Termin rozpatrzenia wniosku

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Re: Termin rozpatrzenia wniosku

Post autor: grazynamackowiak »

Witam Mario długi termin oczekiwania do sanatorium aż 26 miesiące :shock: :(
Długie oczekiwanie na rozpatrzenie wniosku :shock: Wielkoplskie oczekują tylko 18 miesięcy
Krótki okres oczekiwania na rozpatrzenie wniosku okolo miesiąca . Weryfikowali i numerek
przysłali do domu jaka duża różnica , pozdrawiam cierpliwości w oczekiwaniu :kwiat: 8-)
nika50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2016 23:43
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: nika50 »

Wielkopolska złożenie wniosku KWIECIEŃ -CZAS OCZEKIWANIA NA POWIADOMIENIE NIE CAŁE 2 TYG( bardzo szybko) W OPISIE SKIEROWANIE OCZEKUJĄCE NA WYZNACZENIE MIEJSCA I TERMINU LECZENIA :)
Numer bardzo bardzo daleki ponad 60.000 czas oczekiwania 18 miesięcy :( z obliczeń nie możliwy do realizacji w tym terminie :( :cry:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Wniosek mojej mamy wpłynął do NFZ 11 kwietnia - czyli miesiąc i 1 dzien temu - czekamy jeszcze około tygodnia na kwalifikacje lekarza balneologa (dzwoniłam i pytałam).
Bogutka
nika50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2016 23:43
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: nika50 »

:kwiat: To Wielkopolski NFZ pracuje jednak szybko :kwiat: w porównaniu z innymi woj.
Pozdrawiam
szybkich odpowiedzi
i niskich numerków na bilecie wyjazdowym NFZ Życzę :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Każdy NFZ działa chyba inaczej ,lub też zależne jest od Osoby w funduszu ,która odbiera i wstępnie klasyfikuje wpływające wnioski.
Otóż posłużę sie swoim przykładem.
20-marzec wypisanie wniosku przez lekarza 1-szgo kontaktu w tym samy dniu też dostarczenie do oddziału funduszu kompletu dokumentów.
25-marca w ZiP-ie podczas sprawdzania "czegoś" ..zauważyłem w rubryce ..Sanatoria ...Zarejestrowano i był podany Nr. 16-12-xxxxx-x
Fakt wniosek był wypisany na podstawie ostatniego wypisu z Kliniki ,gdzie to nawet na wypisie była sugestia -..rehabilitacji sanatoryjnej
około 20 kwietnia -otrzymałem vouczer na wyjazd.

Oczywiście zaraz podniosą się głosy nie możliwe czy też ZNAJOMOSCI- Tak w dzisiejszych czasach przy dobrej Zmianie pokarzcie Mi kogoś Kto ryzykowałby .
Nie jestem też Członkiem dobrej Zmiany ani nie jestem skoligacony.
Mam jak to Mówią Moi zawodnicy ..chyba niezłe papiery lub też..........niewiele mi pomoże i ryzykują wyjazd a nóż nie powrócę i nie będę robił KOSZTÓW ;)

Na marginesie podczas ostatniego pobytu u Lekarza Rodzinnego usłyszałem rozmowę ,że Pani wniosek odebrała i złożyła w styczniu -numer nadano jej w lutym z czasem OCZEKIWANIA 36 miesięcy i to wszystko w Katowicach
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Witam.Tak niestety jest w śląskim NFZ. Wniosek złożyłam 28 kwietnia,9 maja zarejestrowano go dopiero ( nie wiem co tyle i gdzie on robił ) a teraz czeka na ocenę balneologa,termin oczekiwania na ewentualny wyjazd i realizację to 38 miesięcy..
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

W pomorskim złożyłem wniosek 11.02.2015 a po trzech tygodniach umieszczono mnie na liście oczekujących na wyjazd :)
Mogłem sprawdzać już jak spadają numerki . Na dziś to 3900 :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

sztani pisze:W pomorskim złożyłem wniosek 11.02.2015 a po trzech tygodniach umieszczono mnie na liście oczekujących na wyjazd :)

Czyli BEZWZGLĘDNIE potwierdza się REGUŁA chyba we WSZYSTKICH ODDZIAŁACH Funduszu są osoby ,które czytają i SEGREGUJĄ wnioski.
Mniemam SZTANI ,ze Twoje to tzw ..poszpitalne
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

sztani jak jest ze zwrotami? Zerknij proszę do działu: wyjazd ze zwrotów.....
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

darek pisze:
sztani pisze:W pomorskim złożyłem wniosek 11.02.2015 a po trzech tygodniach umieszczono mnie na liście oczekujących na wyjazd :)

Czyli BEZWZGLĘDNIE potwierdza się REGUŁA chyba we WSZYSTKICH ODDZIAŁACH Funduszu są osoby ,które czytają i SEGREGUJĄ wnioski.
Mniemam SZTANI ,ze Twoje to tzw ..poszpitalne
Ponad rok temu złożony wniosek więc chyba to nie jest poszpitalne bo w takim przypadku już dawno by był zrealizowany ( z tego co informuje fundusz to wyjazd jest do 6 miesięcy ).
ODPOWIEDZ