Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Dobry wieczór .
NFZ zapłacił za mój 21-dniowy pobyt 1554 PLN
20 WOJSKOWY SZPITAL UZDROWISKOWO- REHABILITACYJNY SP ZOZ
ul. ŚWIDZIŃSKIEGO 4
33-380 KRYNICA-ZDRÓJ
2013-10-22 - 2013-11-12
A nawiązując do wypowiedzi Felice o niewiele większych kosztach pobytów prywatnych to moja dopłata za turnus 21 dni to niecałe 500 PLN ( pokój jednosobowy w studio z łazienką) . Nie wiem czy prywatnie za "niewiele więcej" bym coś znalazła w takim standardzie i z 54 zabiegami w cenie .
Podałem tylko to czym Świadczeniodawca -Ośrodek obciążył Moje konto w NFZ w ZiP-ie
Nikt a Tym Bardziej Autor tematu nie podawał ,że chodzi o inne opłaty ponoszone.
Tak są to jak KTOŚ zauważył pobyty po szpitalne z puli NFZ .
Na razie widać uzasadnioną różnicę między szpitalnymi a uzdrowiskowymi która mniej więcej może odpowiadać wartości dopłat hotelowych czynionych przez kurujących się tylko 21 dni.
Jeśli zatem przyjmiemy, że sanatoria tworzą swój budżet na bazie przelewów od NFZ to uzupełniają go wpłatami od gości a raczej kuracjuszy komercyjnych.
Wg osobistych obserwacji proporcja komercyjnych i to taka uśredniona całorocznie nie przekracza 10 - 15 % ogółu wzrastając jedynie w sezonie letnim na rzecz pełnopłatnych.
Poczynilem porównania drogą ofert wynikających z cenników zamieszczonych na stronach www sanatoriów.
Średni koszt pełnopłatny za 21 dni waha się od 3.200 do 3.900.
...
Kolejnym swoim skojarzeniem podzielę się z Wami ciut później.
to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...
Hej, lubisz statystyki;)
Krynica-Zdrój sierpień 2015 sanatorium 21 dni; finansowanie nfz: 1344zł
(ciekawe, czy termin zmienia odpłatność nfz, bo kuracjusze płacą więcej w miesiącach bardziej oświetlonych słońcem)
Anna-K pisze:Jacku przypominam,że moje pobyty szpitalne trwały 21 dni,a nie 28
Witaj,
odnotowałem to już wcześniej ale wziąłem sobie do weryfikacji, gdyż pobyty poszpitalne skojarzyły mi się z terminami 28 dniowymi...
jak jest naprawdę i dlaczego mam takie ( mylne ? ) skojarzenia ...
cierpliwości ...
a wkrótce stanie się światło ...