, :roll: może się nie myje, :lol: albo jeszcze co gorszego.... :oops: :?
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Jakie zaświadczenie od lekarza na jedynkę?

Post autor: jacky6 »

Cermit pisze:A mnie się wydaje, że w dużej mierze chęć "posiadania" jedynki, wynika z lęku, obawy przed mieszkaniem z obcą osobą przez cały turnus. Może chrapie, :roll: może się nie myje, :lol: albo jeszcze co gorszego.... :oops: :?
oj tam, oj tam ...
a może jeszcze będzie molestować seksualnie...
...
:P :P
:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
forumowicz

jacky6 nigdy nie wiadomo co w kim drzemie :!: ... :lol: :P
Kilka dni "postu może wywołać dziwne reakcje :!: ... :lol: :P
A jak przyjdzie cały turnus spać plecami do ściany :?: ... :lol: :P
forumowicz

Witam Alice napisałam ,że pytanie jakie zadano w tej konkretnej sytuacji ,jest pytaniem tak samo waznym dla zadajacego je ,jak inne pytania zadawane w innych tematach.Jeśli nawet odpowiemy ,że ..nie ma jednoznacznej podpowiedzi ,czy odpowiedzi. :) To odpowiemy :kwiat: prawda? :lol:
Pozdrawiam pytających i ....odpowiadajacych.
Ps czasami wystarczy komuś kto jedzie pierwszy raz jedno słowo ukierunkowania. :)
Awatar użytkownika
bajbus1947
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 sie 2014 10:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: bajbus1947 »

Oj widzę , że jednym małym pytaniem ...wywołałam małą burzę w szklance wody /chociaż temat już był założony dużo wcześniej i takie pytania padały /. Jak jest taka możliwość, to można spróbować, a jeżeli nie.....to w końcu nic się nie stanie. :|
forumowicz

E tam bajbus ,to nie burza :lol: tylko fajna dyskusja. :) Kto pyta nie błądzi ,kto odpowiada ma słoneczny dzień ;) :)
Pozdrawiam :)
Zablokowany