Proszę o pomoc w podjęciu decyzji.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Proszę o pomoc w podjęciu decyzji.

Post autor: Lewek »

Bietka pisze:Ja tez kocham góry ale tylko Tatry bo klimat alpejski to dla mnie góry. Co z tego że w Krynicy są góry jak żywej duszy na szlaku nie uświadczysz, trzeba z kimś iść a i tak strach. Ile razy można wchodzić na Parkową. Nie wiem jak jest w Świeradowie bo nigdy w tych stronach nie byłam (poza Kudową) ale z tego co wiem miłośnicy gór głównie poruszają się po deptaku i z daleka podziwiają góry. Zeszłam całe Tatry , trasy po 20-30 km, niestety teraz musiałabym mocno skrócić trasy ale dla mnie góry w sanatorium są zbyt odległe np. Bieszczady z Polańczyka, nie ma szans by zaliczyć porządne szlaki między zabiegami.Nie ma co się nastawiać na górskie wyprawy w sanatorium chyba że dreptanie po pagórkach.
Bietka , ja podobnie jak Ty kocham Tatry, choć chodzę też po innych pasmach górskich. Tatry zeszłam, może nie całe, ale prawie. Fakt, trzeba mieć dobrą kondycję .Tak jak pisze Felice, dla jednych wielkim wyczynem jest dojście do Morskiego Oka, dla innych ...wejście na Rysy. Wszystko zależy od zdrowia, kondycji, ale też chęci...
Jeśli chodzi o trasy górskie w sanatorium - polecam Szczawnicę. Mnóstwo szlaków, można połazikować. Ja niestety nie trafiłam w sanatorium na osoby chodzące po górach. Gro szlaków przeszłam sama, ...czasami strach siedział mi na plecach :?
W Świeradowie nigdy nie byłam, ale mam nadzieję , że tam kiedyś zawitam i połazikuję :D
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

aga42 pisze:Witam.
Nie wiem czy zdecydowac się na wyjazd do Wysowej,oferta zabiegowa sanatorium Glinnik mi odpowiada,ale lekko przerazają mnie opinie że to koniec świata.Nie szczególnie zależy mi na samotności i spokoju..wieczorami chciałabym potańczyć.Czy są tam takie miejsca??Czy lepiej wybrać sanatorium gdzie indziej??Proszę o opinie:)

Zapewne DECYZJE już podjęłaś.

Ale w Twym pytaniu nie było kilku szczegółów wg Mnie ważnych do tego ,aby móc podpowiedzieć na nurtujące pytanie ???

Kto sponsoruje ..wyjazd?
Ty
ZUS
NFZ
Inna opcja

Kiedy ma odbyć się i w jakim wymiarze
-Wiosna
-Lato
-Jesień

Wysowa

Proponuje po czytać na forum jest bardzo dużo informacji na temat tej miejscowości , FAKT leży Ona na końcu DROGI KRAJOWEJ -Ostatni przystanek PKS
To FAKTY
Ale ma to tez duże plusy
Wszak będąc w sanatorium nie ma możliwości ,aby "Baletować " przez 24 godziny musimy i zjeść , wyspać się a i zażyć kilku zabiegów wszak jedziemy do sanatorium podleczyć Nasze dolegliwości a i PRZYGOTOWAC PODWALINY PO KOLEJNY >>>WYJAZD ;)
Wszak było dobrze ,ale za mało ;)

Gwarantuję Ci ,że w okresie letnim codziennie gdzieś można się zabawić -FAKT okres postów czy adwentów w Wysowej jest nie zaciekawy bo tam są Mocno-ORTODOKSYJNI KATOLICY ,ale oddalona jest 30 minut samochodem ...Krynica a tam można potańczyć i powrócić do Wysowej.

Kolejna sprawa Wysowa chyba JEST najtańszym polskim ..uzdrowiskiem

Zreszta wybor i tak należy do Ciebie
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Dreptanie po górkach w sanatorium jest SUPER :D
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Oczywiście w towarzystwie ;) :D
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Witaj Medi :kwiat: w twoim towarzystwie było by świetnie :D
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Jaga23 pisze:A moźe mnie ktoś pomoźe w wyborze? ŚWIERADÓW ZDRÓJ czy CIECHOCINEK? :D :kwiat:
Pozdrawiam wszystkich oczekujących na wyjazd...
Jaga23, zdecydowanie Świeradów :serce: ...tam górki, po których można bez większego problemu pochodzić są dosłownie na wyciągniecie ręki. Wychodząc z miasteczka z każdej strony wychodzisz na góry, większe lub mniejsze Góry Izerskie...niziutki Zajęcznik prawie 600 m n.p.m, potem Sępia Góra, Stóg Izerski, Smrek, Hala Izerska, Polana Izerska, Przednia Kopa, Izerskie Garby i wiele, wiele innych... oby tylko czasu wystarczyło na te wędrówki ;) :lol:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,nie wiem czy nie piszemy w już nie aktualnym temacie,Darek podniósł wiele kwestii bardzo istotnych-między innymi to że Wysowa jest bardzo kusząca finansowo i dodatkowo wieloma atutami-czyste powietrze,wspaniałe wody mineralne,bardzo dużo szlaków i tras do pieszych wędrówek-jak już wielokrotnie pisałem wspaniała do odpoczynku od wielkomiejskiego gwaru,potańczyć też można bo kuracjusze organizują cyklicznie takie imprezy co rusz w innym sanatorium,jest jeszcze Amfiteatr letni w Parku w którym odbywają się różnego rodzaju imprezy-bywałem tam wielokrotnie w różnych porach roku i nazywam ją ...moją Kochaną Dziurą Uzdrowiskową :D nie nadaje się do porównania z głośnymi kurortami takimi jak Świeradów czy Ciechocinek-wszystko zależy od tego czego się oczekuje :!: Pozdrawiam i Wspaniałego Pobytu Autorce wpisu Życzę :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

[quote="darek"][quote="aga42"]

Kolejna sprawa Wysowa chyba JEST najtańszym polskim ..uzdrowiskiem

Zreszta wybor i tak należy do Ciebie[/quote To czekam na konkretne ceny w założonym moim temacie sanatorium za około 1000 zł jeden z kolegów wkleił ofertę z Iwonicza 14 dni z zabiegami i jedzeniem za 600 zł nawet w sezonie :)
edit coś namieszałem w kopiowaniu wybaczcie
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Andrzeju tak się składa, że po części, o Świeradowie i Ciechocinku, piszemy w temacie.
To Darek trochę późno się zreflektował, że autorka tematu wybierała pomiędzy Krynicą a Wysową.
Wybór padł na Krynicę, a później była zmiana na Wysową jeszcze na końcu pierwszej strony.
Na początku drugiej strony jest prośba innej osoby o pomoc w wyborze pomiędzy
Świeradowem, a Ciechocinkiem. I tak piszemy. Tak więc wyszło, że w jednym temacie
są dwa odrębne tematy, dwóch autorów. Szkoda, że nikt wcześniej nie zwrócił na to uwagi.
Chyba, że jak zawsze w takich sytuacja Admin to rozwikła, rozdzielając te dwa zapytania.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Słuszna uwaga Zbyszku-dopiero teraz doczytałem,zresztą pisałem na samym początku wpisu-...nie wiem czy nie piszemy już po fakcie :!: jednak w niczym to nie zmienia faktu że przybyło informacji na temat sanatoriów w tych kurortach,co jest tematem tego Działu :!: Pozdrawiam :) dobrze że nie pomyliliśmy...lat i wpisy są z tego roku :)
ODPOWIEDZ